Бързи здравословни въпроси и отговори – 42

• 32 483
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, след колко време горе долу започва да действа течен аналгин(ампула за пиене, не инжекция) като болкоуспокояващо? За мускулни и ставни болки, ако има значение.

# 106
Има по-добри за мускулни и ставни, май. Но ти си знаеш.

# 107
Това имам под ръка, а и ми трябва бързо действие. Ако може 30-40мин ще е супер.
Попринцип не пия такива неща и нямам опит, но ми се налага сега.

# 108
до колкото си спомням, че беше преди много години, до 30-40 минути би трябвало да те отпусне, да.

# 109
  • София
Тъмна урина почти кафе, ако не съм пила вода в рамките на 2,3 часа . Уролог или нефролог да посетя? Макар ,че правих цитоскопия и скенер и нищо нередно.,Навсякъде  ходя с шише вода…..

# 110
Като начало ЛЛ.

# 111
Тъмна урина почти кафе, ако не съм пила вода в рамките на 2,3 часа . Уролог или нефролог да посетя? Макар ,че правих цитоскопия и скенер и нищо нередно.,Навсякъде  ходя с шише вода…..

Това е постоянно така? Приемаш ли някакви лекарства, витамини т.е. вероятността да е от тях? Иначе мисля, че може да ти трябва и гастро. Може да е от жлъчка, черен дроб.
Аз като бях ученичка от една тъмна почти червена урина се тръгна накрая се оказах в болница с възпален черен дроб според тях след прекаран хепатит на крак.
Може и уринарна инфекция да е разбира се, но имаш ли някакви такива симптоми?

# 112
За някоя храна или добавка/лекарство си помислих и аз първо, дано да се окаже нещо такова.

# 113
Не знам някой дали се е сблъсквал с подобен проблем, но съм потресена! Майка ми получи инсулт, прекара една седмица в болницата и решихме да я приберем. Там, естествено, я бяха отписали! Убеждаваха ни, че няма надежда! А тя чува и всичко разбира! Изкара около две седмици вкъщи и едва от два - три дни разбрахме, че устата й е пълна, чак слепнала, от налепи! Естествено, това е затруднявало дишането, а ни казваха, че е от сърцето! Малко по малко започнахме да чистим корите, които се оказаха гъбички и дишането се успокои! Въпросът ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и знае ли как да изчистим гадориите? Изписаха Тантум верде и Фунго...нещо си. Помагат, но дали е достатъчно? Все още жената не е захранена, само на системи е. Извинявам се за дългия пост!

# 114
Дактарин за мазане съм ползвала за дъщеря ми, но все пак се консултирайте с лекар.

# 115
Ружа, правилно ли разбирам, че от две седмици не приема никаква храна, дори през сонда?
Не казват такива неща, да. След като не приема през устата храна, мисля това е причината.
Баща ми също направи, но при него беше късно за каквото и да е. Плюс че само отваряше очи и мозъкът не функционираше.
Майка ти щом разбира ще може да съдейства за оздравяването си.
Извикайте специалист вкъщи. Вземете от ЛЛ направление.
При нас специалистите, които дойдоха вкъщи, лично уговаряхме.
За някои беше достатъчно само направлението и идваха с лични коли. Други водехме ние. Трети взимаха пари като за частен преглед в кабинет.
Важното е, че избор имаше и никой не ни отказа.

# 116
Скрит текст:
Ружа, правилно ли разбирам, че от две седмици не приема никаква храна, дори през сонда?
Не казват такива неща, да. След като не приема през устата храна, мисля това е причината.
Баща ми също направи, но при него беше късно за каквото и да е. Плюс че само отваряше очи и мозъкът не функционираше.
Майка ти щом разбира ще може да съдейства за оздравяването си.
Извикайте специалист вкъщи. Вземете от ЛЛ направление.
При нас специалистите, които дойдоха вкъщи, лично уговаряхме.
За някои беше достатъчно само направлението и идваха с лични коли. Други водехме ние. Трети взимаха пари като за частен преглед в кабинет.
Важното е, че избор имаше и никой не ни отказа.
Сложиха й сонда като я изписваха, но тя я извади пред входа, докато я смъкваха от линейката! Предполагам, че с нея са й предизвикали някакви рани, защото цялото небце е в съсиреци! През носа не диша и това е другата причина да не я е изтърпяла! Днес ще дойде невролог, за да я види и да даде съвети. Връчиха ни една рецепта при изписването и дотам! Идва медицинска сестра да влива системите, но и тя не каза нещо различно. Взехме апарат с кислородна маска от един фелдшер и се наложи той да влее веднъж банките. Че той ни "светна" за толкова много проблеми и неща, които можем да направим! Включително ни обясни за това в устата!
Аз съм изумена колко лесно в нашата държава се зачеркват хората над 70 г. Просто ги умарят! Ако бяхме я оставили в болницата, щяха да ни я върнат в ковчег! А ни уверяваха, че даже рехабилитатор щяли да викат...Да, сега ще ни е трудно, но съвестта ми ще бъде чиста, дори и краят да е смърт!

# 117
Ружа, от слабия имунитет тръгват гъбичките. Искайте да ви изпишат Мико макс 3 бр през 3 дни, дактарин маз за омазване на устната кухина, отвара от живовлек - може за гаргара, може и да се пие, разни таблетки за смукане с хеулорон. Аптекарите знаят доста повече, питайте в аптеката. Успех!

# 118
Ружа, с нищо не мога да помогна за съжаление, но ми стана много мъчно като прочетох 😔😢Пожелавам ти много сили и здраве за теб и семейството ти, както и късмет да срещате добри и загрижени специалисти по пътя си 👌

# 119
Ружа, кураж на теб и късмет на майка ти! Дано се подобри! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт