Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 285
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, да се включа и аз с пресен седмокласник. Още ме държат вълненията от преди две години с големия и започвам тази година с голямо нежелание. При нас драмата е основно средата в класа. Вече имаме насрочена дата за втора родителска среща относно дисциплината. Не разбирам какъв е смисълът, щом се говорят едни и същи неща още от пети клас. Има много невъзпитани и безотговорни деца в класа, но също така има и такива, които са с амбиции и знаещи.  За тези последните никой дума не споменава. Класът е нарочен като най-лошия клас в училище и толкова. Нищо по-различно не се предприема от постоянно набиване на канчетата. Добре че моят син вече не го приема толкова навътре, но белегът си остава. Още не съм купувала помагала, но за сега ще ползва на батко си. Учителите са добри, същите от миналата година, но за съжаление половината часове минават в обсъждане на проблемите в дисциплината.
Пожелавам на всички ви здрави нерви и доволни и щастливи деца на финала.

# 121
Няма да се оправи дисциплината докато класът е в този формат. Преценете дали детето ви ще успее да издържи на шума и всичко. Ако да, да продължава. Ако не, преместете го в друг клас или училище. Но тогава се рискува учителите да не са ОК. Но за дисциплината, надежда няма

# 122
Няма да се оправи дисциплината докато класът е в този формат. Преценете дали детето ви ще успее да издържи на шума и всичко. Ако да, да продължава. Ако не, преместете го в друг клас или училище. Но тогава се рискува учителите да не са ОК. Но за дисциплината, надежда няма
Да, разбира се, това ми е пределно ясно. Така или иначе вече започна годината и честно казано не сме очаквали нещата да се променят. Много се надявам само да не се стига до ексцесии.

# 123
  • София
Да ви кажа, аз си спестих малко пари за снимките за личните карти. Снимах с телефона двамата малки, и си направих файл със снимки с различни размери. Нагласих размера да пасне на личната карта (принтирах веднъж в офиса черно-бели). И после, с файла отидох в близката книжарница, където за 2.20 ми разпечатаха (вкл. Хартията) снимките. Хартията е за снимки. Сега имам и на двамата снимки за лична карта, някакви други снимки. И то много, и то за 2 лв, вместо за 20, или 24. Тоест при нас са 10 и 12 лв на дете, зависи в кое студио отидеш.
Е, ще те надцакам 😂😂😂  Снимам, режа с някоя програма, после онлайн софтуеър за безплатни паспортни снимки (излизат по 8 на една снимка 10/15 ) и вадя за 21 ст. онлайн, е вадя и други снимки, де.

# 124
Аз пък разлепих миналогодишната от старата карта JoyJoyJoy за нула лева

# 125
  • София
Аз пък разлепих миналогодишната от старата карта JoyJoyJoy за нула лева
Е, нашта е от 5 клас. Няма да я пуснат на НВО 😂😂😂

# 126
хехех
ами не ми дойде на ума, че може да си изкарам 1 брой снимка във фотото. те тогава са верно 50 ст/при нас е мн скъпо, по 20 ст няма услуга Wink)  /

# 127
  • София
РС на двамата големи е следващата сряда. В различни училища са. Татето се намръщи - голямата била голяма, що да ходи. Ми ей тъй, да види учителите.
Аз ще ходя на срещата на набора - да изкоментирам с другите родители какви са настроенията в класа.
След като две от децата, скарани с дисциплината, са преместени, дано да е по-спокойно тази година.

# 128
Ние вече сме запазили екскурзия между Коледа и Нова година, обмислям и за февруари и април. Брат й (5 клас сега) направи най-доброто си представяне на пробен изпит за смг точно седмица след пътуване в чужбина. Според мен зареждат тези ваканции и мозъкът почива.
За снимките от стари лични карти, внимавайте за печатите. Не знам възможно ли е някой да се заяде, ако има два.

# 129
При нас дисциплината е зле по някои предмети само. Писах за математиката - ад. Децата са на телефоните, катерят се по чиновете, викат. Същите тези деца в час по АЕ гък не смеят да кажат. Учителката им е взела страха. И интересно - дъщеря ми мрази математиката, а обожава АЕ. И до учители си е.

За пътуванията - зависи кой как е наредил програмата. Обичаме да пътуваме, но за няколко месеца ще стиснем зъби и ще се съобразим с ваканциите само. За мен е несериозно да си уговорил ангажимент с учител и да отсъстваш, когато ти скимне. Не само за 7 клас става дума.

# 130
Няма какво да се лъжем - всичките тези уроци, пробни изпити и т.н. ще се отразят на честотата и продължителността на семейните почивки. Неизбежно е. Въобще не си правя илюзията, че ще мога да отделя 8-10 дни април за безметежно пътуване плюс 5-6 дни през май. Два - три дни за мен са недостатъчни Laughing и не ги броя. Но определено няма да го оставя без почивка и забавления.  Плануваме си и си говорим какво искаме да правим  и къде ще ходим през лятото след изпитите Smiley
Излезе много щастлив от математиката днес - много бил забавен господинът и добре обяснявал. Говорил им за "капаните" на изпита и за какво трябва да внимават. Моят син бил паднал в няколко "капана" вече докато писал домашното. Нямало да бърза толкова и щял да проверява. Ще работят по сборника на Веди основно първия срок.

# 131
  • София
Ние сме планирали и резервирали вече дълга двуседмична почивка края на януари месец. Планувано е отдавна с надежда да са ги оформили вече за първи срок. Нямам скрупули и притеснения и не вярвам, че 2 седмици ще спънат подготовката. Принципно съм в позицията тази година да се притеснявам и за двете си деца - едното в 12ти, другото в 7ми, но егоистично планирах и резервирах вече и не мисля да се лишаваме семейно от тази почивка заедно.
Кой знае дали няма да е и последната ни, тъй като не се знае Голямата къде ще я отвее вятърът.
Общо взето мисля да я караме по-спокойно, все пак съм с опит вече и знам, че нищо не е на всяка цена и че има доста по-важни неща от това, за къде точно ще ти стигне балът.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 23:50 от jenap

# 132
  • София
Двуседмична имаш предвид, нали? Че двумесечна дори за моята широко скроена натура идва малко в повече. Joy

# 133
Аз някак си я карам по-спокойно, но аз съм си по принцип много спокоен човек. Чак толкова не се впрягам за тези изпити.
Имаме 3 резервирани пътувания. Светът не свършва с НВО, детето е на индивидуална подготовка, нищо няма да стане като пропусне един урок.
Моят няма да изкара 10 месеца без почивен ден, то и аз не бих де.

# 134
  • София
Двуседмична имаш предвид, нали? Че двумесечна дори за моята широко скроена натура идва малко в повече. Joy

Мда, личи си колко имам нужда от почивка. Двугодишна даже ми звучи още по-добре като се замисля. Тъкмо всички приеми и формалности  вече ще са приключили. 😜

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 23:56 от jenap

Общи условия

Активация на акаунт