За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 465
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • пустинен пъпеш
Плюсове: както вече споменах - Sung Hoon, който определено се е научил вече да играе.
В руски сайт четох,че той е с корекции по лицето(коментираха брадичката и  на други части на лицето) ,но резултатът е повече от сполучлив.Макар че си е същият и на снимките му като състезател плувец,които са от преди актьорския му дебют,не запаметих сайта,но там имаше и някаква снимка,на която лицето му изглеждаше другояче.

Покрай коментарите започнах да разпознавам озвучаването с каягъм и в еп.9 и10 на,,The Matchmakers"(част от сцените са в радваща очите хубава местност край река/езеро сред висока планина),и в1 еп.на ,,Tale of the Nine Tailed 1938"

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 14:53 от rududu

# 541
  • пак на Рив Гош
Носи, носи! понякога е и без риза
Sung Hoon изглежда много добре, за първи път гледам сериал с негово участие, кои други би препоръчала?
Амиииии, аз съм го гледала само в два сериала - My Secret Romance (2017) и Level Up (2019). От първия помня основни линии от сюжета и Него в бяла риза, от втория - почти нищо, освен, че беше дърво. Тоест, ако трябва да препоръчам някой от тях, бих се насочила все пак към първия. Но не очаквай нещо кой знае какво, а по-скоро тип "лимонада" - изпиеш я и я забравяш, но пък докато я пиеш, е приятно.

# 542
Perfect marriage revenge - снощи изядох на веднъж 4 еп. Много добър. История за чеболи типично по корейски - зли родители, зли братя и сестри, подли съпрузи и една объркана осиновена девойка, която сключва догворен брак със Sung Hoon, за да си отмъсти. Плюсове: както вече споменах - Sung Hoon, който определено се е научил вече да играе.
Минуси: за сега няма, но винаги съм готова за неприятни изненади от корейските сценаристи.
страхотен е, аз съм на епизод 10, още не съм намерила минус. Развива се много бързо, неочаквано бързо за корейски сериал. Чак ме е яд, че е само 12 епизода

Здравейте!
 Има ли превод на български -Perfect marriage revenge ?

# 543
  • пак на Рив Гош
Gal-Mikaela, нямам представа дали е преведен.

Японският сериал First Love: Hatsukoi (2022) за 4 епизода ми влезе под кожата. Харесвам това, което гледам на екрана.

Загледах и едно аниме, Ōoku: The Inner Chambers, понеже резюмето на сюжета ми хареса - в свят, където популацията на мъжете е намаляла, шогунът (жена) си има харем от незнам-колко си мъже и Главният Герой влиза в този харем и е избран за конкубин на шогунката.
Само дето още на първия епизод (от час и половина) метнаха едни мъжки целувки и, понеже това не е моята чаша чай, реших да се разделим по живо, по здраво, въпреки обещанията за романс със шогунката (а може и без, не знам, не догледах Joy)

# 544
  • вятърничава
Роца, днес Mitsushima Hikari от First Love: Hatsukoi (2022) има рожден ден.
А за Ōoku: The Inner Chambers - нали има и сериал  Ooku (2023).

# 545
  • пак на Рив Гош
А за Ōoku: The Inner Chambers - нали има и сериал  Ooku (2023).
Защо ли не ме учудва? Joy
То нали посоката е манга -> аниме -> live action
Направиха го вече за Demon Slayer, Death Note, Attack on Titan, JoJo's Bizarre Adventure, One Piece...
И, както гледам, Макеню е "абониран" за доста от тях Joy

# 546
  • при най-добрия мъж...
Sung Hoon - My secret romance е сравнително добър. Розов, сладък и Той по бяла риза Simple Smile Но аз лично за себе си го открих в Oh, my Venus, където играеше боксьорчето от свитата на главния.

Perfect marriage revenge е обявен за превод от Stuрid dreams, но аз не съм член на този екип и не мога да кажа кога ще започне работата по сериала.

# 547
  • Русия
Ааааа, Тайният ми роман е от 2017 година!!! Сякаш вчера беше! Боже, вече съм толкова стараааа! Оле, годините как прескачат, как изминаха 6 оттогава?
Иначе сериалът е хубав, много целувки и секс в първата серия. Гледай го, няма да съжалиш, Freesia R.

Аз пък се зарових в градината, аман от това кастрене вече. Затова никак не мога да завърша Моля, бъди моето семейство / Please, be my family. Лековат и глуповат, главната е грозна и тъпа. Не знам, защо го гледам. Май кастренето няма нищо общо със забавянето. Сюжетът: тя е с дете, и той е с дете, нейното е болно, той незнайно как се досеща, че е негово, и решава да се ожени за момата за да й го вземе. Иначе децата са близнаци. Как, защо, к'во става са основните въпроси, които постоянно се питам, докато гледам. Да не говорим, че главният към средата е влюбен, знае, че и тя го обича, ама не се издава, поредното "защо" вече дори не ме измъчва.
Не го гледайте.

# 548
  • България
Тези дни повече чета, а и реших да поизчистя от изтеглените преди месеци сериали.
Чудих се защо съм изтеглила Sassy Beauty (2022).
Мислех само да погледна и така вече 11 епизода.
Уж нищо особено, обаче е добре направен и забавен, въпреки сюжета.
Тя е блогър за красота, но в един момент разбираме, че е в кома и трябва да премине нивата в игра, за да се събуди.
Играта е в миналото, има си и виртуален помощник, пак се занимава с неща в нейната сфера.
И други работи излизат, всичко е направено добре, за щастие не е анимирано.

Има много и симпатични актьори, актрисата е красавица, няма лигави образи.

# 549
  • пак на Рив Гош
Както гледам, май сме доста тези, които са запомнили "Тайния ми романс" с бялата Му риза Joy

First Love: Hatsukoi (2022) - довършен. 9.5*
Хареса ми, при това много. Само дето по японски оставиха развръзката за последните 3 минути Joy
Чуден каст, много добре подбран, а усмивката на Кидо Тайсей озарява екрана. Сериал за вторите шансове, пропуснатите моменти, стечените обстоятелства, неизказаните думи, непрочетените писма, забравените спомени.
Бавно ти влиза под кожата и оставя хубав, леко носталгичен послевкус. И чудесна музика.

Днес ще си наваксвам с текущите китайски и корейски сериали и ще чакам първия епизод на Welcome to Samdalri довечера. Междувременно ще се разтушавам с подобна гледка (докато още не е влязал в казармата Grinning):

И видях, че Чонг Хе Ин ще снима ром-ком от сценариста и режисьора на Hometown Cha-Cha-Cha. Явно ще се връща към романсите (пък аз го харесвам в това му амплоа Joy).

# 550
  • Русия
Ами! 2017, всички героини и герои са целомъдрени ангелчета, нецелувани докато не навършат 30, какво става под завивките само смътно се досещат. И тук - БАММММС - секс! в колата! в първата серия! в първия ден на запознанството! Как ще забравиш такова? Simple Smile

# 551
  • пак на Рив Гош
Плюс ценните подплънки на сутиена Joy

# 552
  • Русия
И особенно майката.
Всичко доста нетипично за тогавашните дорами.
След това вече Рейчъл и Саманта не ме впечатляват толкова. Simple Smile

# 553
  • София
Привет на всички. Извинявам се, че нахлувам така в темата, но докато си чета всичко назад, бих искала да помоля за малко насоки за сериал.
Нова съм в азиатските сериали, хванах китайски без да знам нищо за тях, защото уча езика и реших, че сериалите ще помогнат. Като луд фен на фентъзито от време оно, пък напоследък нещо романтична душа... окрих китайското фентъзи. И тук идва проблемът ми: Опитах се да изгледам Ashes of Love, обаче толкова ме дразнеха главните... но пък героят на Ло Юн Си направо ми взе акъл, дъх, мозък и каквото се сетите. Много хубаво момчето, със страхотен глас. Та спрях Ashes of Love и реших да видя Till the end of the moon. Иии...някой може ли да ми препоръча подобни сериали (може и да са по-стари) - главният да е лош/зъл/демон и историята да е от по-тежките, тоест - без много лигавщини и романтика и да е китайски. Защото два пъти вече го гледам и не мога да намеря друго, с което да го заместя. Пробвах даже Love between fairy and devil и пак не ми се получава.

# 554
  • Русия
Едно садо-мазо ми идва наум. Стига се до степен героят да бие героинята. Това достатъчно зло и тежко ли е?
https://mydramalist.com/19450-novoland-the-castle-in-the-sky

Общи условия

Активация на акаунт