Всичко за всички марки гел лакове - тема 51

• 29 777
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Дайте ги тези рускини или украинки, от които гледате, че аз на нищо, което да ми хареса не попадам. Може би защото ми излизат предимно бг маникюристки.

# 496
Nailcou, Sakramel имат видеа и на английски.
Също харесвам Mashulchik, Ustina, Alena Lavrenteva.

# 497
Добавям и Masha Create към Алена и Nailcou, ако си поразровя абонаментите в ютуб сигурно и други имам, но на първо време тези се сещам.

# 498
Mini Me, кой е цвета? Предполагам е само база или гел?
Млечно белият гел на Silcare One Simple Smile

# 499
И моята пила пристигна, аз първо бях поръчала като тази на Кармила, че после размислих и поръчах тази другата, а първата отказах, мазало 🤪
Добре изглежда, но ако трябваше да дам 100и лв, каквато е в момента цената.. не знам..
И аз чакам клещички на Mr Green..
А относно прахоуловителите, които наскоро също коментирахме- оставих си кръглия, квадратния продадох. Чудя се, дали има смисъл и втора пила да си оставям или и нея да разкарвам 🤔

# 500
И моята е същата и сега получих съобщение, че вече е пристигнала в пощенската ми кутия, но още се размотавам по пижама и ме мързи да ходя до там.
Ти пробва ли я вече?
Как върви?

# 501
The 13th, между кои пили избираш? Дай снимки, може да съдействаме с избора. Joy

# 502
Прибрах си колетчетата, но в несесера на Мр. Грийн, тази джаджа не знам за какмо служи.
Идеи?

# 503
За почистване на уши е тази джаджа.

# 504
Момичета, има ли разлика в керамичните накрайници за пила според цвета на керамиката? Виждам, че освен бели има и розови, жълти, сини? И другият ми въпрос е, с метален накрайник някой сваля ли лак? Каква е разликата между стоманените и керамичните? Вие какви ползвате?

Аз осъзнавам, че имам сериозни пропуски в свалянето на материала. Първо, че свалям само гел лака и отдолу остава един тон база и гел, с който съм укрепвала и изравнявала. Не ги свалям, защото ме е страх да не препиля. И после, пак сигурно от неувереност, ефектът след свалянето е нещо като от едно от клипчетата от първия пост - бабунки, дупки и ръбчета навсякъде:

Май ще трябва да си свалям лака по-често за да тренирам хаха Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 08:18 от SilverPink

# 505
На мен ми харесва повече да свалям с твърдосплавен накрайник, отколкото с керамичен, но не мога съвсем точно да се обоснова защо. Ползвам синя насечка и с нея мога да сваля почти до нокът, с минимален остатък от базата.

Цвета на самата керамика (т.е. дали "главата" е бяла или розова) е без значение, гледай цвета, който посочва/маркира колко е груба насечката - жълтите са най-фини, след това червени, сини, зелени и накрая черни. Сега гледам в али пуснали са някакви розови супер фини - преди жълтите дори, и лилави ако не се лъжа, които пък са след черните - много груби. Не съм ги пробвала.
Има разлика в самите насечки, но те не са обвързани с цвета на главата, виждала съм и аз и бели, и розови от всичките варианти. Има спираловидни, "крис-крос", има и "безопасни" с вертикални линии напоследък. Ще потърся снимки, че така надали се разбира.

Скрит текст:

Според мен тези дупки се получават, защото работиш на твърде ниски обороти. Увеличи оборотите и намали грубостта на накрайника - ако ползваш синя насечка на 20 000 оборота, смени я с жълта насечка и работи на 30 000 оборота, примерно.
Когато са ниски оборотите при допир на въртяща се пила в нокътя се "убива" скоростта и "заорава" на място. Освен това по-грубите накрайници искат и малко повече сила и контрол на ръката над ръкохватката, заради по-големите зъбчета, които се "забиват" в гела и го "начупват", микроскопски погледнато. Grinning
Жълта насечка на по-високи обороти върви най-гладко и лесно според мен.

И да, трениране му е майката. Не теория е едно, практиката - съвсем друго.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 08:58 от HoneyBee33

# 506
SilverPink, мисля че е възможно да ползваш пилата в грешната посока на въртене, така че пробвай да смениш посоката. При мен така се получава ако съм в грешната посока, а в правилната нямам такъв проблем.

# 507
Благодаря, HoneyBee33.
Да, за цвета на самата керамика питам, не за грубостта. Иначе свалям най- вече с жълта насечка на 35к оборота. Когато се е събрал много материал отдолу (от недостатъчно почистване предния път примерно) си позволявам червена насечка. Или свалям първо с червена и дооправям в крайчетата с жълтата. Но никога не ми се получава това с гладките, прави линии при сваляне.
Тези твърде грубите (от синя нагоре) нямам и намерение да ги пробвам за сега. Мисля да се спра до червената насечка. Ще взема и по един стоманен накрайник - червен и жълт да пробвам как е.

Как да разбера, че съм стигнала до базата, ако тя е прозрачна?
Слагам прозрачна каучукова база, после слагам гел в бутилка (вчера сложих млечно бяла каучукова база) за изравняване и укрепване. И после слагам лак и топ.
Като свалям следващия път, до къде трябва да сваля?
Ако е до базата - как да разбера, че съм я стигнала, като е прозрачна?
Ако е до гела за укрепване (цветната база), като го оставя така всеки път, ноктите ми на третото правене са на 6 слоя дебели.

SilverPink, мисля че е възможно да ползваш пилата в грешната посока на въртене, така че пробвай да смениш посоката. При мен така се получава ако съм в грешната посока, а в правилната нямам такъв проблем.

И това е вариант да. Аз гледам фрезата да се върти насрещно на движението, което правя. Какво друго да предвидя?

# 508
Аз само да добавя понякога забива, ако ръката е без опора и е нестабилна. По принцип като е на клиент/друг човек има как да се опре ръката(малкият пръст), за да е стабилно. На себе си обаче е малко по-трудно да се намери опора, но не и невъзможно, за да свалим гладко и безопасно. Иначе като забива и става на бабуни(зради ниските обороти и липса на опора) шансът в един момент да забие и препили е огромен.
Инааче като за начоло, ако те е страх оставай по-дебел слой, но аз избягвам, защотот така ако има отслойка може да остане долу с въздух и влага и после да си лепна някое "зелено" или гъба. С практика и хубав накрайник можеш да сваляш до много тънък слой база без проблеми.
Разбира се базата, тя е прозрачна, но стои леко матова и малко "белее", ако мога така да се изразя не знам дали се разббира какво точно искам да кажа, че не съм много по ясните обяснения.
Аз ползвам керамични накрайници и на мен те са ми по-удобни. Бях си купила от зъболекарския сайт твърдосплавни висок клас, но не се разбрахме с тях -- повече ми загряват, препилих се веднъж с един и вече не ги вадя. Трябва като спре да ме мързи да ги извадя и наснимам и да ги подаря на някоя желаеща мацка тук. Някои даже не са ползвани, а един-два съм позвала по 1 или 2 пъти макс. Но според мен какъв ще е може бби е до навик. В момента ползвам 5в1, универсален накрайник синя или зелена насечка.
Посоката на сваляне, ако ръката е обърната към теб свита, трябва да е forward на лява с дясна ръка. Като започнеш лявата пак същото но пръстите не са към теб вече, а сочат напред. Това при положение, че си с накрайник за десничари. Ако е универсален(т.е. за левичари и десничари) и искаш на дясната да сваляш свита към теб можеш и на reverse.
Снощи пробвах пиличката на едната ръка,за другата нямах време, и да кажа - стабилна ръкохватка, няма вибрации и не загрява. Работи супер, само имам малко съмнение дали 35к оборота са релни и са като на другта "сива" без паузата(тази https://www.aliexpress.com/item/1005005511168983.html?spm=a2g0o. … 37.75081802cECxQQ), но снощи ме домързя да я вадя и да пускам успоредно. Нищо, има още една ръка за правене довечера, та ако пак не ме домързи ще сравня. Определено обаче мога да заключа, че пилата е добра особено и за цената от 18 евро. Може да не е топ като безчетковите и супер мощните, но е достатъчно мощна, стабилна и не вибрира. Ако пак излеле на оферта може да я вземете, а иима екстрите с паузи бутони и като се изключи да се пусне на обороти и посока, на които последно е работила.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 09:09 от karmilla

# 509
Силвър, значи проблема е в свикването и контрола и стабилността на ръката. Когато работиш с дясната ръка върху лявата (десничар ли си?), пак ли така се получава, обикновено повечето хора с недоминантната ръка имат затруднения и им стават такива "кратери". Подпирай хубаво ръката, която държи ръкохватката, с кутре върху другата ръка и с лакът върху масата, където работиш.
Скрит текст:
Не така:

А ето така:

Относно докъде да пилиш: няма някакво специално правило, по което да определиш че трябва да свалиш материала точно-до-еди-кое-си. Сваляш докато остане тънка и равномерна подложка. Сваляш разбира се и всички отлепвания, ако има такива. Ако прозрачната ти каучукова база е "втрита" на тънък слой, съвсем пък няма нужда да ги "делиш". Дори и изравняващата база отгоре да е цветна и да е лесно да се ориентираш, пак не препоръчвам на по-начинаещите да свалят *чак* толкова близо до естествения нокът, т.е. да останеш само по този първи тънък слой прозрачна база.
Другото което е - ако пък покритието от предходния маникюр е здраво и запазено и свалиш съвсем малко от материала, защо добавяш отгоре такова количество, та да стават дебели? Коригирай това, ако оставиш повече материал добавяш съвсем тънко отгоре. Ако пък имаш отлепвания и свалиш голямо количество гел, съответно изравняваш с повечко материал, за да възвърнеш структурата и апекса.
Неписано правило е обаче, е на всеки 3 маникюра трябва да се прави пълно или почти пълно сваляне, именно заради нарушения в структурата, естественото извиване на нокътя с растежа и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт