Париж - 19

• 54 097
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 195

Не разбрах само билетите за градската мрежа, ние избрахме Paris Visite за три дни (30 евро), дали може да се вземат от всяка метро спирка, че да си вземем направо сутринта от нашата:)

Поздрави
Здравей, ние се върнахме вчера от Париж. Ползвахме еднодневни карти Навиго за 1ва и 2ра зона. Като за деца под 10г. е около 7 евро и важи и за 3та зона. Картите се ползват неограничено за деня за метро, влак и автобус.
Ползвахме през приложение на телефона и на хартия.

# 196
  • София
Здравейте, трябва да кацнем в Бове на 26.01 в 20.25 ч. На другия ден сутринта към 6.30 трябва да сме на Орли за следващ полет. Къде ще препоръчате да си вземем нощувка. Дали да е около Орли или там където спира шатъла от Бове, т.к. ще е вече късно вечер. Обаче сутринта как да напаснем придвижването към Орли. Благодаря!
Ние си резервирахме хотел на 3 км от летище Орли, защото ни казаха, че трафика почва от много рано и може да изпуснем полета. Ако искаш мога на лични да ти пратя хотела . Предлагат и трансфер до летище Орли.

# 197
Здравейте, трябва да кацнем в Бове на 26.01 в 20.25 ч. На другия ден сутринта към 6.30 трябва да сме на Орли за следващ полет. Къде ще препоръчате да си вземем нощувка. Дали да е около Орли или там където спира шатъла от Бове, т.к. ще е вече късно вечер. Обаче сутринта как да напаснем придвижването към Орли. Благодаря!
Ние си резервирахме хотел на 3 км от летище Орли, защото ни казаха, че трафика почва от много рано и може да изпуснем полета. Ако искаш мога на лични да ти пратя хотела . Предлагат и трансфер до летище Орли.

Благодаря ти, emiiordanova. Ние също го обмисляме като вариант точно това, но самото придвижване до хотела вечерта с какво смятате да го направите. Като друг вариант смятаме от Порт Майо с метро до хотел, който също е близо до Орли (макс 10 км), но е близо и до метро. В тозислучай сутринта рано да взимаме такси.

# 198
  • София

Благодаря ти, emiiordanova. Ние също го обмисляме като вариант точно това, но самото придвижване до хотела вечерта с какво смятате да го направите. Като друг вариант смятаме от Порт Майо с метро до хотел, който също е близо до Орли (макс 10 км), но е близо и до метро. В тозислучай сутринта рано да взимаме такси.
Резервирахме си трансфер от Бове до Орли.
 Иначе и варианта, който го обмисляте също ми се струва добър!

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 14:43 от emiiordanova

# 199
Препоръчвам трансфер след кацането ви в Бове, защото пътищата вече ще са чисти, ще заобиколите Париж по околовръстните. Настанете се в хотел, възможно най-близо до Орли. Като цяло обаче, проверете летището дали работи, то е голямо и е по-добре да почакате няколко часа на него, отколкото да правите галимациите с хотела. Чисто в сметки: ако кацнете около 20:25, бройте го 21 да сте отпред. До другото летище ще сте за час и половина - два: 23 часа. На летището преди излитане ще следва да сте около 04:00 часа. За тези пет часа дали ще ви е опция хотел с нощувка, вместо някак да издържите на Орли?

ЕДИТ: пишеше, че наблизо има Хилтън, на 500 метра. Престой в Лобито из диваните на по някоя напитка надали ще ви бъде отказан.

# 200
Аз ако съм, отивам на другото летище и чакам там. Не отивам на хотел.

# 201
  • София
Моя полет е на другия ден, но в 11.45 ч. Така че си заслужава хотела, а и да не беше в този час , пак щях да си взема хотел.

# 202
Октомври удачен ли е в Париж или е  вече хладно

# 203
Напълно удачно е, там времето е по-меко, отколкото в София, според мен.
За последно бяхме в париж този октомври, първите две седмици, в началото на месеца беше жега, в средата - вече по-нормално време, като сутрин в 8 ч. излизахме без връхни дрехи, само по дълъг ръкав.

# 204
Да не забравяме, че през Париж минава река и винаги лекичко бръсне един ветрец. По-меко от София, не бих казала.

# 205
На мен около 20ти септември ми беше хладно тази година. Сутринта си беше студено, към обед топло, вечерта пак хладно

# 206
От 9 до 16 октомври тази година беше страхотно, последните 2 дни позахладня, но преди това беше страшно топло, по къс ръкав сме ходили дори.

# 207
  • София
Здравейте,
някоя от Вас да е посещавала Париж февруари, март....то, че е студ е студ... че ми се ходи и то по-скоро и се чудя за тези месеци дали е подходящо или да е за по-към пролет например май? Ще се радвам на коментар за тези месеци.
Благодаря.

# 208
Здравейте,
някоя от Вас да е посещавала Париж февруари, март....то, че е студ е студ... че ми се ходи и то по-скоро и се чудя за тези месеци дали е подходящо или да е за по-към пролет например май? Ще се радвам на коментар за тези месеци.
Благодаря.
Били сме през март, заради събитие, което ни обвърза с това време. Беше ни и за пръв път и нямахме представа за спецификите на самия град. Първи впечатления - вятър, парижани с лекота понасяха времето, някои бяха по жилетки или с отворени якета. На втория ден вече бяхме подготвени и свикнали, до края дори ни беше горещо. Интересуваше ни преди всичко да не ни вали дъжд. Ръмя за много кратко.
Честно казано, на мен много ми хареса и при това време. Влюбена съм в този град.

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 20:59 от Tsugumi_

# 209
Божа работа е времето! Може да е хубаво, може и да е лошо! Стига да не вали, човек трябва да е доволен!

Общи условия

Активация на акаунт