Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 13 278
  • 571
  •   10
Отговори
# 120
  • България
Продължавам Destined (2023).
Genres: Historical, Business, Comedy, Romance
Ако това е комедия, не искам да знам какви са трагедиите.
Първите епизоди бяха приятни, но след това се започна с китайщините,
Има смърт, бягство, предателства.
Героите взимат решения, които за мен не са много морални.
Когато високопоставеният роднина беше силен, семейството богатееше благодарение на него, но когато роднината падна, семейството пое по друг път. Само майката беше с моето мислене.
Даже само това е достатъчно, за да не пиша 10ка, а има и други неща, които не бих направила за разлика от героите. Има и много наивни моменти, малко като приказка за деца как да правим добро. Предполага се, че публиката отдавна е излязла от тази възраст.
Та така, смесени сигнали идват от сериала към мен, друг може да е на друго мнение.
Иначе актьори, декори, музика са перфектни за мен.

# 121
  • пустинен пъпеш
Не ми стигна търпението за целия сериал,,Money Flower " и започнах по Netflix ,,My Country: The New Age "(2019) отново с Jang Hyuk,който сам си прави каскадите в сериала.Има и хубави панорамни кадри,озвучаването според мен е по холивудски тертип,което го определям като минус.Но в началото   има тежки моменти,свързани с детството,а и с младостта на някои от гг.
Започнах и определяната като фентъзи трилър дорама ,,My Journey to You"(2023).И в нея има интересни панорамни кадри,хубава музика.
В Netflix ми излезе ,,The Hymn of Death "(2018) 6-сериен минисериал по истинската история за любовта между женен сценарист и първото сопрано на Корея през 1926г.,та ще го гледам.Озвучен с хубава класическа музика.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 13:53 от rududu

# 122
Гледам Flower of money. Правя си малък маратон с филми на Чан Хьок. Аз ли си въобразявам, но този актьор има невероятна харизма без да прави кой знае какво. Историята е интересна, но за мен другият актьорски състав не му е равностоен и това прави филма не много динамичен и въздействащ.
Отново е историята на чеболите и топлата връзка с политиката чрез бракове, незаконни деца и подлост. Антагонистът има много грозни уши.

То само по ушите, без ДНК можеш да  разбереш, че не е от това семейство. Хубава седмица!
ПС rududu блазе ти , че можеш да гледаш филми от 2029г.

# 123
Правя си малък маратон с филми на Чан Хьок. Аз ли си въобразявам, но този актьор има невероятна харизма без да прави кой знае какво. Историята е интересна, но за мен другият актьорски състав не му е равностоен и това прави филма не много динамичен и въздействащ.

Напълно съм съгласна с теб, но аз го харесвам повече с неговата игра в  историческите филми. Пресъздава своите герои много убедително.

# 124
  • вятърничава
Вики, не си въобразяваш. Наистина има харизма и носи невероятен заряд. Голям бяс е в екшън сцените, като неуправляем снаряд е. Затова много го харесвам, защото не е просто хубаво личице. В комедии също добре се справя. Струва ми се, че като човек е такъв. Четох забавна историята за запознанството с бъдещата му жена, която не е актриса и не е известна, за това как са сключили брак, въпреки нежеланието на роднините и. Ако е истина, разбира се, а не градска легенда (ако не е вярно, не ми казвайте, не искам да знам!). Имат 3 деца.

Роца, всъщност "Бандитите" ми харесаха, но е заснет по начин, който да е лесно смилаем за зрителите на Netflix.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 11:01 от bb6

# 125
Здравейте. Включвам се и аз в темата. В последно време само корейски и китайски филми ме привличат. Харесвам такива с действие развиващо се в минали времена и измислени светове.

Приключих  Love you seven times и започнах My Journey to You. Не го срещнах коментиран в темите, но може и да съм пропуснала. Доста обещаващо започва - конкуриращи се семейства в света на бойните изкуства, мистериозно убийство, булки наемни убийци, отрови.  Все още съм на втора серия, но ме грабна.

# 126
  • България
Добре дошла!
Звучи като да сме от една порода. Grinning
Такива филми и сериали предпочитам и аз.
Първият изгледах, вторият съм планирала, актьорът ми е много симпатичен. Актрисата е малко лигава, но става за гледане.

# 127
Благодаря благодаря Simple Smile

Мен повече ме вълнува мъжкия каст да е добр Satisfied женските ги преглъщам.

Любимия ми филм и този, който ме вкара в света е The Rise of Phoenixes. Ужасно много ми хареса, с изключение на финала. Другият е The Empress Ki който също приключи сравнително тъжно, но това е нормално и започнах да свиквам.

# 128
Здравейте!

В края на миналата тема се включих с питане за препоръки за (романтични) сериали.
Преглеждам и стари теми и списъкът ми стремглаво нараства.
Започнах с Гоблин – хареса ми, но май повече ми хареса саундтрака му. Често си го пускам.
Продължих с няколко други филми и сериали (сред тях и тайвански, японски и китайски).
Стигнах до Fight for my way - много ми хареса, писах му 10. Заради Park Seo Joon след това изгледах и Hwarang (кралят беше много симпатично момче, но погледа ми беше все в ушите му). Grin
Сега продължавам с Kill me, Heal me (2015) и планирам след това още няколко сериала и филма с Park Seo Joon.

# 129
  • пустинен пъпеш
Гледам Flower of money. Правя си малък маратон с филми на Чан Хьок. Аз ли си въобразявам, но този актьор има невероятна харизма без да прави кой знае какво. Историята е интересна, но за мен другият актьорски състав не му е равностоен и това прави филма не много динамичен.
ПС rududu блазе ти , че можеш да гледаш филми от 2029г.
Веднага коригирам годината,че в бързането съм отишла с 6г. напред.
Съгласна съм за харизмата на Jang Hyuk,но мисля,че повече го включват в роли,свързани с уменията му в таекуондото,и не използват сполучливо актьорския му талант да се превъплъщава в различни образи, а по мое мнение той може,но това си проличава само в част от дорамите,в които той участва.

# 130
  • вятърничава
Той и танцьор играеше в един филм,но не му помня името.2в1 е паметлива и сигурно ще ми го припомни.Wink

Привет на новите попълнения!
Alуa, Пак Со-джун може да те омая най-вече в Какво не е наред със секретарката Ким.

Роца, той май е бил някъде наблизо до теб!

# 131
  • пустинен пъпеш
Цитат на: Nevermoresleep link=topic=1589548.msg47016003#msg47016003  date=1696235904
В последно време само корейски и китайски филми ме привличат. Харесвам такива с действие развиващо се в минали времена и измислени светове.
започнах My Journey to You. Не го срещнах коментиран в темите, но може и да съм пропуснала. Доста обещаващо започва - конкуриращи се семейства в света на бойните изкуства, мистериозно убийство, булки наемни убийци, отрови.  Все още съм на втора серия, но ме грабна.
Макар че точно фентъзи не са сред предпочитанията ми,този го загледах и аз,писах малко по-нагоре и съм на пета серия,намирам го за интересен след останалите гледани предпочитани от мен друг тип дорами и макар че действието се развива предимно в помещения с тъмни краски,го намирам намирам за освежаваш и интригуващ със сюжета,инструменталната си музиката и начина си на заснемане на панорамни кадри.
Между другото ще е интересно ще е да видя Jang Hyuk и като танцьор само да знам името на сериала.

# 132
  • вятърничава
Не е сериал, филм беше.Но не го откривам.
Ето тук може да го чуеш как пее и дори танцува Joy
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 16:11 от bb6

# 133
Съгласна съм за харизмата на Jang Hyuk,но мисля,че повече го включват в роли,свързани с уменията му в таекуондото,
Joy Joy Laughing Сега разбрах, защо го харесвам. Той бил любител на маршал арт изкуствата, точно като М възлюбен Smirk Значи, определено отива много напред в моята класация, разбира се веднага след ММ Laughing

# 134
  • вятърничава
Открих го! Dance Of The Dragon(2008)

Общи условия

Активация на акаунт