Някой пил ли е антибиотик КЛИНДАМИЦИН ?

• 434
  • 7
  •   1
Отговори
Предписаха ми го за 6 дни по 3 хапчета на ден за инфекция от ухапване.

След първите 5,6 хапчета започна да ме боли постоянно цялостно корема и отляво при дебелото черво.
Четох, че от този антибиотик може да се размножи опасната бактерия Клостридиум дифициле. 1 от 10 получават "псевдомембранозен колит".

Пия и пробиотик Про комбо, но не знам дали ще помогне, за да ме предпази.
________
При вас имаше ли странични ефекти? Колко дни го пихте и каква разфасовка?

# 1
Аз съм пила 2-3 пъти заради проблеми със зъбите. Жива съм и даже мърдам. Simple Smile
Не съм имала странични ефекти.

И, не мога да се сдържа, но... хипохондрията ти няма да те убие, момче, но много ще има още да се мъчиш. Вземи мерки, млад човек си, не си опропастявай живота. Ако това твоето може изобщо да се нарече живот...

# 2
  • Melmak
Пила съм за зъби и за възпаление след ухапване от животно. Нищо ми няма, усещах много силен вкус на хапчета в устата, но това е. Успокой се.

# 3
Пила съм го , имах болки и тежест в стомаха, киселини също. Антибиотика дразни стомаха, едва ли от няколко капсули сте получили колит. Приемайте го по време на хранене, за по-малко странични ефекти.

# 4
Пила съм клиндамицин заради зъби няколко пъти...нищо не ми стана...те повечето антибиотици дразнят корема и предизвикват разтройство...като човек минал през яка хипохондрична криза в следствие на ПР мога да ти дам съвет...не чети листовките,че ще "получиш" всички странични реакций въпреки,че са 1 на 568756777 човека

# 5
  • София
Предписаха ми го за 6 дни по 3 хапчета на ден за инфекция от ухапване.

След първите 5,6 хапчета започна да ме боли постоянно цялостно корема и отляво при дебелото черво.
Четох, че от този антибиотик може да се размножи опасната бактерия Клостридиум дифициле. 1 от 10 получават "псевдомембранозен колит".

Пия и пробиотик Про комбо, но не знам дали ще помогне, за да ме предпази.
________
При вас имаше ли странични ефекти? Колко дни го пихте и каква разфасовка?

Ако има проблем консултирайте се с лекар, за да назначи друг.

# 6
Пих го миналия месец по предписание на зъболекар-600mg. За една седмица, през 8 часа трябваше да го пия. При първото хапче усещах малко като замаяност, но това най-вероятно беше, защото не бях яла добре, а зъболекарката изрично каза преди да го пия да ям, защото дразни стомаха. Но мен лично стомаха не ме дразнеше. Явно е до организъм. Simple Smile Но щом имате болки консултирайте се с лекар да назначи друг антибиотик.

# 7
Изписа ми го зъболекар заради проблеми с венците, 10 дни след спирането му съм вече съм с диария, която не се повлиява от нищо. Изследвах се за клостридиум - отрицателен. Не е супер безобиден, може да създаде проблеми, рядко пия антибиотици, като дете бая съм поизпила, но такова чудо не помня.

Общи условия

Активация на акаунт