Кое ви тежи най-много от майчинството?

• 9 757
  • 191
  •   1
Отговори
# 165
След раждането и то бавно и постепенно с времето.Бях шокирана ,защото се  наслушах  как това е най-хубавото нещо,прилив на щастие ,любов от пръв поглед и т.н.
След 26 часово раждане исках само да се наспя и да го махнат от мен,когато ми дадоха бебето го гледах като извънземно и се чудех какво не ми е наред.Абе с две думи ,като изрод се чувствах

# 166
Дами, да ви питам откровено - майчинският ви инстинкт кога се събуди? Още през бременността, при раждането или след това?
Още на първото задавяне с мляко 😂  .. Свекърва ми хранеше бебето и то се задави 😩 и тича неадекватна от другия край на апартамента с детето и вика помощ , помощ ! Та след като помогнах на детето ми идеше да набия  свекървата 🤐🪓 .. Две деца е отгледала ..🤧

# 167
При мен около 4-ти месец. Доста време се чудех дали нещо ми има, защото се чувствах все едно гледам чуждо дете. Той беше дълго чакано бебе, а като се роди нищо не ми трепна дори. После отказа да засуче, аз изпаднах в депресия защото не ми се получи кърменето и така отне доста време докато изградя връзка с него. Сега ми се пръска сърцето от щастие само като го погледна, но в началото не беше така.

# 168
При мен също се появи някъде към 3-4 месец на детето. Помня, че го погледнах и изпитах любов като никоя друга.
Преди това бях на някаква нереална въртележка с колики те, практически нямах сън и всичко беше като в мъгла.

# 169
Родих секцио. Чувах го как плаче и като ми го подадоха и на мига спря и се усмихна Heart Eyes е, тогава беше. Запечатано е и на снимка, за което съм много щастлива.

# 170
  • Варна
Веднага се появи, чак се учудих, но да, от първия поглед беше. ❤️
Обичам я безкрайно много, но се надявам мъжа й да не се забави много 🤣🤣🤣

# 171
С ММ ревахме като магарета като чухме първия й плач, но не бих казала, че беше любов от пръв поглед. Наистина все едно гледах чуждо дете и всеки момент чаках някой да дойде да си го вземе.
Започнах да я обичам бавно и постепенно с грижите. По едно време ревях само при мисълта колко е сладка и красива Joy Изкарах акъла на ММ с тоя рев... Мислеше, че съм в депресия и само ме питаше дали съм добре.
Сега, почти три месеца след раждането, мога постоянно да я прегръщам и не ми омръзва.

# 172
  • Варна
И още по-хубаво става с прегръдките, когато София протегне малките ръчички ❤️

# 173
  • София
Надявам се и при мен така да стане. Тъй като при секциото не се отделяло естествено окситоцин, четох че привързаността не настъпвала веднага. Мерси, че опровергаваш това мнение.
Аз напоследък сънувам странни неща. Сънувах вчера, че ми правиха секцио и вместо бебе, извадиха някакви октоподи. Много особено беше. Не знам какво значи такъв сън...
Родих секцио. Чувах го как плаче и като ми го подадоха и на мига спря и се усмихна Heart Eyes е, тогава беше. Запечатано е и на снимка, за което съм много щастлива.

# 174
И още по-хубаво става с прегръдките, когато София протегне малките ръчички ❤️

Ох, да. Понякога като я нося и си слага ръчичките от двете ми страни и направо ме разтапя с малките кроасанчета (пръстчета) Heart Eyes

# 175
  • Варна
И аз съм със секцио и я видях вечерта още, ами да, любов беше, ревах като магаре, не можех да повярвам.

# 176
  • France
Не вярвам в майчинския инстинкт.

Веднага след раждането, ако не е било травматизиращо, има буквално експлозия на окситоцин. Ако бащата присъства и при него се получава голямо отделяне на този хормон на обичта. Но не това е любовта. Тя идва по-късно, с грижите и нежностите. С Монстърчето наистина усетих и двете. И не, не е едно и също.

# 177
Моето раждане беше индуцирано и си мисля, че това също допринесе за забавянето на нещата при нас. Чела съм, че изкуственият окситоцин пречи на производството на естественият. Помня, че в началото не можех да се отделя от малкият, исках постоянно да го гушкам, радвах му се, но любовта, която изпитвам сега се появи чак няколко месеца след раждането. Мъжът ми се разплака като го видя за първи път, а пък аз толкова силни емоции не изпитах тогава, хем аз го раждах Joy

# 178
  • France
Моето раждане не беше индуцирано и пак така се получиха нещата.
Приемам, че в началото просто майката природа ни манипулира чрез отделяне на хормони. Има ги, няма ги, не е толкова важно. Истинската любов, която си е само наша, идва по-късно.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 13:34 от Philomena

# 179
И аз съм с индукция ,съгласна съм че е  от значение(четох доста по темата), и двете ми раждания са така .Но първото беше мнооого травмиращо та сигурно и това помогна,де да знам.А пък може просто да съм различно устроена ,хора всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт