Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема - 2

• 23 558
  • 408
  •   1
Отговори
# 255
Явно стартират. Благодаря за информацията, но противогрипните ваксини още не са доставени. Това означава, че ако се води възрастен човек за имунизация, трябва да се организира двукратно посещение.

# 256
  • Deutschland/HE
Шарлот, аз вчера си писах с личната лекарка на майка ми и тя ми написа, че ще получат и пневмококова ваксина за възрастните. Аз и казах, да има предвид майка ми за противогрипна и пневномококова ваксина.

# 257
Знаеш, че пневмококовата ваксина е с дълго действие, нали? Ако не е поставяла досега, ОК, но ако веднъж е била имунизирана, следва да видите кога, с каква ваксина и колко време е защитното ѝ действие. Някои са доживотни.

# 258
  • Deutschland/HE
Не, не е ваксинирана досега майка ми. Аз искам да я ваксинирам и срещу херпес зостер, но ще го мисля напролет, сега есента и стигат тези три.

# 259
на сайта на софийското РЗИ са качили списък с местата за София - https://srzi.bg/uploads//pages/Lechebni_zavedeniq/1.LZ_za_bolnic … %B5_11_09.24.xlsx

ако някой някъде звънне да провери, нека пише тук Simple Smile

# 260
Аз звъннах и ни записах в списък за ваксиниране в кабинет Южен парк и при д-р Деница Даскалова , едно дете и двама възрастни, които се организират по-бързо, там ще идем. Надявам се силно тази или идната седмица да се набодем успешно с по един буустер, пък да видим.

Разпитах в близките аптеки за противогрипна ваксина, нямат още, за назална пък да не говорим.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 12:59 от Макарон

# 261
  • София
На много малко места ги поставят тия ваксини, бре! Мучнати там в 3 района на София, и айде....

# 262
Звънях сега в софийското РЗИ, ваксини има вече налични.

# 263
Някой знае ли дали вече има опашки пред РЗИ? Чудя се дали да е тази седмица, но ако трябва да чакам часове, ще отложа малко.
Миналия път отидох втората седмица и вече не се чакаше.

# 264
чак опашки вече според мен няма да има никъде, ние сутринта минахме през СРЗИ, преди работа, изчакахме по няколко човека преди нас, но бяхме разпределени в два кабинета, така че в 9.30 си бяхме по офисите вече

# 265
А в Пирогов дали има пак ваксиниране?
Най-близо ми е.

# 266
Току-що се ваксинирахме в СРЗИ. Имаше един човек пред нас, дойдоха две семейства, но тъй като нямаше в момента от записалите се с час предварително, ваксинираха и в двата  кабинета и стана много бързо. Засега сме ок, ще пиша утре как е минала нощта.

# 267
Ние ще минем тримата утре (да чукам на дърво), направили са организация в кабинет Южен парк и дете с родители ще може в един и същи ден. Ако намеря противогрипни ваксини, и тях могат да ни сложат, ама няма още по аптеките, та отделно ще е.

# 268
И ние се ваксинирахме следобяд в СРЗИ, имаше около 5 човека, не чакахме много, около 5-10 минути, приемаха и в двата кабинета. В кабинета, в който аз се ваксинирах, казаха, че около 85 човека са минали днес.

# 269
А в Пирогов дали има пак ваксиниране?
Най-близо ми е.
Да, има го в списъка.
Пиши, ако ходиш.

Общи условия

Активация на акаунт