Бързи здравословни въпроси и отговори – 42

• 33 536
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
А сега имате ли някакви оплаквания - парене, често уриниране?
При дехидратация, при вирусни заболявания също потъмнява урината. Пуснете си една стерилна урина за всеки случай, въпреки че ако беше бактерия, вероятно щеше да има и други оплаквания.
Защо мислите, че е нещо гинекологично? Имате ли зацапване или някакви други оплаквания?

# 661
И вечер дали имате Т?
Какви лекарства вкл. добавки приемате?
В кръвните има ли нещо разбутано и вече питах - АСАТ, АЛАТ и ГГТ?

# 662
  • u doma
Моля за помощ! Търся добър кинезитерапевт в София. Дъщеря ми е на 35 години и от две седмици има силна болка между плешките и засегната дясна ръка. Няма да разказвам за всички посещения при личен лекар, невролози, скенер и 7вида лекарства които пие. Ходи и на процедури назначени от невролог. Няма особено подобрение! Моля, споделете мнение и контакти за кинезитерапевт!

# 663
  • София
Здравейте, Алсипин за уста нещо като Елудрил без хлорхексидина ли е като предназначение или има някакви по- специални ефекти?
Виждам, че е напълно билковою

# 664
Катя, има ли ямр на шиен отдел?
Мария Цветкова препоръчвам. Скенерът не винаги е достатъчен при дискови хернии.

# 665
  • u doma
Катя, има ли ямр на шиен отдел?
Мария Цветкова препоръчвам. Скенерът не винаги е достатъчен при дискови хернии.
Не няма, има само скенер.

# 666
Катя, препоръчвам д-р Тошева, МБАЛ Пловдив, отделение по физиотерапия и рехабилитация, ако искаш, ще ти дам телефон. Само тя ме спасява, повече от 20 години. Точно за притиснати нервни окончания. Само с лекарства не става, трябва освобождаване.

# 667
  • u doma
Катя, препоръчвам д-р Тошева, МБАЛ Пловдив, отделение по физиотерапия и рехабилитация, ако искаш, ще ти дам телефон. Само тя ме спасява, повече от 20 години. Точно за притиснати нервни окончания. Само с лекарства не става, трябва освобождаване.
Много ще ви бъда благодарна ако ми напишете телефона на Д-р Тошева!

# 668
katq, дъщеря ви има ли скорошни кръвни изследвания и най-важното CRP и показатели за черен дроб?

Клиника с иглотерапия искате ли да пробвате?

# 669
Предписан ми е гавискон. Взех течен и от вчера вечерта започнах. Трябва да го пия 3 пъти дневно след нахранване.
Обаче пия и добавки след нахранване.
Гавискон пречи ли на усвояването им?
Другото питане е, ако изпия гавискона си представям, че прави филм, а ако след това се случи да хапна още нещо 😆? Рядкост е, особено когато не ми е добре корема гледам да не приемам храна между отделните хранения но питам, за да си знам.
И много гаден тоя течен гавискон, този на хапчета как е като вкус и ефикасност?

# 670
  • София
До часа ми при стоматолога има 2 седмици, но ме притеснява оголване около коронка (на 3г, циркониева) и от двете страни - венците. Нещо мога ли да направя? Пародиум гел не помага.

# 671
Не и не мисля, че е проблем освен визуален.

# 672
Хапчетата Гавискон са като бонбони, които се дъвчат. Има различни вкусове.

# 673
  • гр.Пловдив
Има ли Викодин в Бг ?

# 674
Здравейте! От много време търся информация или други хора в моето положение, но без успех, затова реших да пиша във форума. Проблемът ми се изразява в това, че не мога да се оригвам. Без значение какво пия, какво ям, просто не мога, и никога в съзнателния ми живот не съм можела. Подувам се, къркори ми стомаха, стигало се е и до гадене, обилно слюнкоотделяне, но не и оригване. С годините съм се научила да живея с това, да следя с какво се храня, да ям бавно, да не пия газирано и горе-долу да се справям, тъй като подуването и неистовата нужда да изкарам този въздух от стомаха си са доста неприятни, особено когато съм сред хора, но нищо не съм открила, което да работи. Не съм намирала никаква информация на български, а според англоезичните източници имам Retrograde Cricopharyngeus Dysfunction (R-CPD/No Burp Syndrome). Като едиствено решение се посочва поставянето на ботокс, а не ми се ще. Интересно ми е някой запознат ли е с този проблем, сблъсквал ли се и знае ли решение. Също някакви хранителни добавки или лекарства, които да работят в тази посока?(тъй като повечето целят да намалят оригването). Благодаря предварително! Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт