За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 371
  • 733
  •   2
Отговори
# 300
  • България

Като видях, коя е актрисата, даже и не планирах да го гледам. Изключителна лигла. Ютубът ми подхвърля постоянно откъси от тая дорама. Видях, че в нея Ю Шу Син си дава много сериозен вид и все гледа навъсено. Пак скучна.
Иначе актьорът е хубав. Явно двамата са поканени заради фанатите на "двойката" им от "Орхидеята и демона". Ама само заради това да гледам... виж, ако беше пак Ван Хе Ди... и с друга актриса... Laughing
Цитирам и двете, за да добавя, че още с първите кадри най-после добавих Yu Shu Xin в списъка ми с китайски актриси. Вярно, досега все е някаква невероятна лигла и въпреки че е доста красива я гледах с едно око.
Но тук започва направо отлично и като гледам подбора на актьорите, силно се надявам да запазя сериала за следващо гледане.
Единствено не ми харесва тоя Omid, надявам се да не се мярка много или поне да свикна с визията му.
My Journey to You (2023)

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 19:38 от МоарейнД (от книгата)

# 301
О, Ю Шу Син. "Орхидея"- голям тандем с Хейди- и плаках и се смях. Веднага си го записвам за гледане My journey to you. Хубава вечер!

# 302
Скрит текст:

Като видях, коя е актрисата, даже и не планирах да го гледам. Изключителна лигла. Ютубът ми подхвърля постоянно откъси от тая дорама. Видях, че в нея Ю Шу Син си дава много сериозен вид и все гледа навъсено. Пак скучна.
Иначе актьорът е хубав. Явно двамата са поканени заради фанатите на "двойката" им от "Орхидеята и демона". Ама само заради това да гледам... виж, ако беше пак Ван Хе Ди... и с друга актриса... Laughing
Цитирам и двете, за да добавя, че още с първите кадри най-после добавих Yu Shu Xin в списъка ми с китайски актриси. Вярно, досега все е някаква невероятна лигла и въпреки че е доста красива я гледах с едно око.
Но тук започва направо отлично и като гледам подбора на актьорите, силно се надявам да запазя сериала за следващо гледане.
Единствено не ми харесва тоя Omid, надявам се да не се мярка много или поне да свикна с визията му.
My Journey to You (2023)

Не се появява често. Гледай го, хубав е филма, само да имаше финал...ех Sweat Smile

# 303
  • пак на Рив Гош
Feyre, радвам се да те "видя" отново! Добър списък от сериали си направила междувременно Grinning

Аз не се спогодих с Jealousy Incarnate - този сериал на моменти ме изкарваше от кожата. Направо ми се искаше да им издърпам ушите и на тримата главни герои Joy

Аз тия дни нещо съм в серия "старческо безсъние", та нощеска завърших два сериала:
- корейския A Time Called You (2023) -
Таймлайн, достоен за комиксите на Марвъл (липсваше само появата на Стан Лий Wink ). В един момент почнах да бъркам кой как се казва, в кое тяло е и в кое време. Като изключим нарушаването на един от основните принципи за пътуване на времето (да не се срещаш с хора, които познаваш, и най-вече със себе си), ми хареса. Гледах го с интерес и без превъртане. 12 епизода му бяха напълно достатъчни. Ан Хьо Соп си е хубав както винаги.
Бих изгледала и тайванския първообраз, още повече, че в коментарите в МДЛ казваха, че бил по-добър от корейския си събрат.
Приключих го тъкмо навреме, за първия епизод на корабокруширалата дива (Castaway Diva) с любимката ми Пак Ън Бин утре вечер.

- японския Ousama ni Sasagu Kusuriyubi (2023) ("Целувка на безименния пръст" според английския превод)
Два от любимите ми сюжети, брак по договор и enemies-to-lovers, на едно място. Сладък, забавен и непретенциозен ром-ком. В ролята на Тя беше симпатичната зъбла Канна Хашимото, която гледах преди няколко месеца в One Page Love ("зъбла" е казано с добри чувства, понеже като се усмихнеше, само в зъбите ѝ гледах Grinning. Не е от изписаните красавици, но е чаровна). В ролята на Той - един хубав Рьоске Ямада, когото досега не познавах.
Недоразумения, едностранна любов, някои комични ситуации, няколко препятствия по пътя на еднорозите, свекърва, достойна за почетно място в свекървенската тема във форума, едно сладко куче и доста гледки от Токио Heart Eyes. 10 епизода по 40 минути, гледат се бързо и приятно.

# 304
Feyre, би ли споделила от изброените от теб филми/сериали има ли такива с лош край?

От последно изгледаните от мен сериали искам да спомена Soundtrack #1 - много нежен (само 4 епизода по 40 мин), хареса ми.

Относно китайските сериали установих, че китайците не умеят да завършват добре сериалите си......както е и с турските сценаристи при техните сериали.  :Д

Till The End of The Moon - финалът е един никакъв.... Много добре вървеше, имаше яки сцени и финалът е почти щастлив, но актьорите са много красиви, сюжетът и самото му развитие ми харесаха и си представих в главата друг финал.

The Starry Love - почти същата работа като горният само, че една идея по-добре.

Beauty of Resilience - тук финалът е щастлив и музиката както и при дригите сериали за мен беше топ и голям плюс, не я превъртах. Това е песента с крайните надписи - https://www.youtube.com/watch?v=9Tfjt-K1HJ8&ab_channel=GGLyrics Изпълнителите са главните актьори.

My Journey to You - тук е с отворен край, защото би трябвало да има втори сезон.

My Uncanny Destiny - това е друг китайски сериал, който гледах. Той има щастлив финал. Просто трябваше да оставя настрана факта, че героинята се представя за мъж и всички я мислят за мъж и сериалът ми хареса.

Alchemy of Souls Season 2: Light and Shadow 8/10 - щастлив финал;
- Our Blooming Youth - 8/10 щастлив финал;
- Pandora: Beneath the Paradise - Доста шантава драма, защото има доста фантасмагории, но пък я изгледах докрай 7/10;
- Doctor Cha 8/10 - хубав финал;
- Duty After School: Part 1  8/10 - отворен край;
- Duty After School: Part 2 4/10 - ужасен финал;
- The Good Bad Mother 9/10 - тежък сериал е, но пък страхотна актьорска игра. Има добър финал, логичен;
- My Perfect Stranger 10/10 - много хубав сериал с щастлив финал;
- Celebrity  - щастлив финал 8/10;
- Tale of the Nine-Tailed 1938 10/10 - щастлив финал;
- See You in My 19th Life 10/10 - щастлив финал;
- Revenant 8/10 - щастлив финал;
- The Uncanny Counter Season 2: Counter Punch 9/10 - щастлив финал;
- Mask Girl 7,5/10 - лош финал;
- Moving 10/10 - щастлив финал;
- Longing for You 7,5/10 - щастлив финал, но е тежък сериал. Има елементи от един друг сериал Black;
-  Reborn rich 9/10 - тук финалът беше 50/50, но логичен;
- Under The Queen's Umbrella 9/10 - щастлив финал.

Изгледах Destined With You и има щастлив финал. Има доста забавни моменти и не толкова разбира се.

Преди време бях започнала и други сериали, но преустанових гледането. Просто не ме грабнаха. Това са Little Women, Cheer Up, The Journey of Chong Zi, Kokdu: Season of Deity, Family: The Unbreakable Bond (тук английските субтитри не ставаха), Stealer: The Treasure Keeper, King the Land, My Lovely Liar, Heartbeat, Behind Your Touch и Romance of a Twin Flower.

# 305
  • пак на Рив Гош
Добра ви неделя!
Сменихте ли часовника?

Снощи (най-накрая!) довърших "Последната мисия на ангела" - https://mydramalist.com/32362-love-of-my-life
Вървеше ми доста тегаво някъде след 8-9 епизод и затова го кретах с по епизод седмично. На моменти беше доста разтеглен, та, признавам, попрескачах Wink.
Пораздвижи се към 12-13 епизод, но пак някои моменти бяха излишо дълги и можеха да си спестят голяма част от флашбековете. Признавам, че упорствах заради двамата Главни, които много ми харесваха в двойка. Шин Хье Сун си беше чудесна като винаги (май досега не съм я гледала в слаба роля). Сега, от балет разбирам горе-долу колкото от квантова физика, но ми се видя доста убедителна и грациозна в ролята си на балерина.
L не го "познавах" досега, но чаровните му трапчинки са достатъчно убедителни да ме накарат да се поразровя във филмографията му Wink (набелязала съм си го в Numbers ).
Музиката беше добра (даже си харесах 1-2 песни за смъкване ). Тоалетите на Главната също много ми харесаха Heart Eyes, макар и на моменти да изглеждаха ексцентрични. Изобщо, филмът визуално доста ми допадна.
Но заради разтеглените моменти и някои излишни драми не можах да му дам повече от 8.5*

Разцъквайки МДЛ, видях, че Минка ще участва в сериал по уебтуун, Marry My Husband - пътуване във времето и отмъщение.
Напоследък имам чувството, че само адаптирани сериали гледам (е, с малки изключения, напр. My Dearest... който продължава да ми къса сърцето).

Че и още една адаптация се задава на хоризонта, Secret Playlist, който трябва да започне след 3 седмици. Един от любимите ми уебтууни, но за съжаление, хич не харесах актрисата, избрана за Главната (Kim Hyang Gi) в предния ѝ сериал, та сега съм с голееееми резерви.

А, и първият епизод на Castaway Diva (2023) ми хареса (ако човек не се вторачва много в детайлите, напр. "уреденият" ѝ живот след 15 години на острова), ще го продължа.

# 306

Разцъквайки МДЛ, видях, че Минка ще участва в сериал по уебтуун, Marry My Husband - пътуване във времето и отмъщение.
Напоследък имам чувството, че само адаптирани сериали гледам (е, с малки изключения, напр. My Dearest... който продължава да ми къса сърцето).

Не четя уебтууни, но този го прочетох и ми хареса и даже си мислех, че трябва да направят драма по него. Grinning
Интересно ми е как ще се получат нещата при актьорите в главните роли, защото не ми се струва, че си подхождат.

Скрит текст:

Park Min-Young изглежда младолика, но е по-голяма от актьора с 8 години.

А вчера пуснаха нова драма Perfect marriage revenge -  https://asianwiki.com/Perfect_Marriage_Revenge пак по уебтуун и същата тематика - пътуване във времето и отмъщение. Първият епизод ми хареса. В уебтууните има бум на такава тематика и може да се прехвърли и в драмите....едната година наблягат на сериали с вампири, зомбите и призраци, следващата година на докторски сериали, после на адвокати, прокурори и т.н.

# 307
Привет, дружина! На Park Min-Young ли казвате Минка? Аз не успявам да гледам филм с нея. Стои ми като киборг на екрана, а и толкова преобразования е преживяла, че няма много общо с началния господен замисъл. И каква младолика- за мен е като Шер- и на 80 да стане ще иска да е на 18. Из си намерих някакъв китайски
https://doramy.club/10359-1-moj-boss-xochet-zhenitsya-na-mne.html
за фонови изживявания. ГГ са хубавки, но нещо в цялата история и стилистика е евтино. С изключение на Мазератито на ГГ. Опитха да започна и  препоръчания от МоарейнД китайски исторически филм, но нещо случките са по една на серия, много дребни,  и ми липсва очарованието на неизследваните чувства, магията и хумора, за да ми върви по-леко. И не мога да разбера защо всички сцени са толкова мрачни. Хубава вечер! Какво прекрасно слънце!

# 308
  • гр. София
Да Joy тя е Минка, а И Мин Хо е Минчо  Joy

Аз не гледам нищо сега , само се чудя какво да гледам Simple Smile

# 309
  • България
Опитха да започна и  препоръчания от МоарейнД китайски исторически филм, но нещо случките са по една на серия, много дребни,  и ми липсва очарованието на неизследваните чувства, магията и хумора, за да ми върви по-леко. И не мога да разбера защо всички сцени са толкова мрачни. Хубава вечер! Какво прекрасно слънце!
Thousand Years for You (2022) ли имаш предвид?
Чувствата определено не са на фокус, а и Ren Jia Lun с абсурдното условие да не се целува някак започна да ми омръзва. Съмнявах се да е вярно, но явно наистина е така.
Не харесвам и не предпочитам сериали изпълнени с целувки и прегръдки, но има ситуации, в които се налага.
А той като дърво.
Самият актьор започна да ми доскучава.
Иначе все пак добавих сериала в списъка си с любими и му вдигнах оценката на 9,5.
Ако не беше финала щеше да е много напред в подредбата.

# 310
Не, ето този имам предвид, ако съм те разбрала правилно-
https://doramy.club/40071-moj-put-k-tebe.html
Гледам го заради партньорката на Хейди от Орхидея и Демона, но нещо не ми се получава. Като че ли следя сериалите в някакъв ритъм, а в тази история ритъмът ми се губи, малко ми е скучновато.

# 311
  • пак на Рив Гош
Не четя уебтууни, но този го прочетох и ми хареса и даже си мислех, че трябва да направят драма по него. Grinning
Интересно ми е как ще се получат нещата при актьорите в главните роли, защото не ми се струва, че си подхождат.
Аз пък чета уебтууни, но точно този не съм го чела Joy (но е един от най-популяните)
Комбинацията вярно е малко странна... На Ин У съм го гледала само в два сериал, ама някак си не мога да си го представа с нея.

Вики, и на мен Минка не ми е сред любимките, макар че съм я гледала поне в 4-5 сериала. Тя ми е малко като корейския вариант на Zhao Lu Si - не я харесвам особено, ама пък играе с актьори, които харесвам, та гледам и нея покрай тях Joy

Чувствата определено не са на фокус, а и Ren Jia Lun с абсурдното условие да не се целува някак започна да ми омръзва. Съмнявах се да е вярно, но явно наистина е така.
Не харесвам и не предпочитам сериали изпълнени с целувки и прегръдки, но има ситуации, в които се налага.
А той като дърво.
Не думай! Възлагах му надежди да се прежали за някоя целувка поне в този, че в Twilight пак беше с един бозав романс! Преди имаше такива сцени, не знам какво му стана в последните сериали (жена му не дава? Wink )...
Ако продължава така, ще изхвърчи от топ 3 на любимите китайци и ще върна Ян Ян на негово място (момчето поне се раздава Joy)

# 312
  • България
Не, ето този имам предвид, ако съм те разбрала правилно-
https://doramy.club/40071-moj-put-k-tebe.html
Гледам го заради партньорката на Хейди от Орхидея и Демона, но нещо не ми се получава. Като че ли следя сериалите в някакъв ритъм, а в тази история ритъмът ми се губи, малко ми е скучновато.
За този само писах, че още с първите кадри харесах актрисата.
Дотук я гледах само в лигави роли и мислех, че толкова може, но вече 11 епизода може да се каже, че не се е усмихвала. Играе си ролята както трябва.
Вече мога да пиша, че и сериалът ми харесва, но е малко бавен за вкуса ми.
Страхотни, актьори, декори, музика.
Историята е такава, че няма как да са светли сцените, даже ще се изненадам ако някога го приключат и финалът не е китайски.
А той като дърво.
Не думай! Възлагах му надежди да се прежали за някоя целувка поне в този, че в Twilight пак беше с един бозав романс! Преди имаше такива сцени, не знам какво му стана в последните сериали (жена му не дава? Wink )...
Ако продължава така, ще изхвърчи от топ 3 на любимите китайци и ще върна Ян Ян на негово място (момчето поне се раздава Joy)
Ха, при мен вече падна на 6то място, може и още.
След като аз не търся романтиката и се възмущавам, не знам как е за хората с еднорозите.
Чудя се, защо му дават такива роли, в които има любима жена.
Става за монах, но за главен герой в история с романтична линия мога да го изтърпя няколко пъти, само защото изглежда различно.

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 16:19 от МоарейнД (от книгата)

# 313
Роца, И аз съм гледала сериали с Минка (и Луси има няколко добри сериали) в този ред.
Love in Contract
What's Wrong with Secretary Kim
Healer
Резултатът беше, че като стигнах до Healer героинята и ми беше в дисонанс с възприятието за актрисата и не изпитах грам удоволствие от сериала. Когато някой е претърпял толкова физически промени, че за мен вече на човек не прилича, изпитвам вътрешно притеснение за човешката му съдба и спирам да възприемам артефакта. Да е жива и здрава!

# 314
  • пак на Рив Гош
Вики, аз ги започнах в обратния ред -  хронологично - първо май я гледах в Healer, после в Секретарката Ким и т.н, докато стигнах накрая до Метеоролозите (Forecasting Love and Weather), та успях по-постепенно да ѝ проследя трансформациите. Ако бях започнала от Метеоролозите и после - Лечителя, сигурно шокът ми щеше да бъда като твоя, понеже между двата сериала визията ѝ няма нищо общо.
Много, прекалено много корекции...

Общи условия

Активация на акаунт