Бързи здравословни въпроси и отговори – 42

• 33 580
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Скрит текст:
Какви добавки да приемам, проблемът е следния?
Преди 6м-7м. имах идеално тегло 62кг/170см,
но диагностицираха майка ми с рак и оттогава съм 15кг по-тежка. Че обичам сладко, пържено и други вредности, спор няма, но в момента аз тотално не съм на себе си и изгубих всякакъв контрол върху волята си, върху емоциите, върху всичко.
Сега освен вечерята си съм изяла 10бонбона, 4 кексчета и половин кутия пурички. Просто се ненавиждам, дрехите не ми стават, тежат ми килограмите и нямам никакво самочувствие.
Знам, че с този начин на хранене няма как да съм фиданка, но просто нещо от вътре ме кара да ям сладко, а защо преяждам нямам отговор ....

Не запълваш стомаха, а дефицита на положителни емоции, бориш се със страха.
Пожелавам  благополучно развитие на нещата и майка ти да се подобри напълно!

# 646
но диагностицираха майка ми с рак и оттогава съм 15кг по-тежка. Че обичам сладко, пържено и други вредности, спор няма, но в момента аз тотално не съм на себе си и изгубих всякакъв контрол върху волята си, върху емоциите, върху всичко.
Сега освен вечерята си съм изяла 10бонбона, 4 кексчета и половин кутия пурички. Просто се ненавиждам, дрехите не ми стават, тежат ми килограмите и нямам никакво самочувствие. Знам, че с този начин на хранене няма как да съм фиданка, но просто нещо от вътре ме кара да ям сладко, а защо преяждам нямам отговор ....
Първо, съжалявам за състоянието на майка ти! Дано оздравее напълно в най-кратки срокове!
Колкото до въпроса ти - добавки се приемат след лабораторно изследване, за да се види какви са дефицитите.
Скоро тествала ли си показателите на щитовидната жлеза, както и Инсулин + Глюкоза на гладно? Защото, ако има някакво скрито заболяване или определено състояние, само с добавки няма как да се решат нещата.

Цял ден ми трепери окото, на недостиг на някакви витамини ли се дължи това? Досега не ми се е случвало цял ден подобно нещо.
О, това е нищо... На мен веднъж ми се случи да ми трепери долният клепач, от вътрешната страна на окото, в продължение на месец и половина. Ужасно беше. Просто подскачаше без спирка. От момента, в който се събудех, се почваше. Даже, като се сетя, ми става гадно. Мина от само себе си, изведнъж.

Само да кажа, че при мен пък приемът на ударни дози B-Комплекс действа в обратна посока - някое мускулче по тялото ми веднага започва да поскача и това нещо отшумява за около ден. Но аз вече съм запълнила депата стабилно - може и това да има значение.

# 647
И при мен треперенето на клепача спира след няколко дни прием на магнезий

# 648
Скрит текст:
Сега освен вечерята си съм изяла 10бонбона, 4 кексчета и половин кутия пурички. Просто се ненавиждам, дрехите не ми стават, тежат ми килограмите и нямам никакво самочувствие.
Знам, че с този начин на хранене няма как да съм фиданка, но просто нещо от вътре ме кара да ям сладко, а защо преяждам нямам отговор ....

Не запълваш стомаха, а дефицита на положителни емоции, бориш се със страха.
Пожелавам  благополучно развитие на нещата и майка ти да се подобри напълно!

Точно това се случва с теб + това, че стреса е висок кортизол и надбъбречни хормони.
Почни да вземаш магнезии, ако не спиш добре мелатонин, ако си зле психически - малко билкови успокоителни преди сън, витамин Ц.

Моя съвет е насочи се маниакално към спорта. Помисли как би изразходвала натрупаните в теб емоции и къде би спряла да мислиш. Много хора постигат това с бягане, други с тенис на корт, плуване, фитнес. Спорта ще намали стреса и ще нормализира хормоните и ще ти помогне да преодолееш трудната ситуация. Знам,ч е не ти е до това, но бъди тъпо упорита и през ден спортувай. Убедена съм, че ще усетиш за какво говоря - час или два бягство от всички тези емоции, които те заливат!

Пожелавам на майка ти да оздравее! Ако имате нужда от координати в Турция, където сме ходили ние - ще съдействам. Напомням че гъби Рейши и др. забавят процеса.
Прегърни я от мен и и кажи, че видях много и напълно излекувани!

# 649
Благодаря на всички за съветите!
Относно спорта, мисля го, но се чувствам толкова тежка и тромава, като кюфте съм.
Сега съм се зарекла като свърша запасите със сладко, просто да спра да купувам.
Купих си и магнезий и колаген, още не съм ги почнала.
Истината е, че изпитвам силен страх, тревожност и безсилие. Няколко месеца  пих ксанакс по предписание на личната, но аз по скоро се нагълтвах, когато не ме ловеше сън/изпивах 5-6 наведнъж/. Може би няма да е зле да ми предпишат антидепресант?

# 650
Та още повече да надебелееш...

# 651
Благодаря на всички за съветите!
Относно спорта, мисля го, но се чувствам толкова тежка и тромава, като кюфте съм.
Сега съм се зарекла като свърша запасите със сладко, просто да спра да купувам.
Купих си и магнезий и колаген, още не съм ги почнала.
Истината е, че изпитвам силен страх, тревожност и безсилие. Няколко месеца  пих ксанакс по предписание на личната, но аз по скоро се нагълтвах, когато не ме ловеше сън/изпивах 5-6 наведнъж/. Може би няма да е зле да ми предпишат антидепресант?
5-6 ксанакса наведнъж!? Много ми е интересно, ако споделите с личния по колко пиете какво ще ви каже?
Вижте, знам за вашия случай, и аз пиша понякога в темата за рака, за съжаление и рака е в основата на драмата на много семейства... обаче това горното не зная как да го коментирам. Каквото и да е предписано- лекарства, добавки, то не прави чудеса, а вреди при неправилна доза.
По спомен сте млад човек. Вземете се в ръце!

# 652
Хора, здравейте. Не знам кой помни историята ми. От м. Април съм с тъпи постоянни болки долу ниско вляво. Посетени всякакви лекари, нищо ми нямало- било стрес. Ами супер, ама отидох на ендоркинолог и ми поставиха диагноза Хашимото и завишени ТАТ и МАТ тела. Та след интензивно четене, разбрах че МАТ нивата се свързват именно с проблеми и възпаления в черва. Май ще се връщам при гастроентеролога и ще моля за обстойни изследвания. Дали му се вижда края? Много се надявам да е така, май трябва и колоноскопията вече да направя.
Пуснете си изследване за калпротектин. Ако там излезе нещо, тогава вече може да се наложи колоноскопия.

# 653
Здравейте, някой карал ли е пневмония скоро?
Колко време имахте болка в гръдния кош? Пия АБ и костикостероиди и усещам оше болка (5 ден). Кога повторно ходихте на рентген?

# 654
Здравейте. Имам следния случай. Преди месец имах твърди гърди (бях 4 дена преди цикъл), на следващия ден сутринта имах усещане в корема, че ще ми дойде цикъла или че ще ме почва вирус със стомашно чревен проблем (това беше усещането в корема ми), привидно беше подут. Заобед отидох то тоалетната по малка нужда и вместо жълта урина, уринирах тъмни кафява урина. След това ходих още 2 пъти по малка нужда и беше същото но в малко количество. Първия път беше много. Гърдите ми не бяха вече подути, след 4 дена ми дойде цикъла.
На гениколог съм след 2 месеца, за моя се чака доста. Но през това време бях на Уролог, нищо не видя на ехографа. Кръвна картина и урина пуснах, на следващия ден след този случай, всичко беше добре, само хемоглобина ми беше 116, може би от това кървене.
Имали ли сте нещо подобно или имате ли идея какво може да е, аз ходя на лекъри, но искам и външно мнение...

# 655
Хормонален дисбаланс. На колко години сте? Щитовидната проверявяли ли сте?

# 656
На 33г съм. Хормони съм пусксла преди около 2 години.
Хормонален дисбаланс. На колко години сте? Щитовидната проверявяли ли сте?

# 657
Ако е било еднократно това с по- тъмната урина, може да се дължи на някаква храна или медикамент, който я оцветява. Например червено цвекло. Или просто обезводняване.

# 658
Тъмно кафявата урина /може дори да е черна/ може да е индикация за проблем с черен дроб и жлъчка. Дали в изследванията ви има Астат, Алат и ГГТ? За жлъчка не знам какво се изследва.
Според мен не сте за гинеколог, а за гастроентеролог - преглед с видеозон на черен дроб и жлъчка.

За да се изключи кръв и бактерии в урината - пуснахте ли изследване на урина?

# 659
Беше три пъти последователни за един ден. Като първия път много, после други два като доизчистване малко беше. Но като цяло за пръв път ми се случва
Ако е било еднократно това с по- тъмната урина, може да се дължи на някаква храна или медикамент, който я оцветява. Например червено цвекло. Или просто обезводняване.

Общи условия

Активация на акаунт