"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 62

• 52 062
  • 853
  •   1
Отговори
# 510
Положителен пиклив тест ми отчете при чхг над 60 и то мега бледата черта. Така че според мен по-добре да си пуснеш кръвен, той със сигурност ще покаже.
Здравейте по-горе писах че последният ми цикъл беше на 15.11, и след това бях в оваолационен период в който правихме опити за бебче, днес е първи ден от закъснение на М. Дали е удачно да направя тест. Страх ме е да не се разочаровам..

# 511
Здравейте,

Ходя при докторка да ми следи овулацията от 2месеца.  За съжаление бях болна повреме на последния ми цикъл  и пих антибиотик(ципофлокдацин) Отидох на 16 ден от цикъла (моят е през 30-32дни) и докторката не видя нито доминантен фуликул,  нито жълто тяло. Каза, че не съм имала овулация и “е нали сте правили поне опити”Според вас дали е възможно точно в деня на прегледа да е била овулацията и затова докторката да не видяла нищо? Аз толкова се разтроих, че дори не успях да й кажа че съм боледувала, че съм била на антибиотик и дали това дава отражение… Ние сме правили опити , но дали без да е видяла доминантен или жълто тяло е възможно да съм забременяла? Знам, че се хващам като удавник за сламка,но  били ли сте в такава ситуация  и да сте забременели в този месец?

# 512
Ако лекарят е некадърен, е възможно. Другото възможно е тъкмо да е минала О, но тогава се вижда поне течност в дъгласовото пространство.
Отделно има месец/два в годината, когато няма О и си е абсолютно нормално.

# 513
Благодаря за отговора, Anigo. По принцип е доцент, но толкова бързо ме прегледа и ми се скара че трябвало по-рано да отида(сякаш не го зная), че допускам да не е задълбочила.

# 514
Абе на мен са ми бъркали киста на жълто тяло с ендометриозна такава..., пък какво остава за фоликул или оглед за "следи" за минала овулация.
Тестове за О ползваш ли? (Не че и те са гаранция)
П.П Може и да си имала, а и да не си следващия месец Blush

# 515
Този месец не съм ползвала. Иначе от 1година опитваме за второ. Първото стана много лесно и бързо. И понеже сега не става почнах да си следя овулацията при лекар, а не с тестове.Вече не знам на кое да вярвам повече…

# 516
Е, на лекар разбира се. Другият вариант е да видиш второ мнение или да се довериш на този, че просто този месец е нямало О евентуално.

# 517
А може ли от антибиотика да съм нямала овулация? Много ли се скапва женската полова система от тях?

# 518
Аз съм с редовен цикъл и преди 2м като пих антибиотик ми закъсня с около 4-5 дни. Тогава знам, че имах фоликул, който предстоеше да се спука, но Закъснението го отдавам на това, че може и да е бил, т.нар задържан. То зависи и кога си го пила, т.е коя фаза на цикъла, а и според мен, дори и да не се случи О, щеше да се види поне някакъв фоликул.

# 519
Здравейте! Имам въпрос. Възможно ли е да съм бременна след резултат (0,1) ЧХГ?
Последната ми менструация беше на 20.11 а теста ми е направен на 12.12.

# 520
Здравейте отново, на 2 дни закъснени на М. и отрицателен тест за бременност? Възможно ли е да съм бременна но теста да не показва

# 521
Maycheto, при такъв резултат няма бременност.
Roza, зависи кога е била овулацията, ако е по-късна може и да не покаже още.

# 522
При първата ми бременност тестът отчете много бледа черта на 4 ден от закъснението, до тогава тестовете бяха отрицателни, така че според мен е рано да ви отчете. Повечето тестове са с чувствителност нaд 20 единици, което в деня на закъснението или преди закъснение е много  рядко срещано да отчете.

# 523
И аз много им се чудя на тия тестове, имам приятелки, на които им е показал + още на дена на закъснението, имам и такива, на които дори след 3тата седмица им е показал -, а при кръвен се е видяло, че има бременност, мисля че рядко се случва, ноо.. 🙄 При мен ми идва най-късно на 38 ден, но началото на годината имах месец, в който ми дойде на 44 ден.. днес е 43ти ден, още не ми идва менструацията, а теста днес е отрицателен, по скоро клоня към това, че показва реално, но ако да понеделник не се появи отивам на лекар, може да е нещо друго, знам ли 🤔

# 524
При нередовен цикъл е много трудно да разбереш кога да си направиш тест. Сега това колкото и смешно да звучи, когато решихме  да правиме опити за бебче си свалих приложение за следене на цикъл, което да смята уж по правилно от мен и на база логове да изчислява кога да ми дойде, кога е овулация и при закъснение кога да си правя тест. Да си призная бях изненадана от това, колко точно смяташе и въпреки моите закъснения и МЦ от 35 до 45 дни, се получаваше разминаване от 1-2 дни.
Ползвах го активно и правихме усилени опити, когато се падаха фертилни дни, овулацията и правих тест когато ми изписваше приложението.
При нас нещата се случиха за няколко месеца въпреки поликистозата, пък дали на късмет, дали сме правили опити когато му е било времето, дали пък просто нещата при нас са сработили без затруднение не знам, но съм забременяла точно когато приложението е показвало, че е време за опити.
Та ако някоя дама поиска можеи тя да си следи нещата така. Разбира се при мен беше важно, защото цикъла ми е крайно нередовен, а там си прави някви изчисления на база логовете и искахме да видим, дали нещата ще се случат без да търсим лекарска помощ и следене на овулация от лекар.

Общи условия

Активация на акаунт