За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 401
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, къде може да се гледа 12 men in a year с английски субтитри?
Последно изгледах I'm not a robot, хареса ми 🙂

# 331
  • пак на Рив Гош
shark, намерих го с английски субтитри в Dramacool (ама аз не обичам този сайт). Инаме не го видях в Нетфликс или Вики Ракутен.

Doona! (2023) - завършен рано тази сутрин.
Още в началото сериалът ми беше на кантар между "харесва ми" и "не ми харесва" и така завърши. Имаше добри неща, но имаше и някои, които не можах да преглътна. На моменти ми даваше едно усещане за The Interest of Love -  измъчена история между двама души, които се разминават като влакове (което виждаме в първите секунди на всеки епизод) и чийто край е предначертан (добре, признавам, аз знаех как ще свърши, понеже прочетох части от уебтууна). История за пропуснати шансове, за липсата на Той или Тя на точното място в точното време, за житейските избори и за болката понякога от порастването.
Скрит текст:
В коментарите на МДЛ видях, че много хора са недоволни от отворения край, но за мен той е най-логичният, след пълната раздяла.
Какво ми хареса - актьорите като цяло и Сузи в частност, операторската работа, малките детайли, приятелството. И завръщането на екран на Янг Се Джонг след казармата.
Какво ми хареса по-малко - множеството флашбекове, на моменти хаотичното преминаване от минало в сегашно време, твърде големият драматизъм в миналото на героите (понякога се чудя в Корея има ли изобщо нормални семейства... то във всеки сериал половината герои са с трагично минало или настояще), образа на "Бразилката" в първите епизоди след появяването ѝ на екран. Продължавам да смятам, че Янг Се Джонг беше мискаст за тази роля (колкото и да ми е любим в другите си роли Heart Eyes). Просто е вече твърде зрял житейски, за да играе наивен 21-годишен студент с първи любовни трепети (а на моменти дори и ученик). Стоеше си на място в последния епизод, когато героят му беше вече над 25 години, с работа.

Продължавам си с другите текущи корейски сериали, че и нови се задават за дългите зимни нощи Grinning Nature Sparkler Wine Glass.

От китайските - Thousand Years for You - върви ми с по епизод на ден. Бях го спряла за малко, понеже таблетът ми имаше ъпдейт на мобилната версия на Хром и ми трябваха няколко дни, докато ад-блокът също се ъпдейтне. Иначе, както го гледам в Драмакуул, ако адблокът ми не е читав, все ми изскачат прозорци с разни какички, дето искат да ми стават приятелки и да ми пращат снимки Joy. Само се Абят, поне да бяха младежи, повече биха имали шанс Joy Joy Joy Та, ще захвана отново сериала тази вечер. Само дето, откакто Моарейн ми каза, че романсът в него е "вегетариански" (без цАлувки), ентусиазмът ми значително спадна (като на човек с Animal Unicorn).
Междувременно разцъках пак китайския Hello, I'm at Your Service (2023), понеже ми излезе като предложение във Вики. За два епизода успя да ме нервира. Главната е точно от типа героини, които не понасям - досадна, лигава и с претенции без покритие. Ще му дам шанс до 5ти епизод и ако не се оправи, ще го зарежа.

# 332
Здравейте, къде може да се гледа 12 men in a year с английски субтитри?
............................
Ако имаш достъп до vbox можеш да го гледаш на български - Twelve Men In A Year

# 333
  • България
Довърших  Meet You (2021) и този път съм съгласна с общата оценка -7,5/10.
Става за веднъж, но доста слабичко, поне финалът не е китайски.
Започнах The Legend of Anle (2023).
Първи епизод е много приличен, историята е "изненада", чак да не повярваш. Тя търси отмъщение за несправедливо избитото ѝ семейство, но принцът я обича и си я чака. Сгодени са от деца.
Срещнаха се интересно, надявам се да става и по-интересно.
В главната роля е Дилраба, добре че вече ми е съвсем прилична.

(Ще оставя цялата си любов за Zhao Lu Si и се надявам скоро толкова да ѝ порасне работата, че никога повече да не се снима във вуксии.)

# 334
Цитат
МоарейнД  Започнах The Legend of Anle (2023).
Интересна история, на мен ми хареса, надявам се и на теб ще ти хареса.

# 335
  • пак на Рив Гош
В главната роля е Дилраба, добре че вече ми е съвсем прилична.
--------------------
(Ще оставя цялата си любов за Zhao Lu Si и се надявам скоро толкова да ѝ порасне работата, че никога повече да не се снима във вуксии.)

Дилраба като Луси, нацелува всички китайски хубавци Grinning (само да ѝ махнат оранжевия грим)
Дано сериалът да ти хареса, ще чакам и твоят отзив, че и той ми е нареден за гледане.

# 336
  • пак на Рив Гош
My Dearest - 17ти епизод + заставката на 18ти - ако се гътна преждевременно от толкова драма и обрати, вината ще е на сценаристите и на Намгунг Бътлър Чосонски! Аз съм жена на възраст 'сепак и сърцето ми не е свикнало на толкоз вълнения! Joy
Вече тръпна какво още ще им стоварят в трите оставащи епизода (от по час и 20 минути).

Китайският Hello, I'm at Your Service окончателно зарязан. Като цяло съм добра и не особено претенциозна публика, но толкова инфантилност и неадекватност ми дойдоха в повече. При това не само от страна на Главната, всъщност от всички появили се на екрана (включително и мъжете), имаше само една нормална мадама. Явно актьорите са имали нужда от хонорара, за да си платят данъците, иначе не виждам защо са участвали в това недоразумение  Grinning
Освен ако сериалът не е бил замислен като пародия, а аз да на съм разбрала Joy

# 337
  • при най-добрия мъж...
Hello, I'm at Your Service дори и не си помислих да го започна, след като видях главната, а за съжаление е с един от любимците ми Уей Джъ Мин. Това девойче ми съсипа прекрасния иначе сериал с Джан Хан - Sunshine of my life и вече видя ли я в каста подминавам.
Аз почнах кучешкия с Ча Ън У, нещо не ме грабна с еп 1, но ще му дам още малко шанс.

# 338
  • Русия
Indira, Ча Ъну е много красиво момче, но съвсем без талант. Даже и не се опитва да играе. Просто се разхожда насам-натам с един и същ израз на лицето. Направо е ужасен. Пък и голям контраст прави с партньорката си, която има талант, пък и е много по-опитна от него.

Изгледах Гората / Forest, корейска дорама от 2020. Отдавна се каних, ама все отлагах, защото някогашният ми любимец Пак Хеджин ми омръзна с тези постоянно стиснати в отвращение устни, каквото и да играеше. Сигурно пак бил изпаднал в депресия по едно време, та не се траеше.
Но в "Гората" добре се представи, отново играеше добре, а не се шматкаше с погнуса. Партньорката му е Чо Боа (сигурно сте я видели неотдавна в Destined with you), и тя е на ниво.
Значи, имаме студен и циничен бизнесмен (който, разбира се, накрая става топъл и всеотдаен) - 1 бройка, леко шантава, но състрадателна лекарка - 1 бройка, детски травми - 2 бройки, престъпни бизнесмени - безброй.
Докато героите правиха стъпки един към друг и имаше що-годе романтика, беше добре. Но като почнаха да се борят с престъпниците, пак корупция, пак убийства, отвличания и т.н. - което много го обичат корейците, но съвсем не го обичам аз - и стана тегаво. Криво-ляво го довърших.
Големият плюс е красивата гора и добрата операторска работа, когато гората е снимана. Минусът е забърканият сценарий.
Може да се гледа.

# 339
  • пак на Рив Гош
Indira, аз за първи път гледах Сю Лу заедно с И Лин в Love Scenery. Тогава пак беше леко лигава и инфантилна, ама някак си ѝ се връзваше с ролята на певица-супер звезда. После в Sunshine of My Life се концентрирах повече върху Чанг Хан и кривата му усмивка, та нея почти не я отразих. Но вече в Hello, I'm At Your Service инфантилността ми дойде в повече, барабар с поредния безумен стайлинг на героинята.

Но пък започнах за разнообразие The Day Of Becoming You (2021) и много се забавлявам Grinning - https://mydramalist.com/66743-the-day-of-becoming-you
Дано да не го развалят впоследствие.

Вчера ми се мерна, че май обмислят да сложат 1-2 допълнителни епизода на My Dearest и тук казвам абсолютно "НЕ", ако ще ги слагат, само за да задържат зрителите (и спонсорите) с допълнително разтягане на локуми и поредното "иди ми, дойди ми, искам те, ама не мога да те имам... и май всъщност и аз не знам какво искам" Rolling Eyes.

И мен нещо първият епизод на текущия сериал с Ча Ън У не ме грабна. Както казва Naili, момчето е много хубаво, ама си е голямо дръвце и вече в трети сериал разхожда една и съща физиономия. Не знам дали защото му казват така да играе, или просто той толкова си може. Май беше най-експресивен в сериала с историчката.

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 20:42 от Роца

# 340
  • при най-добрия мъж...
The Day Of Becoming You (2021) е един от фаворитите ми. Каста е чудесен. И двамата се справят страхотно с ролите си и прехвърлянето от тяло в тяло. Стивън Джан е изключително талантливо момче, а и пее страхотно. Няма да те разочарова до самия край. Еднорозите ще продължат да препускат през свежата зелена морава, разпръсквайки дъга с копитата си Simple Smile
За Love Scenery съм съгласна с теб, там въпросната персона беше някакси поносима. Но след това направо ме беше яд да я гледам с Джан Хан. Той не заслужава такава партньорка. Още си превъртам понякога клипчета от любимия ми сериал с него за Шефа и мацката, която му правеше компания за храна. С нея бяха страхотна двойка. За Boss & me става дума.
С Ча Ън У няма да се разберем явно. Тегаво, тегаво... Той просто си е красив.

# 341
Сега гледам по Viki - Perfect Marriage Revenge - харесва ми, чак ме е яд, че трябва да чакам за епизодите. Интересна revenge drama, мисля, че ще е само 12 епизода и се надявам да се пада нивото.

Наскоро приключих с Alliance в началото бе много обещаващо - изневяра, лошата любовница, схеми, но 36 епизода са прекалено много и накрая бе провлачено. В допълнение не виждах абсолютно никаква химия между главната героиня и състудента й. Имаха само една целувка и то в последния епизод.

# 342
привет Green Heart
Прилично разочарована съм от Where Dreams Begin
Ама мнооого са прекалили с пропагандата ... то всички герои и през сцена все повтаряха колко ги е грижа за страната и помагат на хората ... петолъчката я сложили дори на чайниците бре Purple Heart
Насилието, което братята комунисти прилагат в драмата, няма нищо общо с действителността - някои герои влязоха в затвора и излязоха в чудесно здраве ...
За мен, това е драма по поръчка на партията-майка ..

# 343
  • пак на Рив Гош
Няма да те разочарова до самия край. Еднорозите ще продължат да препускат през свежата зелена морава, разпръсквайки дъга с копитата си Simple Smile

Мерси, ей това исках да чуя! Hug Joy
Ще си го догледам спокойно.
Boss & Me беше сладък. Аз отначало имах резерви към Нея (не съм особена почитателка на актрисата), но в хода на действието ми стана симпатична.

А гледала ли си някой от новите сериали на Чан Хан (Gentlemen of the 8th и One Boat, One World)? На мен ми се гледат, ама ги няма по моите платформи Sad

Прилично разочарована съм от Where Dreams Begin
Ама мнооого са прекалили с пропагандата ... то всички герои и през сцена все повтаряха колко ги е грижа за страната и помагат на хората ...
Жалко, беше ми в списъка за гледане, понеже "на хартия" сюжетът ми хареса. Нямам нищо против умерена пропаганда, ама ако е на всяка крачка, ще мине без мен.

Видях и кадри от новия сериал на корейската ми лИбов, където играе сериен убиец... направо си изглежда страховито Scream
Скрит текст:

# 344
Роца
Цитат
А гледала ли си някой от новите сериали на Чан Хан (Gentlemen of the 8th и One Boat, One World)? На мен ми се гледат, ама ги няма по моите платформи Sad
One Boat One World
Gentlemen of East 8th
На руски. Ще ти свърши ли работа?

Общи условия

Активация на акаунт