За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 380
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
  • вятърничава
Silenced е направен по новела, но тя е базирана на действителен случай в училище Gwangju Inhwa School. Аз така и не намерих сили да го гледам.
Гледах го и след това бях като вцепенена,дори не ми се разказваше на някой или обсъждаше.Да се има предвид,че е много тежък филм,но не в смисъл на хорър, а много сериозна психологическа драма с неприятни сцени.
Скрит текст:
Чудех се как са работили с децата,докато са снимали тези сцени.Аз се чувствах ужасно само докато ги гледах.
Но преоткрих Гонг Ю в друга светлина и го уважавам много за това,че имал смелостта да го направи.
Kim Ji-young: Born 1982 също е добър, за реалните семейни отношения в корейското общество.
A Man and a Woman, Silenced и Kim Ji-young: Born 1982 са ми ТОП3 на Гонг Ю. И трите са различни и много добри. И много мъка има в тях - по корейски.

# 166
Отлагах дълго гледането на Silenced. Съгласна съм за тройката филми, защото "Влакът за Пусан" няма как да го гледам - въобще, не ме интересуват подобни истории. Забележителна смелост е да направиш такъв филм, в общество, което е склонно да прикрива и замита под килима всеки проблем. Да превърнеш артефакт в повод за промяна на законодателството, защото на същинския случай не са обърнали внимание в медиите.
Но ако денят ви и без това е претоварен- не съветвам. Хубава вечер!

# 167
  • България
Браво на вас, че имате такива здрави нерви за такива тежки драми.
Избягвам ги, даже само любимите ми актьори и актриси да са в главни и второстепенни роли, пак няма да гледам.

# 168
Аз също. Преди месеци попаднах в Ю туб интервю със случайни хора (корейци), които говореха за известен корейски сериал на Нетфликс, свързан с тормоза в училище - отвратих се само от обсъждането на темата и категорично не бих гледала нещо такова.

# 169
  • Русия
Гледането на дорами за мен е отмора и пълно изключване на мозъка. Laughing Радвам се, когато се подема някоя сериозна тема, но не и дотам че да ми е тежко да гледам. Все пак цял ден съм натоварена на работа и имам нужда поне вкъщи да не се напрегвам много-много.
Затова ми допадат мини-дорамите напоследък: те са съвсем безсмислени и задействат основно първата сигнална. Радвам се на хубавиците и най-вече хубавците в тях, ако умеят да играят - добре, ако в сюжета се мержелее някакъв смисъл - още по-добре. Ако някой по-така се разголи, направо е върхът. Stuck Out Tongue Closed Eyes
Останалото- категорично не. За нещо по-сериозно ще гледам европейско кино.

# 170
А моят нов сериал май ще се окаже най-лекият, който съм гледала до сега - за 5 епизода няма нищо драматично (но не е и точно комедия, въпреки че има комедийни елементи).
Братята от Оджакьо и Татко е странен също бяха лека дневна телевизия, но си имаше драма - скандали и сълзи на места, докато тук - нищо.

Хареса ми продължението на предложението за брак -
Скрит текст:
след няколко дни бъдещите младоженци се срещат, играят голф и накрая на срещата той я пита "Защо не си носиш пръстена?"
А тя отговаря - "Защото още не съм решила дали да приема" JoyJoyJoy

# 171
  • пак на Рив Гош
pppqqq, продължавай да споделяш за твоя сериал, понеже ми е в списъка за гледане... но нали е 50 епизода, му се назландисвам Joy

И за мен сериалите са дъвка за окото и възможност да си оставя мозъка на нощното шкафче и да не се занимавам повече с него, поне временно (то не че има много останал наличен мозък, ама карай Joy). Ако искам нещо сериозно и тежко и с човешки драми, ще си пусна новините, или ще си отворя служебната документация Wink .
Затова, дайте ми хубави мъже (особено хубави мъже в костУм) и еднорози!

# 172
  • България
Като каза хубави мъже, започнах The King's Face (2014) заради Seo In Guk.
И тук е красавец, на съвременен костюм не държа, може и да е в рокля с панталон.

Харесват ми тия древни костюми, особено китайските.
В някои китайски сериали мъжете се отличават от жените почти само по прическите.
Тази гледка ми създава някакво приятно чувство за равенство.

# 173
Лицето на краля ми звучи познато, но описанието не ми говори нищо (или поне в момента не го помня). Този в черната рокля май е императорът от Последната императрица (съвременен сериал) - там беше психопат, но докаран до това положение от лошо възпитание и тормоз от страна на родителите, а не по рождение (да го ожали човек...).
Гледала съм друг сериал за Gwanghae - там беше по-възрастен (готиният демон бик от Корейска одисея), а злата прокурорка от Винченцо му беше главна придворна дама и беше трагично влюбена в него.
Изглежда е бил добър крал, но е набеден за узурпатор и детрониран. Не че не е убивал свои роднини - правил го е, но и други са го правили (знам от сериалите Wink  ), а не са детронирани...

Роца, така е - много епизоди, но някак не се усещат. Аз вече изгледах 5 - бяха забавни и почти нищо не се случи.

# 174
  • вятърничава
И аз търся забавление в сериалите. Понеже Вики е фен на Гонг Ю и отвори темата за филма, коментирах като гледала и докосната от видяното. Трите изброени от мен са филми и си изискват определена нагласа за гледане и може би предварително запознаване с материала.
Не става въпрос за тормоз между ученици, по-сериозна е темата.

# 175
  • Русия
Затова, дайте ми хубави мъже (особено хубави мъже в костУм) и еднорози!
Ама в един костум ли ги искаш, Роца? Ами ако не се поберат?
Аз ги предпочитам да са в нещо лесно разкопчаващо се. И желателно всеки със своя дрешка. Stuck Out Tongue

# 176
  • пак на Рив Гош
Naili, ако няма костУми за всички, няма да ги върна, няма страшно Joy

pppqqq, мерси, ще го загледам някой ден значи.

Аз днес установих, че покрай корейските сериали, някои неща в "западните" ми се струват вече странни Joy. Гледам вторият сезон на "Сандитън", по недовършения роман на Джейн Остин (нещо като Джейн Остин в Абатството Даунтън Wink ) и не харесах нито един мъж! Айде, може би един, ама като цяло не ми допаднаха. И второ, в един момент една неомъжена госпожица от добро семейство тръгна да тегли един свой приятел, неженен господин също от добро семейство и го хвана директно за ръката (в ръкавица, разбира се!). Толкова вече съм свикнала да ги гледам как се хващат над китката в К- и С-сериалите, че вече "нормалното" за нас хващане ми прави впечатление Joy

# 177
Аз обаче не вярвам, че това е истина - примерно в този сериал
Скрит текст:
подозират единият персонаж, че има връзка с момиче - той вика, че е само на 26 и още не е докосвал жена - да не го обвиняват в неприлично поведение Grinning

А по-големият брат е доктор -
Скрит текст:
шефът го вика да го запознае с жена си и дъщеря си, а после ги пита какво мислят - дъщерята вика "Щом ти си го одобрил, ще го приема за съпруг" Joy Joy
И за да са сигурни, че той е схванал ситуацията, по-късно жената на шефа му я обясни (т.е. че го искат за зет), като уточни, че съпругът й е срамежлив, затова не е казал нищо.

Вярно, че е от преди 8 години, но това не е много време; в по-нови сериали нещата са подобни.

# 178
Изгледах My journey to you. Много ми хареса, обаче свърши като очевидно трябва да има сезон 2, а няма такъв или поне аз не откривам. Изключително разочароващо.

# 179
  • Русия
Роца, на мен много ми харесва това хващане за китката. Жената веднага почва да изглежда една хрупкава, мъжът един внимателен джентълмен.

Като видях, коя е актрисата, даже и не планирах да го гледам. Изключителна лигла. Ютубът ми подхвърля постоянно откъси от тая дорама. Видях, че в нея Ю Шу Син си дава много сериозен вид и все гледа навъсено. Пак скучна.
Иначе актьорът е хубав. Явно двамата са поканени заради фанатите на "двойката" им от "Орхидеята и демона". Ама само заради това да гледам... виж, ако беше пак Ван Хе Ди... и с друга актриса... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт