За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 393
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
Гледах и втори епизод на Perfect Marriage Revenge и има целувки между главните герои - дълги, които при останалите драми се появят след 10-тия епизод или изобщо не се появяват. Grinning
Разказва се за осиновена от чеболи дъщеря, която цял живот е третирана ужасно от осиновителите си и накрая е предадена не само от тях, а и от съпругът й. В резултат на тези събития, тя умира и се връща 1 година назад когато все още е сгодена и иска да си отмъсти на всички, които са я наранили.

Гледам и The Escape of the Seven: War for Survival от създателите на Penthouse, но е на светлинни години от него и даже те развали втори и трети сезон. За тази драма все си мислех, че няма как да стане по-зле, но явно съм се заблуждавала и с всеки епизод става по-зле. Човек трезвен такъв сценарий не може да измисли.

# 316
The Escape of the Seven: War for Survival го зарязах още след първия епизод. Мислех, че сценаристката няма къде по-надолу да дълбае дъното на човешкото падение след Пентхаус, но видях, че можело и просто реших, че няма да си го причинявам. Харесвам голяма част от актьорския състав, но дори и те не бяха достатъчен стимул да гледам.

# 317
  • пустинен пъпеш
Гледам,,The Veil"(2021) с гг Namkoong Min ,преди това се опитах да погледам ,,Aweken" (2020)отново с него,но се оказа твърде тежък за мен.В,,The Veil" покрай търсенията на къртицата в отдела(има подобен филм с доброволно изтриване на паметта с Колин Фарел), показват и доста сцени с физическата подготовка на гг.Но според мен в,,My Dearest" Namkoong Min показва още по-силно актьорския си драматичен талант.(сетих се да прегледам отново началото на 1еп.,за да се ориентирам за финала,оказа се,че има факти,на които не съм обърнала внимание).
Започна и ,,The Matchmakers"(2023) с гг Роуън,действието се развива в Чосон и гг и г-ня са вдовци сватовници,иначе Роуън вече призна,че се е влюбил в г-ня,но излязлата до момента първа серия нещо не ме впечатли.Ще му дам шанс със следващата.
И странно,че музиката в корейските сериали винаги ми харесва.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 09:48 от rududu

# 318
Добро утро! О, да музиката в сериалите и филмите им е като отделен ГГ. Аз загледах метеоролозите с Минка. Изненадана съм от огромното значение на тази професия. Иначе сюжетът е доста банален, но за "дъвка за очите" става. Хубав ден!

# 319
Добро утро и от мен!
В последно време нямам много време за гледане.
Но успях да изгледам до край The Wolf (2020) ,бях го започнала, но не зная защо го бях оставила. Много трогателна любовна история, макар че на моменти ме дразнеше малко решението на сценаристите за развитието на историята.
Успях също така да изгледам и Tiger and Crane , интересна приказка -фантастика, за разпускане - става.
Сега съм захванала няколко кримки-детективки и да видим дали ще станат.
The Killing Vote
Adamas и още няколко други.
Замисълът на сюжетите са интересни, но на много места личи типично азиатското глуповато разтягане на историята.
Също така продължавам с  My Dearest Part 2, за сега ми допада, особено любовното заяждане между двамата главни герои Smiley
Изгледах и Хрониките, но да си призная, останах малко разочарована от последните няколко серии. Можеха спокойно да направят малко по-смислена историята. Започвам да се чудя дали третият сезон въобще ще си заслуава Thinking или нивото ще падне само за да се възползват от големия интерес.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 11:18 от Danifin1

# 320
  • пак на Рив Гош
И аз загледах The Matchmakers - след първия епизод ми изглежда да е от калибъра на Чосонския психиатър и Чосонския адвокат от началото на годината - нищо чак толкова особено като сюжет, но забавен като цяло сериал и хубав главен в костюм (исторически Wink ). Сега ще си имаме и Чосонски сватовник, защо пък не? Joy

Чудя се дали да захвана една 50-епизодова съботно-неделна сапунка, My Golden Life (2017), или търпението няма да ми стигне до края.

А утре започва още един сериал, когото чакам - Moon In the Day.
Както е тръгнало, ще си имам "текущ" епизод за всеки ден от седмицата Wink .

# 321
  • гр. София
Интересен сюжет на Moon in the day Simple Smile

# 322
Все повече подозирам,
Скрит текст:
че в моя сериал ще изнамерят чудотворно ново лечение за таткото с рак (в напреднала фаза и с много разсейки). Иначе защо показват на зрителите експериментални лечения след 40-ти епизод?...

Като изключа това, сериалът е много забавен. Направо е невероятно, че има корейска комедия без клозетен хумор. Но от другия "традиционен" хумор, има в изобилие.
Скрит текст:
Кандидатът на голямата дъщеря го докарва малко на мистър Бийн (не е чак като него - все пак е нормален човек, но на моменти натам отиват нещата). Той е и син на председателя на фирмата - т.е. директор (тя е секретарка) - брат й вика "Твоят кандидат не прилича на директор, прилича на куку", а тя - "Той е специален" Joy

Интересно - в такива дълги сериали като че забравят някои сюжетни линии или просто ги оставят да бъдат изместени. Примерно тук започна с натъртване върху по-младите персонажи (най-малкият син, негов приятел и бъдеща любима), а след известно време те станаха незначителни.
Всъщност, това момиче, с което започна сериалът, уж е много добро и симпатично, но си е селска пръчка - заради нея, младежът изостави обещаваща кариера на майстор готвач (едва започваше да открива себе си), за да наследи занаята на баща си (нито той, нито бащата го искаха - тя ги убеди, че така трябва). И тогава защо трябваше да показват, че момчето има талант?
Скрит текст:
И с извънбрачното дете не стана нищо - големият син каза, че сигурно не е негово, тъщата отпрати майката (също болна, но не толкова зле, колкото възрастният баща - надявам се, че се е излекувала, в случай, че никога повече не я покажат...) и забравиха, че съществуват. Освен ако не се появят пак сега, към края.

# 323
Честит ден на народните будители!
Завършвам Миkкиния сериал за метеоролозите. Г,ам вълнение не изпитах. Връзката между по-възрастна жена и млад мъж не ме изпълват с доверие. Или е нещо друго. Не знам. Моля предложете нещо, което е 10/10, че съм леко депресирана от с;яната на времето и късия ден.

# 324
  • България
Сигурно заради личен опит повече ме отвращават връзките между млада жена и дядка някакъв.
Но всеки да си шета на акъла е казал народът.
Трудно ми е да препоръчам 10/10.
Всеки гледа различно на нещата.
Ето, аз писах на My Journey to You (2023) 10/10.
На теб не ти хареса, а аз въпреки бавното действие и липсата на финал го харесах.
Много изпипан, прави са съфорумките, струва си гледането.
Чакам и се надявам на втори сезон.
Може и да не дочакам, предвид някои и други подобни сериали, които останаха в нищото. Sad
Обаче и аз търся нещо с хубав финал, сложното е че "нещото" трябва да е китайска вуксия.
А такива с хубав финал не са много.

# 325
Вики, не помня кои от тях си гледала и едва ли ще са 10/10, защото това си е индивидуално, но ето няколко заглавия, които на мен лично са ми харесали.
Gentleman's Dignity
Misty
Cunning Single Lady
IRIS
Mask
Nice Guy
Nine: 9 Times Time Travel
That Winter, The Wind Blows
Oh! My Lady
The Lord of Dramas
Twelve Men in a Year
Second 20's

# 326
  • при най-добрия мъж...
От вчера и любимата ми Анджелабейби е с бан в Уейбо. Не можа да се размине с тежката ръка на партията-майка. Явно отношенията Китай-Южна Корея съвсем са се изстудили, щом я баннаха само, защото са я видяли в "Крейзи хорс" в Париж на шоу на Лиса от Блекпинк. Много ме е яд!
И нещо хубаво Ли Сън Ги и Ли Да Ин чакат първо дете. Честито!

# 327
  • пустинен пъпеш
Гледах и първа серия на,,Moon in the Day"(2023),намирам го за разхвърлян,но ще го следя засега,продължих и с втора на ,,The Matchmakers ",която е по-забавна от първата и продължавам и с ,,My Dearest,,,та и аз си намерих сериали за дните от седмицата.За мен на Роуон му подхождат повече роли на съвременен герой,а на Нам Гун Мин повече чосонски и то по-драматични,а в съвременни недраматични е напразно похабяване на таланта му.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 18:27 от rududu

# 328
  • България
Търсих хубава вуксия, но като няма, няма.
Започнах нещо, което отдавна чака ред, обаче не ми вдъхваше доверие.
Вярно, три епизода доста тъпичко, но пък забавно.
Meet You (2021)
И актьорите са красиви, има и някаква история, в която има потенциал.
Твърде рано е за оценка, знаем какво правят китайците с последните епизоди.

# 329
  • Русия
Аз пък изгледах китайския детектив Тринадесет прашни години / Thirteen Years of Dust.
24 серии по 30 минути, което за китайците е малко, но на мен ми се стори прекалено. Страхотните актьори, сред които и Чен Сяо, заради когото и гледах сериала, ме държаха пред екрана, но последните серии ги прескочих, и смятам, че нищо не загубих.
Сюжет: 1997 година, сериен убиец убива жени, и създава с телата им нещо като картини. Детективите се лутат от една версия към друга, проверяват мнозина подозреваеми (междувременно на зрителя се показва историята на всеки от тях), но така и не успяват да заловят убиеца. След 13 години убийствата започват отново, детективите пак се лутат, пак дълги истории за всеки един персонаж. Битописанието винаги ми е било интересно, но и на мен ми писна. Ако не беше толкова затеглено, щеше да е страхотна история.
Не мога да препоръчам, но не мога да кажа, че е лош сериалът.

Общи условия

Активация на акаунт