Бързи здравословни въпроси и отговори – 42

• 33 593
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Не съм чувала за такова нещо. Какво значи да се прибира таза?
Разширяване на таза по време на бременност
https://www.forlife.bg/bolki-v-tazovata-kost-pri-bremennost

# 586
Не съм чувала за такова нещо. Какво значи да се прибира таза?
Разширяване на таза по време на бременност
https://www.forlife.bg/bolki-v-tazovata-kost-pri-bremennost

Мисля, че става дума по-скоро за S-образното изкривяване, което споменаха по-горе. Това, което вие сте пуснали е отварянето на тазовите кости в подготовка на раждането. Ние навремето учехме, че те така и не се затварят както са били след самото раждане, но това не е проблем и не създава никакъв дискомфорт, евентуално някой могат да забележат промяна в обиколката на ханша си.
Според мен авторката си я боли от грижите по детето. Невролог ме е пращал за снимка при болки в гърба, предполагам пак такъв е нужен и тук. Ако кърми - мисля, че е добре да изчака със рентгеновата снимка,

# 587
Благодаря за отговорите. И аз мисля, че е лоша стойка и натоварване, защото тогава започва и да боли повече. Кърмя, да и съм доста приведена. Знам, че трябва да започна да правя упражнения, но все не ми остава време или сили, а има и диастаза, което влошава леко нещата.
И понеже ми казаха, че едва ли не в цяла Европа правят такова проследяване само тук не и взех да се чудя. Второ раждане ми е, а до сега никой не ми беше споменавал. Малко се получава един казал на друг, той на трети и така. Реших все пак да поразпитам.

# 588
  • пустинята Гоби
В повечето европейски страни не ги изследват за нищо, ако нямат симптоматика, така че хич не ми се вярва на калпак да ги проверяват за изкривяване на таза.

И мен ме е болял кръста, докато гледах децата, нормално - натоварена си и мъкнеш бебе.

# 589
Здравейте!
Как се установява скъсан мускул на прасеца и необходимо ли е да се приемат антикуагуанти?

# 590
Защо пък коагуланти?
Мисля, че силна болка ще има.

# 591
Да, има силна болка, но си мислех, дали не трябва и нещо за разреждане на кръвта, за да не се образурат тромби?
На ЯМР дали се вижда има ли скъсани мускулни влакна?

# 592
Аз съм късала мускулни влакна два пъти. Ортопед установява, няма нужда от ямр. Идеалното е да се направи ехография, но не правят. Около две седмици след това ходих на кинезитерапевт и той ме прати на съдов хирург, защото понякога запушване на съд дава същите симптоми, а трябваше да правя едни масажи, за да не се образува много фиброзна тъкан. При запушване на съд масажите са противопоказни. При мен прасецът със скъсания мускул беше по-студен, но нямаше нищо съдово. После се оправи.
В първите дни се слага студено и се обездвижва. Минава, но трябва търпение. Може би поне месец, докато започна да ходя що годе нормално, а за по-натоварваща дейност още поне месец и после добро разгряване без резки движения. Носих и ортеза даже с едното скъсване.
Второто беше по-малко и веднага се обездвижих. Мина по-бързо. С първото не знаех какво да правя и в началото ходех.

# 593
Много благодаря за изчерпателния отговор!
А кой трябва да направи ехографията, ортопед или може и невролог?
Аз за болката пробвах прахчета Оклис форте с ибупрофен, снощи и тази сутрин, и определено има голям ефект, но мн. ми дразнят стомаха и мисля повече да не ги пия. Иначе  мажа с охлаждсщ гел с  конски кестен и арника, както и с магнезиев гел. Днес вече стъпвам и прасецът вече не е твърд като камък.

# 594
А ти сигурна ли си, че е скъсано мускулно влакно?

# 595
По-скоро ортопед, защото прави диагностика има ли друго скъсано.

# 596
Ходих в спешното и точно ортопед само чрез опипване на прасеца каза, че са скъсани мускулни влакна. А пък мен толкова много ме болеше, че нищо не питах, чак като се прибрах и  ме поотпусна от прахчето се замислих- така ли се диагностицира това скъсване.

# 597
Аз ходих в Горна баня първия път и така ме диагностицира. Също някакво движение правих, за да се види има ли скъсан менискус.

# 598
Здравейте, вчера ходих при специалист с направление, НО не съм доволна от отношение и от изписаните медикаменти.
Има ли вариант да отида на друго мнение, но направлението ми остана втв въпросната докторка?
Благодаря предварително!

# 599
Със същото направление няма шанс. Плащате на частно и отивате при друг лекар.

Общи условия

Активация на акаунт