За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 431
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря. Намерих го на руски за Моарейн. Интересно, че е произведен в Сингапур.
https://doramatv.live/dance_of_the_dragon

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 18:07 от victoria vassileva

# 136
  • България
Благодаря Hug, но май няма да ми хареса.
И актьорът е над 40 май, такива не ги гледам. Grinning
Единственият мъж над 40 години, който харесвам е моят.
.......................
Изключително много се подведох от етикетите на Destined (2023).
А и от първите епизоди и добрия актьорски състав.
Последните 10 епизода бяха изпълнени с излишна мелодрама, превъртях набързо, смъкнах оценката на 7.5 от 10 и започвам My Lovely Liar (2023).
Дано има много за смях и никак за сълзи.
bb6 и Роца май са доволни от видяното.

# 137

И актьорът е над 40 май, такива не ги гледам. Grinning
Единственият мъж над 40 години, който харесвам е моят.
.......................

2008 Jang Hyuk е бил на 30 години. Това им е хубавото на филмите, че дори и "стари" актьори можем да видим като момчета. Но ми харесва верността към любимия ти!
Мен ме смущава по-скоро качеството на копието, но ще опитам да гледам танци. Поне ще е нещо ново. Много харесвам устрема на азиатците да са европейци.

# 138
  • пак на Рив Гош
Добър вечер и добре дошли на Nevermoresleep и Alya!
Много сте писали днес!

Роца, всъщност "Бандитите" ми харесаха, но е заснет по начин, който да е лесно смилаем за зрителите на Netflix.
Ай ся, какво ни е на зрителите на Нетфликс? Stuck Out Tongue Winking Eye Joy

Роца, той май е бил някъде наблизо до теб!
Да, видях му онзи ден и аз снимките от Ница и околностите. Няма лошо!
Между другото, той миналата зима беше даже още по-близо до мен, понеже беше пуснал снимки от  едно от любимите ми места за снимки на Айфеловата кула Joy Две седмици по-късно пусна и рекламен клип на Шанел Joy

За Чанг Хьок ще замълча дискретно, понеже не ми е в таргет-групата Wink. Но пък съм го запомнила с участието му в My Country: The New Age, което все пак значи нещо, при положение, че в двете главни роли са младежи, които много харесвам Wink.
А на rududu ще кажа да си приготви кърпички за този сериал, за всеки случай (аз поне ревях на всеки епизод).

започвам My Lovely Liar (2023).
Дано има много за смях и никак за сълзи.
bb6 и Роца май са доволни от видяното.
Роца е доволна, приятен сериал като цяло, без да е нещо изключително. Аз го гледах с удоволствие, понеже харесвам двамата главни.
И няма да гледам Destined, значи.
Но пък си боднах My Journey to You, за всеки случай.

Аз днес приключих с Le Coup de Foudre (2019). Двама интроверти, дето не могат да се разберат, бавен романс, стадо еднорози и цундере Главен - този сериал има надпис "За Роца" с големи неонови букви Joy. Добре изкарани 35 пъти по 40 минути, въпреки че няма да ми влезе сред любимите. Много неща ми харесаха, но имам големи резерви към Главния герой, та затова сериалът завърши с оценка 8,5*.
Всъщност, от мъжките главни герои, повече харесах Брата, беше ми симпатичен като образ, много мой тип младеж, имаше си своите демони и трески за дялане, в хода на действието порасна и помъдря. Приятелката на Нея също ми беше симпатична, много им харесах и сисманса на двете, както и образите на Другия Приятел и Учителя.
Той ме ядосваше. Особено накрая, най-вече защото май беше единственият герой при който нямаше никакво развитие. Добре, става ясно още отначало, че си е недостъпен, студен и затворен... ама пък за 6 години хептен да не мръдне от нивото на тийнейджър и да си остане с емоционални стойности някъде около Абсолютната нула, не е толкова привлекателно (поне за мен). Тя, обаче, продължаваше да му се радва, дори и когато Той се държи отвратително с Нея, след като вече са заедно от години. Отделно, не знам дали беше калпаво режисьорско решение, но Той беше с абсолютно каменно изражение почти непрекъснато. Най-много в 2,5% от екранното време да имаше нещо като подобие на усмивка, или да се види някаква тъга. Ми че то Ян Ян е по-експресивен в ролите си! В резултат, и досега не знам дали актьорът може да играе, или просот са го взели за присъствие Joy

Като текущ китайски реших да започна See You Again (2022), най-вече защото доста харесах Hu Yi Tian в ролята на темерутестия брат'чед от Go Go Squid. Има пътуване във времето към Шанхай от революционната епоха (което ми напомня малко за Shuttle Love Millenium).

# 139
  • вятърничава
Хайде по ред на номерата:
МоарейнД, скачай смело в My Lovely Liar (2023), ако не ти допадне, винаги можеш да му смъкнеш оценката Hands Minus1 Аз много харесах камбанките, които звъняха в главата на главната, така де, в ушите и.

Роца, аз също съм от зрителите на Нетфликс, но част от света тепърва открива корейските сериали.Така е, като правят фестивали и изложения за корейската култура и живот само в 🗼.
А Пак Со-джун пак за Шанел - рецидивист.
Аз подхванах Destined With You (2023 ), много хубав този Роуон, че и другия мъж. Може ли такова нещо. Жените не са красиви, но главната ми е симпатична,историята върви леко.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 20:48 от bb6

# 140
  • пак на Рив Гош
bb6, нали? И двамата са много хубави, ама Роуон е бонбон отвсякъде Heart Eyes . Той ми е сред идолите, на които актьорството им се отдава (за разлика от някои други негови колеги Wink ). Остава ми да изгледам School 2017 и ще съм приключила с филмографията му с главни и поддържащи роли, до която имам достъп.

Пак Со Джун за Шанел е като Джуно за Диор Joy

А за корейската вълна - то и тук започнаха да откриват сериалите от локдауните насам. И, съответно, интересът към съпътстващите ги продукти (храна, музика, култура, език) се повиши. Мерило ми е нарастващият брой корейски ресторанти в Париж Joy.
Скрит текст:
Като дойдох във Франция преди 25 години, на мода бяха китайските и виетнамски ресторанти, а японските тепърва навлизаха, твърде вероятно, повлияни от зародилата се няколко години по-рано култура на мангата и, съответно, повишения интерес към страната, от която произлизат. После японските ресторанти и японската култура започнаха да стават все по-популярни, започнаха да отварят японски супермаркети, правят специализирани изложения и т.н. Преди 7-8 години, корейските ресторанти в Париж се брояха на пръсти, а сега има 2-3 дори по улицата, която е традиционно "запазена" за "истинските" японски ресторанти. Супермаркетите за японски продукти започнаха да продават и корейски, започнаха да идват и изложенията и т.н.  Допреди няколко години К-попът беше почти непознат, през 2017та колежките ме гледаха с учудване като им кажех, че дъщеря ми слуша К-поп и чете манга. Сега е едва ли не мейнстрийм Joy

# 141
  • вятърничава
Пак Со Джун за Шанел е като Джуно за Диор Joy
Joy
Предлагам да ги прекръстим на Джун-Джун.
Роуон дали е лице на някоя марка.Нема начин да не е!
Много е хубав, с тези дълги ресници, не мога да отлепя поглед от екрана.А дори не са го съблекли,то с това лице - няма необходимост.И много добра роля са му написали, добре влиза в нея. Много се забавлявам как се самонавива и хладнокръвно обяснява ,че не е влюбен.Сравнението с кученце бе добро попадение, също като коментара за това,че главната не пътува с непознати шофьори.Добре върви и бързичко, еп.3 вече сме осъзнали,че сме влюбени и защо.

# 142
  • България
Ха, гледала съм го в Tomorrow (2022).
Предвид, че там е и Ли Lee Soo Hyuk е ясно накъде съм гледала.

Обаче там е и Yun Ji On.
Без специално да го набележа, че даже не ми е в списъка с корейци съм го забелязала. Grinning

И така този Rowoon е минал незабелязано покрай мен.

# 143
  • пак на Рив Гош
Моарейн, всеки гледа накъдето го тегли Wink Heart Eyes

Joy
Предлагам да ги прекръстим на Джун-Джун.
Роуон дали е лице на някоя марка.Нема начин да не е!
Приема се Joy

Роуон не знам дали е "лице" на някоя марка, но има доста рекламни участия:
Скрит текст:
- Самсунг

- Калвин Клайн... в Инстаграма му видях още и Тифани, и North Face

- през януари и той е бил близо до мен Joy

- и един плочник Wink - почти е сряда, а е известно, че сряда е малкият петък Joy

А Намгунг Мин от две седмици някъде тийзва редовно с "чосонски" фотосесии:

# 144
  • България
Така е, но май трябва да си огледам списъците, че корейският е доста напреднал, ще има чистка там.
Сега добавих и Yun Ji On, много интересна физиономия има, а и в доста сериали съм го гледала.
Даже и в момента в My Lovely Liar (2023).
И сериалът е доста интересен, уж не се случва кой знае какво, но увлича.
Скрит текст:
Интересно ми е и защо камбанките звънят, когато той каже, че не е убил момичето.

# 145
  • вятърничава
МоарейнД, тъкмо да ти подшушна, че Yun Ji On участва в  My Lovely Liar, но ти си го познала. Няма да ти кажем за камбанките, ще разбереш сама.
Роца, на Намгунг Мин не му ли започна сезон 2  на Ред Бътлър Чосонски? Рекламира се човекът.
Роуон направо съм възмутена! Как може така
Скрит текст:
да скрият плочника с тези жилетчици и портиерско панталонче. Ха ха ха.
Почти е сряда JoyJoy

# 146
  • пак на Рив Гош
bb6, Рет Бътлър Чосонски започва другия петък (13ти Joy)
А за стайлинга на Роуон... понякога се отказвам да разбера решенията на стилистите Joy

Моарейн, до колко корейци стигна в твоя списък?

# 147
Изгледах Животът на съпрузите, хареса ми, но имам чувството, че сюжетът е претърпял някои ремонти (може да са сменили някой сценарист по средата на сериала и да са решили посоката да е различна).
Например - психологът, според мен, беше представен като някой, който ще има по-значима роля, отколкото имаше, в крайна сметка.
Скрит текст:
Даже си мислех, че той е бутнал откачалника от покрива на гарата, но тази история така си остана незавършена. Приемаме, че е самоубийство, но определено не изглеждаше така.
Според мен, всички въвлечени възрастни се държаха ужасно егоистично, включително главната героиня; направо побъркаха момчето. На нея през цялото време й пукаше много повече за собствените й чувства и отмъщение, отколкото за сина й, въпреки че твърдеше обратното.

Що се отнася до изневярата - и преди написах - някои хора си живеят и така (не че са като Диего Ривера и Фрида Кало, но просто си затварят очите от време на време и въобще не ги бърка).
От друга страна - ако не могат да живеят така, винаги могат да се разделят - мисля, че прекалиха с драматизма при представянето на раздялата и развода. Хората се отчуждават и си намират нови половинки, без да мислят толкова за миналото - това беше някаква патология.
В случая с Те О, според мен, е по-трудно да се прости това, че е некадърен и нагъл (свикнал някой да го отглежда като домашен любимец, но иначе се големее), отколкото, че е неверен.

# 148
  • България
Моарейн, до колко корейци стигна в твоя списък?
41 Flushed
Китайците ми са само 31.
45 китайки Flushed
19 корейки.

# 149
Здравейте, може ли да ми препоръчате сериали подобни на тези.

https://www.imdb.com/title/tt14023192/?ref_=fn_al_tt_3

https://www.imdb.com/title/tt14596714/?ref_=fn_al_tt_2

Общи условия

Активация на акаунт