Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 289
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Всичко зависи от детето. Имам приятели с прекрасно и отговорно дете, които не спряха да пътуват миналата година, а дететп беше 7 клас. Резултатите бяха невероятни. В същото време ние отсъствахме 3 дни, които бяха съчетани с празници и уж с решени домашни и тн на класното пролича, че точно този тип задачи не ги знаеше..

# 136
  • Sofia
Ние пък никога не сме почивали дълго, освен лятото - само 2-3дневни пътувания някъде и няма да ни липсва нищо. Аз съм холерик и мразя дълги почивки. Децата ходеха редовно на ски по 1 седмица, но в учебно време, за да не хващат лудниците. Обаче вече не искат - мързи ги да стават сутрин рано и да се бъхтят Laughing ММ не може да се отдели от работата си и за един ден. Към момента това е зоната ни на комфорт Laughing
Децата ходят с компания/отбор, ако има някаква организация. Хич не държим да сме семейно Relaxed Налагало се е отсъствие от доп.занимания миналата година, но наборката наваксва в къщи сама. Тя е войник (засега ...)

# 137
Ние не сме ходили на такива почивки, отдавна планирани. Никога. Аз не мога да разбера къде ходят хората Simple Smile и сега, когато чета, разбирам, че наистина има такива практики, но не мога да разбера къде всъщност, ходят тия хора. Сигурно в чужбина ще ходите? Така ли? Брат ми ходи в Дубай една година, около февруари. Обаче си планираха ходенето към декември. И за мен това е най-далечното място, за което се е изисквало само месец и половина преднина. Ние като ходихме в Лондон, в Париж, в Румъния - Запазихме каквото запазвахме, месец по-рано. А за ходене по българските места за почивка, изобщо в никой случай, не сме се записвали половин година по-рано. Най-много да е месец и половина по-напред.
Ако не е много голяма тайна - напишете ми някое място, където ще ходите. И защо се записвате отсега, по-евтино ли идва? В смисъл, много ли е по-евтино? Или искате да си имате нещо, планирано отдалеч, което да ви дава сили и мотивация за да издържите на стреса в ежедневието?
Simple Smile напишете ми, ако искате. Благодаря.

# 138
  • София
rumka833, ние се опитваме като се върнем от едно пътуване, да купим билети или да определим дати и дестинация за следващото. Това е като светлина в края на тунела, която ни дава сила и надежда да изтърпим стреса на ежедневието. И е нещо хубаво за което можем да си говорим, планираме и да чакаме.

С голямата пътувахме ваканциите на седми клас. Но след пролетната тя буквално спря да учи. Молих, заплашвах, крещях... не, на нея вече й беше писнало. И до ден днешен се чудя дали, ако не бяхме пътували, това щеше да се случи?! Не че е драма, защото я приеха където и каквото искаше, просто аз си се чудя.

Тази година ще я караме по-леко с пътуванията основно, защото ремонтираме ново жилище. Което май е по-голямо предизвикателство от седми клас, а сме обещали на голямата да сме там за бала, че искала да си покани гости на двора.

# 139
Не , не е заради пътуванията. Около април вече масово прегарят, свършва се и мотивация и всичко. Психо натиска е много голям и в училище, и помежду децата в някакъв момент.

# 140
Ние от рано планираме пътуванията извън страната по най-прозаичната причина - цената на самолетните билети, която в общия случай прогресивно се увеличава с наближаването на датата на полета.
Не използваме агенции и туроператори, може би ако се ползват готови екскурзии тогава да е все едно, нямам представа.

# 141
Rumka833, ние се водим от ваканциите. Затова се получава ранното планиране. Набелязваме си няколко държави, които бихме искали да посетим с децата и почваме да гледаме билетите. Отделно, моята работа изисква да планирам още януари годишните отпуски, баща им е гъвкав. Не правим дълги ваканции извън България, по седмица макс и се прибираме. Със сигурност децата не отсъстват хаотично от училище. И да, някак като имаш билетите за някъде, времето минава по-бързо🙂 за България и Гърция вече два пъти ни се случва лятото да резервираме мястото вечерта преди да тръгнем. Но си знаем ваканциите и отпуските от по-рано.

# 142
rumka833, ние се опитваме като се върнем от едно пътуване, да купим билети или да определим дати и дестинация за следващото. Това е като светлина в края на тунела, която ни дава сила и надежда да изтърпим стреса на ежедневието. И е нещо хубаво за което можем да си говорим, планираме и да чакаме.

С голямата пътувахме ваканциите на седми клас. Но след пролетната тя буквално спря да учи. Молих, заплашвах, крещях... не, на нея вече й беше писнало. И до ден днешен се чудя дали, ако не бяхме пътували, това щеше да се случи?! Не че е драма, защото я приеха където и каквото искаше, просто аз си се чудя.

Тази година ще я караме по-леко с пътуванията основно, защото ремонтираме ново жилище. Което май е по-голямо предизвикателство от седми клас, а сме обещали на голямата да сме там за бала, че искала да си покани гости на двора.
Не съм сама.... И аз цяло лято се занимавам с ремонти всичко трябваше да е готово до 15, но нищо такова хванах майстора в лъжа и сега се опитвам да се измъкна от него...
Ние също мислехме да не пътуваме но ето - Лондон есенната ваканция!
Мислех с него да си останем а след изпитите може да измислим нещо друго - Рим например. С баща му сме ходили и на 2те места, но той не е.
Планираме възможно най- рано заради спането - почти винаги наемаме апартамент, а не хотел. Апартаментите с добро местоположение и добра цена бързо се заемат.

# 143
  • София
Аз обичам да планувам отрано. За мен плануването на почивката половината почивка. Страст ми е да се ровя, чета, сравнявам, така релаксирам, а и с 3 деца ранното плануване пести и пари в общия случай.
Обичаме блиц пътувания от по 2-5 дни и в страната, и в чужбина през зимата, есента и пролетта. Ски, спа, кулинарен туризъм, исторически туризъм, концертен и спортен туризъм (без да искам спИртен написах Sunglasses). През лятото по-дълги почивки и задължително да включват и море.

# 144
Здравейте! Детето ми е 7.клас тази година и с интерес се включвам в темата. Simple Smile

# 145
Не , не е заради пътуванията. Около април вече масово прегарят, свършва се и мотивация и всичко. Психо натиска е много голям и в училище, и помежду децата в някакъв момент.
Чудя се, защо ли успешните и съвестни деца започват да се занимават с допълнителни уроци още сега. За да истерясват!? Та те спокойно могат да заложат на самоподготовка и вторият срок да вземат някой допълнителен час.

# 146
Нищо не мога да планирам предварително. Тази година и пролетна ваканция няма да имам, че съм с 5 дванадесети класа, а те учат през пролетната ваканция. По 1 май и Великден отново втори май  бърка сметките, т.е е работен и учебен ден. За отсъствия през учебно време - само по болест. В този смисъл школи, спорт, всичко, което ще ангажира детето през април ще е добре дошло. Малкия ще дивее с приятели, него не го мисля толкова. Лошото е, че и зимна/ междусрочна ваканция няма да имат тази година. Остава ми есенната, през която наборката очаква да е на скаутски лагер и коледната, през която не ходим никъде.
Годината ще е тежка, особено след Нова година - шест месеца работа с два-три дълги уикенда.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 10:58 от Mama Ru

# 147
Днес наборката става на 13. Независимо от всички термини, реши да идва на този свят малко по-рано. От едно парче месо (2 250 g, 44 cm) вече е над 160 cm и 50+ kg. "Кажи ми, че не мога и ще ти докажа обратното" работи безотказно при нея. Да ми е жива и здрава, каквото ѝ е писано, ще се случи Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 11:37 от merilen

# 148
Жива и здрава да е и да сбъдне мечтите си. Весел празник

# 149
Да ви е жива и здрава рожденичката и смело да сбъдва мечтите си! Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт