Бързи здравословни въпроси и отговори – 42

• 33 613
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Не гледайте толкова срока за годност. Лекарствата поне 2 години след срока на годност остават ефективни.

# 541
  • пустинята Гоби
Тя очевидно гледа датата на производство. Срока на годност е 2025 година.

# 542
Не гледайте толкова срока за годност. Лекарствата поне 2 години след срока на годност остават ефективни.

Абсолютно вярно. Даже и след тези 2 години също.
Скоро пих една таблетка противоалергично от 10+ години, че вече в чудо се видях с незаспиване. Ами така ме приспа, че като упоена бях. То така си действа и затова го бях зарязала, когато ми беше изписано по преназначение.

# 543
Ако е течен препарат бих се замислила и по-скоро не бих пила след края на срока на годност, включително и разни капки за нос и очи. При твърда форма, няма какво толкова да се случи в химичното съединение.
Все пак антибиотик бих искала да е в срок, всичко останало може и след датата.
За болници, са ми казвали, че има и лекарства с изтекъл срок и си ги дават.

# 544
Имам Гранофурин, с годност до 2002. Ами действа си, в хладилника стои.

# 545
но не го пиеш, това имам предвид!

# 546
Абсолютно всички лекарства са си добре, дори и течни капки. Изследват се на 1,2 и 5 години след срока- при правилно съхранение им няма нищо. Дори в повечето заводи за лекарства у нас, лекарствата с изтекъл срок се раздават на служителите и са си напълно ефективни. Говорим за капки, хапчета, дори антибиотици.

# 547
но не го пиеш, това имам предвид!

Не го пия, той е за мазане.
Не се влошават качествата, това имах предвид.

# 548
Дева, 2002 е преди повече от 20г.
Затова уточних, че не пиеш, а се мажеш, за да не се подведе някои. Сигурно е безопасно, дали може да му стане нещо не се наемам да кажа.
Отговорността какво пием е лична но много хора нямат критичност при четене в интернет, затова е важно да сме отговорни в изказванията!

# 549
За по-чувствителните ги преетикират Joy и готово

# 550
далаверите са незаконни Stuck Out Tongue

# 551
Но не и несъществуващи...както и да е ...

# 552
Все пак има някакъв срок даденото лекарство .
Незнам как някои се навива да пие нещо което е със изтекъл срок..
Пази боже може и да навреди ат къде да знае човек. Вкъщи всички със изтекъл срок са премахнати. Оставени са само които са във срок.

# 553
Танче, бъди спокойна- няма как лекарство с изтекъл срок да навреди. Евентуално активната съставка няма да е достатъчно ефективна, но нищо повече. Всичко се изследва предварително и се знае до колко време активната съставка е ефективна. Отделно това с преетикетирането е практика, да. Или на стари лекарства се слага актуална дата на производство. Всякакви схеми се правят и не всичко е както изглежда, особено в българските заводи.

# 554
Здравейте отново ,момичета.Аз писах преди няколко дни относно лум в ухото,е измерих кръвното в норма е ,не знам на какво може да се дължи? Имам болка в един зъб от същата страна горен,който е с лекарсво.Ще се побъркам вече

Общи условия

Активация на акаунт