Всичко за всички марки гел лакове - тема 51

• 29 747
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Тази тънката в червената опаковка е за запилване под нокътя или на материал (гел, полигел) около кутикулите. Другите в опаковката са за боклука.

# 676
Обикновено са фалшива добавена стойност към някоя ел пила. Иначе по същество в кутийката пълвите 4 със сигурност бих разкарала, защото не стават за нищо. Тази петата/металната евентуално можеш да я пробваш за почистване на кожички, но и тя не ми изглежда съвсем читава. Тази тъничката, която е в отделна кутийка доколкото виждам може би е керамична, само че заради грубата си насечка не става за кожички, а заради миниатюрния си диаметър не става за сваляне на гел. Евентуално за някакво по-прецизно почистване на периметъра на гел лака, но далеч не е най-доброто решение, поне според мен. Купи си отделно хубави накрайници.

# 677
Тънкият керамичен е супер за пилене от долу на естествен нокът и става за запилване на разлято по странични гънки и кутикули, защото хем пили разлятото, хем е тънко и не закача кожа. Другите тип пемза, схоред мен можат да послужат за леко запилване на загрубяла кожа на педикюр, аз имах едно такова розовичко от един предходен комплект и за това си го ползвах. Беше цилинримно и по-тънко и става за малки умастъци тип от страни на палеца, където загрубява и при мен горе в началото на сгъвките става твърда кожата. Пробвала съм го и за разлято - бива  но е голама досада и си предпочитам иглата.

# 678
Обявявам тази тема за темата на финия брокат с млечна база 😃 мисля,че за момента сме 3 с такъв маникюр (Есмералда и sibil1987)

# 679
  • София
Нещо и от мен снощи. Стикери те ми скъсаха нервите. Заричам се вече да купувам само водни!

# 680
Благодаря на всички!

Обичах, кой брокат полза и кой лак?! Много нежни😍…

И Круела защо само водни стикери, тези как ги слагаш?Много нежни също😍

# 681
Аз пък с водните не мога да се разбера. Като ги махна от хартийката и веднага се нагъва/набръчква и залепва за себе си. Дори не мога да стигна до поставяне върху нокътя, а ако успея да го поставя и искам леко да коригирам и да го преместя, абсурд, скъсва се веднага. Предпочитам стандартни стикери, дето се лепкат, лепя ги върху лепкавия слой и притискам хубаво с инструмент или с пръсти, и наклая плътен слой топ.

# 682
HoneyBee33, имах такъв пробле с водните, но после видях една ИГ клипче как се вземат с печат и става супер, особено ако ти е прозрачен печата. И тъй като преди години с обикновени лакове + печат не се разбрах добре, а в момента не ми се купуват излишно гелови бои за да почна да разучавам как става си ползвам печата за водни стикери. Слагам ги на мокра салфетка да се напоят, взимам с печата и ако има малко капки леко забърсвам и слагам на нокътя и става супер. Иначе и аз предпочитат залепващите се стикери(въпреки, че съм имала грижа с някои да се залепят плътно) пред водните, но имам бая водни и така ги разходвам.
CruellaDeVil, за сметка на това пък са много красиви.

# 683
  • София
Благодаря на всички!

И Круела защо само водни стикери, тези как ги слагаш?Много нежни също😍
Тези са си нормални лепенки. Лакирах се снощи и при къпането усетих как лакът се е набръчкал.  Над лепенка та сложих база, после матов топ... Днес правих на ново + бонд.

# 684
Как се е набръчкал? Това гел лак ли? Или самият стикер се е набръчкал? Извинявам се за въпросите, но не разбрах точно и умувам.
Иначе, за да прилепват плътно и да не  се плъзгат като лепя тези като лепенки махам лепкавия слой, защото съм имала някои които с лепкав слой само се отлепят и нащръкват.

# 685
  • София
Как се е набръчкал? Това гел лак ли? Или самият стикер се е набръчкал? Извинявам се за въпросите, но не разбрах точно и умувам.
Иначе, за да прилепват плътно и да не  се плъзгат като лепя тези като лепенки махам лепкавия слой, защото съм имала някои които с лепкав слой само се отлепят и нащръкват.
За пръв път ми се случи сега, а се лакирам от близо 10 години. Базата и топа се набръчкаха, само над стикер и се обели. Днес свалих капките, топа и базата (тази над стикерите) и на ново Close

# 686
Проблем ли е , че не си махам базата до край. Призрачна е и не я виждам и не знам до къде да спра. Махам цвета и съответно каквото падне с него. Но виждам , че има база по ноктите. Седи леко бяла.

# 687
Стига да нямаш отлепвания на базата от самия нокът, това е дори препоръчителния метод - да не сваляш всичко докрай. Това ако ползваш ел пила.

# 688
Ползвам да.

# 689
Благодаря на всички!

И база Claresa 17

Общи условия

Активация на акаунт