Париж - 19

• 55 475
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 735
За Сен Дени нямаше часови диапазон, когато ние пътувахме. Само за Дефанс. Точно затова и избрах Сен Дени.
Омио са посредник - не ви трябват в случая.

# 736
Здравейте на всички!
Има ли някоя от вас, който да е пътувала през декември в Париж?
Какво е обикновено времето?
Градините на Версай как са?
Изобщо всеки преживян момент ще ми е полза☺️

# 737
  • Майничка
Била съм два пъти в началото на декември. Беше меко, но духаше доста хладен вятър и често преваляваше. Там сняг рядко вали, но винаги има вятър.
Градините на Версай определено не са в най-добрата си форма тогава.

# 738
  • Русе
Градини - декември, в северното полукълбо не са добра комбинация, независимо дали са във Версай или не. Иначе си е зима - къси дни, студа според годината. Била съм и в много студено и в не толкова.

# 739
Сега трябва да е препълнено заради Олимпиадата. Сигурно трудно се намират места в хотелите, но през септември потокът трябва да намалее.

# 740
Здравейте! Някой възползвал ли се е от приоритетна карта за безплатен вход за инвалиди в Дисниленд? Преди няколко дни изпратихме заявка и се чудим дали само с тази заявка въпросният човек ще може да влезе, разбира се, заедно с необходимите документи. Трябва ли да очакваме допълнителен имейл с потвърждение?

# 741
Сега трябва да е препълнено заради Олимпиадата. Сигурно трудно се намират места в хотелите, но през септември потокът трябва да намалее.
Мисля, че тогава са параолимпийските игри, но може и да бъркам.

# 742
  • София
Париж сега определено е по-празен. Няма ги парижаните, туристи като на тълпи от миналата година не виждам.

# 743
  • София
Здравейте! Някой възползвал ли се е от приоритетна карта за безплатен вход за инвалиди в Дисниленд? Преди няколко дни изпратихме заявка и се чудим дали само с тази заявка въпросният човек ще може да влезе, разбира се, заедно с необходимите документи. Трябва ли да очакваме допълнителен имейл с потвърждение?
Аз през м. май, бях само с дъщеря ми, но понеже не ми се занимаваше предварително (не знаех дали ще ни остане свободен ден и решихме в последния момент да отидем), директно купих билетите на каса там. Става бързо, защото има каса само за хора с увреждания, един човек имаше пред нас. Входът не е безплатен обаче, не знам къде виждате безплатен вход, 25 % е отстъпката от редовната цена на билета за всички - инвалида и придружителите му, с тази приоритетна карта минавате на приоритетен (бърз) вход 1+3 на атракциите и 1+1 на всяко шоу. Ако имате предвид, че приоритета (бърз вход) ви е безплатен - да. Също може да минете отпред с нея на специални места на парадите. Определено е доста удобно и пести време (но винаги човекът с картата трябва да се качи на атракциите, иначе няма да пуснат другите, аз не се качих на най-екстремните и дъщеря ми се редеше сама на single entry на тях, което пак е по-бързо от стандартния вход).

# 744
Благодаря Ви за изчерпателния и полезен отговор ето тук четох в приложението:

А иначе правилно ли разбирам, че аз и моят съпруг ако отидем на място ще получим 25% надолу от цената? И може ли да споделите какъв документ представихте за доказателство, защото в приложението пише, че изискват инвалиден талон за паркиране и ми се стори, че е луда работа и него да мъкна като навсякъде по Европа съм представяла само ТЕЛК и то на български език...😷

Това също не успях да разбера 🫣  "с тази приоритетна карта минавате на приоритетен (бърз) вход 1+3 на атракциите и 1+1 на всяко шоу"🤯

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 01:44 от Анонимен

# 745
В Петък сутрин заминавам за Париж и се чудя - постоянно ли са затворени улиците в града заради олимпиадата или може да се претича докато никой не минава...
Не съм ходила преди и имаме няколко тура из града които почват в даден час. И ако ми се наложи да обикалям километри, защото не мога да пресека една улица заради трасе няма да ми се получи.
Също искам да попитам има ли онлайн къде да гледам олимпиадата? Тук в БГ мога да си пусна онлайн канал3 на БНТ, но там едва ли ще тръгне.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 08:18 от sisill

# 746
  • София
Благодаря Ви за изчерпателния и полезен отговор ето тук четох в приложението:

....
А иначе правилно ли разбирам, че аз и моят съпруг ако отидем на място ще получим 25% надолу от цената? И може ли да споделите какъв документ представихте за доказателство, защото в приложението пише, че изискват инвалиден талон за паркиране и ми се стори, че е луда работа и него да мъкна като навсякъде по Европа съм представяла само ТЕЛК и то на български език...😷

Това също не успях да разбера 🫣  "с тази приоритетна карта минавате на приоритетен (бърз) вход 1+3 на атракциите и 1+1 на всяко шоу"🤯

Да, ще получите, на сайта онлайн няма как да се купят с отстъпка, но го пише - първото, за което получавате отстъпка като човек с увреждане в Дисни е цената на билетите - 25% от редовната цена за деня за вас и придружителя/ите надолу. Представих копие на ТЕЛК заедно с превод на английски език /винаги си превеждам ТЕЛК-а, защото доста пътувам в чужбина и всички музеи са безплатни или с отстъпка, както и не се чака за вход - предполагам, че знаете това, ако обикаляте музеите в Париж?/. Този път дори бях забравила копието на български и го показах на тел. Аз нямам инвалидна карта за паркиране /в София не се полага за моят тип увреждане/ и съответно само ТЕЛК показвам, но той стига.
Второто, което се дава безплатно е карта за минаване с приоритет, без да се чака на опашки за всички атракции /влакчета, къщи на ужаси и т.н./. В Дисни има опашки понякога по 30 мин. или дори 1 час за някои най-интересни атракции, по принцип всеки човек може да си купи приоритетна карта, с която да минава веднага, вие я получавате безплатно, като ако сте по-голямо семейство, може да влезете вие и до 3 човека още, има и много хубави шоу програми /препоръчвам да посетите, много впечатляващи/, за които опашките за ужасяващи понякога, с картата отивате отпред и ви пускат веднага, но само вас и още 1 придружител. Това го обясняват още при издаването на билетите и картата.

Моят съвет е да не си купувате билетите предварително - колкото и да струват за деня, по-изгодно ще бъде да ги купите с 25% отстъпка на каса, а чакането не е много. Повече се чака да направят приоритетната карта, предполагам искат предварително мейл, за да не губят време, но и на място стана всичко за 5-10 мин - защото ви снимат, ламинират и т.н.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 08:37 от Olive

# 747
  • Бургас
sisill тук може да се гледа, но е с абонамент.
https://www.max.com/bg/bg?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw-5y1BhC-ARI … _wcB&gclsrc=aw.ds

# 748
  • София
Вече не са затворени улиците. Дори и някъде да има нещо, то е по скоро за колите.

# 749
Здравейте от Париж!
Включвам се да кажа да не ползвате докато са олимпийските игри Bonjour RATP за многодневните карти.
Апликейшъна им крашва загубвате си картата и почват едни обяснения когато намериш някой адекватен. Почват да ти издават дневна карта за всеки ден - едно упражнение за луди.
Съветвам да дадете 2 евро отгоре и да си вземете пластика, за да пътувате спокойно и без разправии.

Общи условия

Активация на акаунт