Спешно! Антибиотик с изтекъл срок

• 2 144
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте,
Спешно питане за възрастен - сумамед с изтекъл срок до ноември 2024 г. може ли да се вземе сега ?

# 1
  • София
Разбира се.

# 2
Няма проблем. Може.

# 3
Мерси!

# 4
До няколко месеца след изтичане на срока не е проблем.

# 5
от медицинско лице знам, че повечето хапчета могат до 6 месеца след срока да се използват. Същото е и за някои козметики

# 6
Като фармацевт все още не съм пил антибиотик в срок на годност да кажа каква е разликата

# 7
Дядо ми беше лекар и от него знам, че доста лекарства могат да издържат известно време след срока на годност и без проблем да се пият. Дори не 6 месеца, може и повече.. Много зависи и как са съхранявани.

# 8
Тъй като темата е за антибиотици с изтекъл срок ще се включа и аз с въпрос
От неделя съм с висока температура,спада леко и пак се покачва до 38.8
Пия ацетизал и хексалгина
Понеже лекарката ми записа час чак за 7.01 и до тогава не мога да си купя антибиотици
Имам един оспамокс 1000 ,но е изтекъл през 01.2024
Дали мога да го пия?

# 9
ЛЛ може да ти изпише АБ от телефона си, през мобилно приложение, ако имаш нужда. Бактерилните инфекции, обикновено се наслагват към вирусните чак на около 4-5 ден. До тогава няма смисъл от АБ.

# 10
Тъй като темата е за антибиотици с изтекъл срок ще се включа и аз с въпрос
От неделя съм с висока температура,спада леко и пак се покачва до 38.8
Пия ацетизал и хексалгина
Понеже лекарката ми записа час чак за 7.01 и до тогава не мога да си купя антибиотици
Имам един оспамокс 1000 ,но е изтекъл през 01.2024
Дали мога да го пия?
Няма нужда от антибиотик , такова внезапно начало с такава висока температура си е вирусна инфекция. Само ще си докараш рядко щастие с този Оспамокс.

# 11
Ами аптеката ме прати да ми изпишат антибиотици

# 12
Само за една температура и то не чак висока, за какво антибиотик? Не взимайте Хексалгин, чак ако температурата минава 39,5 .До тази стойност не се взимат антипиретици, освен ако не Ви е  много зле, не получавате гърчове от температура, термопокачването убива вирусите.Температурата се следи как се движи и ако се задържи повече от 4-и дни висока, а се включат и други симптоми, то лекар трябва да се намеси.

# 13
  • София
Само за една температура и то не чак висока, за какво антибиотик? Не взимайте Хексалгин, чак ако температурата минава 39,5 .До тази стойност не се взимат антипиретици, освен ако не Ви е  много зле, не получавате гърчове от температура, термопокачването убива вирусите.Температурата се следи как се движи и ако се задържи повече от 4-и дни висока, а се включат и други симптоми, то лекар трябва да се намеси.
38,5 е, не 39,5.

# 14
Не, изрично съм написала 39.5.До тази стойност на тялото му няма нищо.Ако тръгва нагоре, то под наблюдения и контрол.

Общи условия

Активация на акаунт