За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 335
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • България
Извинявайте, госпожи, но щом и в тая тема ми се налага да се сблъсквам с русофобия, напускам я.
Naili, сложи по-дебела кожа.
Скрит текст:
В много от темите се плюе по българите, смешното е че пишещите също са българи, но по някакви странни причини се мислят за нещо по-различно от сънародниците си.
Не напускам форума заради такива, само се забавлявам с глупостите им и често с неграмотността им.
И аз допускам грешки, но нямам претенции да съм повече, а и все още знам къде се пише "и" и къде "й".
Грешки, които често се допускат от височайшите представители на българския етнос по света и у нас.
Скрит текст:
Аз нямам нищо против Русия, като цяло (пиша го ако ще се преброяваме) Grinning

На мен уредените бракове никога не са ми правили особено впечатление. Освен когато наистина са насила (знам, че има и такива случаи, но обикновено хората просто ги приемат). Както при кралете, така и в днешно време.

Например скоро гледах в Ю туб за наследницата на Самсунг (животът й е като драма), която сключила брак с бодигарда си по любов (впрочем, той е грозен) - борила се е със семейството, за да защити избора си. Впоследствие той се оказал глупав (опитал се да учи бизнес и се провалил, получил пост в компанията и пак се провалил), агресивен към нея - дори я е удрял, докато е била бременна, и й изневерявал. Накрая, при развода поискал един милиард долара обезщетение.
Мисълта ми е, че ако тя се беше ориентирала към някой наследник, избран от баща й, сигурно той щеше да е по-свестен. Ако не друго - поне по-образован и възпитан.
Сигурно си права, но така няма повод да обвини родителите си за грешни избори.
А и няма да живее с чувството за нещо пропуснато, недовършено.
Искала, получила.

# 661
Добро утро! Минала е метла. От последния ми пост е останала неразбираема част.
Скрит текст:
Само да уточня, че числата, които съм дала в предпоследния оцелял пост са взети от официална статистика на РФ. Не може да има фобии от хора, които и тук подчертават, че са от тези, които гледат някои от сериалите на езика на тази страна, познават културата и традициите и. Но ако населението дава 2/3 от дохода си за комунални нужди, трудно си представям, че отоплява халета насред нищото. Ама знае ли човек?! Виж, за това, че и там няма грам социална справедливост и грижа за работника, разбиране към нуждите му- в това съм сигурна. За мен нещата, които пишем тук е добре да са проверени. Не е задължително, но ако нечие мнение не ни устройва, да го докладваме и да се трият постове в тема за сериали от Изтока ми се вижда странно. Ако съм засегнала някого- нека го отдадем на предпразничното настроение.
МоарейнД, внимателно прочетох твоя пост. Изпитвам известно съмнение, че написаното от теб е критика към мен. Дано да греша, но аз също поне временно, предпочитам да се оттегля от темата. С пожелание към всички вас за светли празници

За да не е празен пост: интригата в "Сватовниците" ми е интересна, но не мога да разбера докрай кой за какво се "бори".

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 07:34 от victoria vassileva

# 662
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Здравейте момичета,
Не пиша в темата Ви, но с интерес я чета. Не е минавала метла. Постът на Виктория Василева #657 изглежда така странно още от вчера. Визуализацията на двата поста - #657 и следващия #658 е някакъв бъг, като има частично сливане между тях. Но не е трито нищо от поста. Всеки може да провери това, ако опита да го цитира. В полето за писане на отговор може да прочетете цялото му съдържание.

# 663
  • пак на Рив Гош
Айде аз като една суща Мис Свят да се опитам да внеса в темата Heart Nature Rainbow и Animal Unicorn
Дами, мисля, че всички сме с достатъчно опит в интернет-общуването, за да знаем, понякога писмената комуникация може да бъде подвеждаща и отсрещната страна да разбере напълно погрешно това, което сме искали да кажем. Както и че различни теми могат да ни натиснат различни бутони, в зависимост от чувствителността ни по един или друг въпрос. Не мисля, че досега в темата някой е искал нарочно да засегне друг в хода на дискусията, най-малкото по въпрос, свързан със страна, чийто език малко или много говорим всички тук (е, по-младите сигурно по-малко, но аз съм от по-старото поколение Wink ) и чиято култура познаваме понякога доста по-добре от тази на други страни.
Naili, Вики, ще се радвам да продължите да пишете тук, когато пожелаете. Ще се радвам, ако темата продължи да е приятното място, което се опитваме да създадем за обмяна на впечатления за сериалите (а понякога и други неща, свързани с културата и бита на онази част от света.

pppqqq, беше ми интересно да прочета за наследницата на Самсунг. Както казва Моарейн, поне е опитала сама и няма да живее с мисълта "какво би станало ако..." ако родителите й бяха уредили брака.
Аз пък покрай уредените кралски бракове и "Сватбите на Иван Асен" се сетих за поредицата за Асеновци на Фани Попова-Мутафова. Даже ми се прииска да я препрочета.

За "Сватовниците" -
Скрит текст:
след снощния епизод почвам да се страхувам за деня на сватбите. Не знам какво е замислила Свекървата, но не вярвам да е добро

И малко нощни листа от Сеул - https://www.instagram.com/reel/C0yNx1ivlgK/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 10:17 от Роца

# 664
  • България
Скрит текст:
МоарейнД, внимателно прочетох твоя пост. Изпитвам известно съмнение, че написаното от теб е критика към мен. Дано да греша, но аз също поне временно, предпочитам да се оттегля от темата. С пожелание към всички вас за светли празници

Скрит текст:
Никак не ми се искаше да продължа в този дух, но понеже имаш съмнения, че визирам теб, ще те попитам кога си се изказвала с лошо за българите?

Айде аз като една суща Мис Свят да се опитам да внеса в темата Heart Nature Rainbow и Animal Unicorn
Grinning
Тъй, тъй.
За всяка държава може да се напише по нещо лошо, но ако не сме местни или най-малкото не сме живели сред местни дъъъъълго време, няма как да знаем дали написаното е вярно.
Все ми се иска да те питам нещо за французите, но ако нямаш нищо против ще е на лични.
........................
Често се пишеше за Destined with You (2023), дъщеря ми също много го похвали, след 7 изгледани епизода и аз съм в клуба на почитателите.

Отново много добра история за прераждания, проклятия и т.н. Корейците са много добри в тия съвременни истории, китайците изостават в този жанр или аз продължавам да не намирам добри техни съвременни сериали.
В моите очи за историческите фентъзита нямат конкуренция.

# 665
  • пак на Рив Гош
Моарейн, няма проблем, питай на лични. Но имай предвид, че опитът ми е основно от Париж и региона, а за 25 години тук, единственото, в което съм се убедила е, че Франция не е Париж и Париж не е Франция Joy.
Щом си харесала Destined With You, може и The Story of the Park Marriage Contract да ти допадне - има и прераждане, и пътуване във времето.
В Moon In the Day също има зли духове, 19то прераждане и 1500-годишни проклятия   но към средата позабуксува откъм сюжет. Последните 2 епизода се пооправи, днес и утре чакаме финала. Може и на него да му дадеш шанс.

# 666
Да се посмеем заедно, горките мъже JoyJoyJoyJoyJoyJoyJoyJoyJoy
https://www.instagram.com/reel/C0t3sTFvrRn/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==  

# 667
  • вятърничава
........................
Често се пишеше за Destined with You (2023), дъщеря ми също много го похвали, след 7 изгледани епизода и аз съм в клуба на почитателите.

МоарейнД (от книгата),ние в темата за какво мислиш ги пишем тези ревюта, слагаме Heart Eyes и Cupid
Щот си нямаме друга работа и да ни минава времето в шеги и закачки? Wink
Най любима ми е сцената,когато тя пияна отиде в дома му и той така сладко и говореше.Сладурчета.
Също на третото колело можеха да му дадат повече екранно време и по-добре да развият образа.И той добре разхожда костюмите.Не мислете,че имам очи само за Роуон.
За "Сватовниците" - не съм гледала последните 2 епизода,но мисля,че ще ги наредят нещата.Все пак последният епизод ще е на Коледа и не вярвам да ни оставят и нас и тях нещастни по празниците.

Danifin1, така е и у нас,когато гледам корейски сериал.

# 668
Цитат
Danifin1, така е и у нас,когато гледам корейски сериал.
Значи, аз имам късмет Smiley двамата с ММ си гледаме своите си азиатски дорами, кой каквито обича, че и К-поп музика си слушаме заедно SmirkSmile Забавлението е пълно Smile

# 669
Аз пък, честно казано, бих предпочела да знам, ако някой е агресивен и нагъл простак, преди да се оженя за него - бързо ще ми мине (понякога човек се обърква - първото впечатление е много заблуждаващо). Така че ако от семейството му бяха направили едно малко проучване (примерно с помощ от частен детектив) и й бяха дали доказателства, сигурно щеше да е по-добре. Погледнете го смачканяка - избрала е това нещо за баща на децата си Scream :

Започнах Джакпот, още не знам дали ми харесва. Не знам дали е случайност, или просто вече съм гледала прекалено много сериали, но всеки път, като започна нов сериал, още в началото се появява актьор, когото току що съм гледала в предишния. И тук така - водачът на сектата в Кибритлия в расо (когото помня и от Императрица Ки), е един от първите, които се появиха на екрана.

# 670
  • България
...
МоарейнД (от книгата),ние в темата за какво мислиш ги пишем тези ревюта, слагаме Heart Eyes и Cupid
Щот си нямаме друга работа и да ни минава времето в шеги и закачки? Wink
...
Защото сте подстрекатели. Stuck Out Tongue Winking Eye
От светлата страна на фентъзитата често започнах да прескачам на тъмната страна - корейските сериали.
Обаче пък хич няма да се бия за главния и третото колело в Destined with You (2023).
На първия нещо не му стига в моите очи, а втория е като главния от Винченцо, има подобна физиономия без черти.
В първия момент даже мислех, че е същия актьор. Grinning
Актрисата е много симпатична, не се сещам дали ми направи впечатление в Tale of the Nine-Tailed (2020), там имаше много актьори за гледане.

# 671
  • вятърничава
Вярно е,прилича на Винченцо (Катерицата)!
В началото двамата гг не ми изглеждаха добре в двойка.След това свикнах.Joy Също ми липсваше и червената ръчичка.Така интригуващо започна с нея и светилището.

pppqqq, постоянно ми се преплитат актьори от сериал в сериал. Голямата сестра от Сватовниците участва и в Moon In the Day ,слугата от Сватовниците  го гледаме и като колега на Чи Чанг Ук. За майката на всички корейки писах вече!

Не вярвам роднините на богатата наследница да не са проучили бъдещия съпруг.Вероятно са преценили,че ще им струва по-малко при развод и ще могат лесно да го мачкат адвокатите, за разлика от маститите чеболски наследници и фамилии.

# 672
  • пак на Рив Гош
Да се посмеем заедно, горките мъже JoyJoyJoyJoyJoyJoyJoyJoyJoy
Дани, и вкъщи е горе-долу така Joy
Само дето Благоверния обикновено трепе зомбита. Или дракони. Или си говори с древногръцки богове Joy
Между другото, той започна да гледа първите епизоди на Thousand Years For You (2022) и намери, че китайците говорят много бързо и субтитрите се сменят много бързо. Липсва му тренинг Joy

И той добре разхожда костюмите.Не мислете,че имам очи само за Роуон.
Аз пък имах очи (почти) само за Роуон Joy Даже и тия дни беше пуснал една фотосесия в Инстаграм.
Кифльо! Grinning
Скрит текст:

pppqqq, и на мен ми се случва често да започна един сериал и да намеря актьори, които тъкмо съм гледала някъде. Кой сериал е "Джакпот"?

bb6, познай кого видях днес в The Story of Park's Marriage Contract - ей тоз сладур Grinning

# 673
The royal gambler, във Ви бокс е Jackpot. С младежа от Хотел Дел луна, Кръгът (и други) в главната роля.
Започна доста странно и отдалеч. Кралят се влюби в дворцова прислужница и тъй като тя има съпруг (без ритуал, просто живеят заедно), трябваше да измами мъжа й (комарджия) и да я спечели от него. Обаче... Не разбирам как млада жена, която е допусната да работи я двореца, може да има партньор и то без да е тайна. Нали уж всички в двора са на разположение на краля (ако той ги хареса); евентуално могат да се омъжат, с разрешение от някой старши, и тогава напускат?!

# 674
  • пустинен пъпеш
Ето и класация на топ 20 на най-гледаните продукции в Netflix за първите шест месеца на 2023 г.
3.корейската драма за отмъщение The Glory - 622,8 милиона часа.
16.Най-гледаният "закупен" сериал се оказва корейската драма Crash Course in Romance, която се нарежда на 16-о място сред всички най-гледани продукции в стрийминг услугата с 234,8 млн. часа гледане.

Общи условия

Активация на акаунт