За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 384
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Днес започвам дневната сапунка What Happens to My Family  - всъщност, реших да е той, само защото го намерих лесно във Ви Бокс. Не съм в моето жилище, защото там има ремонт, а повечето ми запазени сериали са на онзи компютър, сега не ги помня и трудно ще ги намеря.
Поне видях някои познати лица в каста.

# 151
Здравейте и от мен и благодаря за информацията, която споделяте. Отскоро съм фен на корейските сериали, китайските сега откривам.
Гледам предимно Нетфликс, но препоръчаният тук The day of becoming you загледах на Rakuten Viki. Видях, че платената версия е нещо от порядъка на 5 долара, но все пак реших да се допитам тук дали платформата си заслужава.

# 152
Оф, докато разбера кой е филма с Ро ун успях да напиша на шефа, че не си гледа и не си разбира от работата.
Ама много важно!
Първо попаднах на един китайски Destined With You . Разгеле по едно време намерих и корейския. Някои от младежите са свежарки, но като цяло действието ми е мудно и не виждам златисти гриви на еднорози. ГГ-я преиграва като съветска актриса от 60-те години. Ще понеса и това в името на красотата. Лека вечер!

# 153
  • пак на Рив Гош
Моарейн, скри ми шапката с броя любимци! Grinning Аз корейците съм ги докарала до 33, а китайците - до 11.

bata, така на първо четене, в този дух сериали се сещам за:
The Penthouse: War in Life (има 3 сезона) - https://mydramalist.com/53535-penthouse
Sky Castle - https://mydramalist.com/30740-sky-castle
The Glory - https://mydramalist.com/685237-untitled-kim-eun-sook-project
(сигурно има и други, но понеже не харесвам този жанр, не съм се интересувала повече. Другите може да ти дадат повече идеи)

Оф, докато разбера кой е филма с Ро ун успях да напиша на шефа, че не си гледа и не си разбира от работата.
Joy
Вики, това да не е страничен ефект от китайските/корейските сериали? Wink Grinning

shark, аз съм абонирана за Вики Ракутен от три години насам и за мен много си заслужава (годишният абонамент ми излиза накъде 50-55 долара). Особено за избора на китайски сериали. Поне за моя район, във Вики има много повече китайски сериали, отколкото в Нетфликс. А от миналата година насам си партнират и с платформата на Тенсент, та изборът се увеличава. Също така пускат много текущи сериали. Аз гледам със субтитри на английски или френски и качеството им е добро (и се подобрява с времето). От платформите, където съм гледала, май субтитрите в Нетфликс са с най-добро качество, следвани от Вики. В платформата на Тенсент също не са толкова зле, но пробвах някои сериали в MangoTV и Ютуб, но там субтитрите са като от преводача на Гугъл.

See You Again (2022) - за нула време изцъках 10 епизода (е, те са по около 35 "чисти" минути, като махнеш началните и крайните надписи) - засега е развлекателен, ако не се вглеждаш прекалено в детайлите (напр. Той се приземява от 1936 година директно в 2018та ли беше... и за нула време вече се научи да се оправя с цялата съвременна технология Joy).

# 154
Роца, благодаря!
А този сериал, който споменаваш, веднага ми привлече вниманието, запазвам го за гледане. Само дано да е с хубав край, че иначе ми е 🥺🥺🥺

# 155
  • при най-добрия мъж...
Добро утро и от мен! Изплувах от огромния брой губернатори, бодигардове и супер-дупер бизнесмени, с които е пренаселен китайския свят на мини драмите.
Скоро с бг букви ще излязат минитата - My everlasting bride, Forever love, Love strikes back, Just spoil you. Това за любителите на този жанр.
Напредвам и с героя на републиката, излезлият от огъня, смелчагата с искри в погледа - Джони Хуан и поредния прославящ китайската пожарна сериал, замаскиран като романтика, Bright eyes in the dark ( He came from fire)
The day of becoming you в моята класация е един от любимите ми сериали, но аз си падам по Стивън Джан и съм пристрастна. Има го и преведен на бг.

# 156
Напредвам с Destined With You. Да, това момче е много хубаво. И май това е всичко, което имам да кажа за сериала. Вкараха целувката в 7-8 серия. Плюс изсмукана от пръстите криминална загадка. Пълна боза и загуба на време без грам, ама грам художествена стойност. Хубав ден!

# 157
  • Русия
Скоро с бг букви ще излязат минитата - .... Love strikes back... Това за любителите на този жанр.

Горещо го препоръчвам, колежки! Познат още като Romance. Влязох да пиша точно за него, и гледам, вече е споменат. 22 серии по 10 минути. Красиви актьори, които не са без талант. Много СЕКСИ главният мъжки. Аууу, къде ми са младините... Какъв поглед, каква усмивка, а и се движи добре! Има доста екшън сцени, има и голота, режисьорът отдели доста време да му покаже всички добри и не на последно място, красиви страни. Kissing Face
Държа да отбележа и страхотно изиграните злодейски роли: и приятелката на героинята, която до последно не се предаваше, даже ме учуди, как в един момент излезе извън клишетата, и годеникът й. Особено годеникът! Актьорът е с 10 години по-възрастен от останалия екип, и опитът си му личи. Играе ролята си като фарс, и това е адски смешно. То не било танци, то не било коленичене, то не било умилкване, то не било увъртане.
Макар че като всички минита дорамата е пълна с клишета, актьорите наистина си свършиха работата много съвестно. Прекарах 2 чудесни часа с тях. Има го и с английски, и с руски субтитри, има и руско озвучаване, а сега ще го има и на български.
Сюжет: героинята е бизнесдама. която в деня на сватбата открива, че годеникът й изневерява с най-добрата й приятелка. Двамата се опитват да я убият. Изпада в кома за 3 години. След като идва на себе си, иска да им отмъсти, а за помощ и защита наема бившият помощник и бодигард на баща си.

Догледах и Behind your touch. Допадна ми с това, че до последното държаха интригата с убиеца. Заподозрени бяха всички, даже едно време се чудих, дали един от главните не е убиец. Добър сериал, и него го препоръчвам.

# 158
  • вятърничава
Вики, писах вече че гледам Destined With You заради Роуон,който е много красив, освен това се справя доста добре в разхождането на костюми, почти изтри спомените ми за Джуно и Тек. Пък на мен естетиката ми е важна, както казва една моя приятелка Joy Художествена стойност в сериали дето се произвеждат на килограм няма смисъл да се търси. Ето и Naili го е написала
Цитат
Много СЕКСИ главният мъжки...екшън сцени, има и голота...
Това за шефа ти беше много смешно,дано да няма последствия. Hug
Пак повтарят Лечителят, как може да го пускат по тв толкова скоро, нали знаят колко ми е любим и как не мога да го подмина, и музиката ми е любима.Поне знам сюжета наизуст и мога да прескачам скучните сцени.

# 159
В новия сериал, който следя, видях предложение за брак, каквото не бях виждала до сега - в началото на епизода кандидатът праща на любимата си огромно количество цветя, кутийка с пръстен и картичка с "Ще се омъжиш ли за мен?" - и до края на епизода (който обхваща часове наред, както и част от следващия ден) не се обади да я пита за отговор.
Изглежда ми много любезно - не й ограничава личното пространство и не се излагат на публично място. Simple Smile

# 160
  • гр. София
Скоро не съм гледала, но благодаря за препоръчаните сериали Simple Smile
Индира, с удоволствие ще гледам с бг буквички Simple Smile Благодаря! Simple Smile

# 161
# 162
Аз пък петъчно се заех с нещо като хорър, който отлагах дълго време заради ужасния проблем Silenced. Забележително е, че участва моят любимец Гонг Ю. Доколкото разбирам, негова е инициативата да се екранизира романът, по който филмът е направен и благодарение на това в Корея са извършени законови промени. Кара те да се замислиш, освен че работим за заплати, успяваме ли да променим света към по-добро.
Скрит текст:
И тук се сещам за шефа ми- толкова е самовлюбен, че е решил, че с написаното онзи ден от мен за неговите познания и качества да управлява съм се пошегувала. Честно- нямаше какво друго да направя, освен да потвърдя, че е шега. Хубавото е, че професионалната ми ниша е толкова тясна, че няма кой друг да намери (или аз си мисля така) да свърши тази работа, поне не в кратко време, защото трябва сертификация.

# 163
Silenced е направен по новела, но тя е базирана на действителен случай в училище Gwangju Inhwa School. Аз така и не намерих сили да го гледам.

# 164
Това ме разсмя - докато топ секретарката си разпределя задачите, около нея хвърчат уравнения и звучи музиката от Шерлок на Стивън Мофат Joy

Общи условия

Активация на акаунт