Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 295
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Честита да е, здрава и щастлива!

# 151
Не , не е заради пътуванията. Около април вече масово прегарят, свършва се и мотивация и всичко. Психо натиска е много голям и в училище, и помежду децата в някакъв момент.
Чудя се, защо ли успешните и съвестни деца започват да се занимават с допълнителни уроци още сега. За да истерясват!? Та те спокойно могат да заложат на самоподготовка и вторият срок да вземат някой допълнителен час.
Защото на тази тинейджърска възраст не им се самоподготвя, вторият срок е вече прекалено късно за целия обем от знания и отделно трудно някой ще ги приеме за час накрая.
Честита рожденичка! Здраве и щастие!

# 152
Да бъде здрава, щастлива, успешна!

# 153
Чудя се, защо ли успешните и съвестни деца започват да се занимават с допълнителни уроци още сега. За да истерясват!? Та те спокойно могат да заложат на самоподготовка и вторият срок да вземат някой допълнителен час.
Ами то не е спринт, маратон е. И за съвестни, и за несъвестни.
Опитвам се да вдигна девойката, за да я подбутна да си напише домашното за утре.
Мама Ру май пита за късното лягане. Цяло лято лягане в 2 и ставане в 11, изобщо не може да обърне режима сега. Освен това си пише с едно момче и с няколко приятелки, подозирам до посред нощ, сутрин не може да отлепи. От тази година силно се вълнува от гаджета, така че и това го има в картинката.

# 154
Здрава и щастлива да е наборката, merilen! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 14:22 от Lúthien

# 155
merilen, добре дошли в клуба! Flowers Hibiscus Да е здрава и успешна тинейджърката! Flowers Four Leaf Clover

При нас ще е така. Още в първи клас се оказа, че това е най-добрият вариант за нашия младеж.
В крайна сметка, на школите не се преподава квантова физика, а същия материал, който е заложен и в учебниците. Обаче в столицата истерията е ужасна и в повечето случаи всичко е въпрос на ненужно "презастраховане" и безкрай пропилени нерви. Лично мнение, разбира се.

# 156
  • София
merilеn,  да ви е жива и здрава девойката! Да мине неусетно и леко през седмокласната епопея и да кацне в мечтаното училище и в желаната паралелка Kissing Heart

bibi, спОртен туризъм за децата, спИртен  - за майките им Joy Мнооого ми хареса Joy

# 157
На родителската среща учителката по математика от школата каза, че ще работят по учебната програма, което значи, че ще имат по три часа на седмица за решаване на задачи, точно това, което не достига в училище.

# 158
merilеn, честит рожден ден на госпожицата! Да е здрава и щастлива - всичко останало ще се подреди. Без училища няма да останат.
На въпроса защо се подготвяме от сега - моето дете се чувства по-уверено така. Знае, че е положил много усилия, работил е усърдно и това ще му помогне да се справи добре. Ако започне да се готви втория срок и тепърва открие, че нещо му е трудно и по една или друга причина не се справя, ще изпадне в паника. Аз съм по същия начин - на изпит съм на 2 за технически сертификат и от средата на август имам график  какво ще мина като материал всеки ден. Експерименти да изкарам нужните 70% , без да съм минала целия материал, не си правя.
Всеки си познава детето, темперамента му и прави най-доброто за него.

# 159
  • София
Ако не е много голяма тайна - напишете ми някое място, където ще ходите. И защо се записвате отсега, по-евтино ли идва? В смисъл, много ли е по-евтино? Или искате да си имате нещо, планирано отдалеч, което да ви дава сили и мотивация за да издържите на стреса в ежедневието?
Simple Smile напишете ми, ако искате. Благодаря.

Да в чужбина. Далечна Азиатска дестинация.
Да, определено е по-евтино, когато се запазва от по-рано. Самолетните билети са на по-добри цени, а и самата организация е тежка и изисква време. Правим си отвреме навреме такива бягства. Тази година не беше най-подходящата, но пък го решихме и задействахме без да мислим много-много.
Утре му е вторият курс на моя хубостник. След фиаското предишната седмица съм на тръни, но той си написа домашното днес без да мрънка и сякаш прие съдбата си, която му е отредена тази година. Blush

Бях се зарекла да взимам телефони, плейстейшъни и всякакви електронни устройства, но засега се ослушвам само и чакам да ме предизвика. Вие предприели ли сте такива радикални мерки?

# 160
  • София
Засега само плаша с устройствата. Още не е заслужил да му ги взема. Joy

Далечните дестинации се планират от рано. Брат ми всяка година е за по един месец в Тайланд около Нова година и си купува самолетните билети година по-рано - много по-евтино излизат. Ние февруари ще ходим в Гватемала, Белиз и Хондурас за 20 дни /без деца/и организацията е направена от пролетта.
Със сестрите му не ограничихме пътуванията в 7-ми клас, но те нямаха проблем с това. При него всяко ходене на ски в учебно време е последвано от срив в училище, така че тази година ще се ограничим с ваканциите и евентуално по някой дург уикенд. Но веднага след края на учебната година забягваме в Гърция и ще подавам заявление от там.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 22:26 от sanaka

# 161
Аз хич не обичам наказанията и ограниченията, но културно обясних, че не може да продължава с нон стоп висенето на телефона, уж се разбрахме до 10:30 да приключва със социалните контакти, след дълъг спор дали да си оставя телефона в дневната след този час. Стиснахме си ръцете да си стои при нея (това е личното ми пространство, все пак!), но ако не спазва уговорката, да започне го оставя.

От преговори от 11 ч. да си напише домашното за школата, седна към 6. Имаха 3 текста четене с разбиране, първият и третият бяха ок, но на втория ясно си личеше, че паралелно си е писала с (проекто)гаджето 😁

# 162
  • Sofia
От преговори от 11 ч. да си напише домашното за школата, седна към 6. Имаха 3 текста четене с разбиране, първият и третият бяха ок, но на втория ясно си личеше, че паралелно си е писала с (проекто)гаджето 😁

Ох, и при нас има трепети и много чат. ТОЙ също е в 7-ми клас и уж се готви яко, та поне се нахъсват един друг. Мисля, че не е нещо сериозно, но вече е И на такава вълна. На брат ѝ една девойка му прецака математиката и тя помни.

# 163
Аз започвам мързеливо годината - още не съм купила никакви помагала. Чакам да минат всички предмети и учителите да уточнят дали/какви учебни тетрадки и помагала ще трябват. Не ми се тича на час по лъжичка да поръчвам.
Мисля обаче, че трябва да потърся някакъв спорт за наборката - за момента сме фиксирали 1 път седмично плуване, може би 2 пъти, но е малко. Мисля си за някакви спортни/латино танци, защото по принцип има интерес. Ще съм благодарна за идеи за добри школи Flowers Hibiscus
Ако сте от София бих препоръчала Латин форс. Имат две локации - в Изток и в центъра някъде около Мол София. Дъщеря ми ходи там на КПоп танци и това е най-хубавото нещо в живота й. Имат страшно много варианти за избор - латино, модерни, балет, зумба. Аз искам да се запиша там на Суинг, но мъжът ми отказва, а не ми се търсят нови мъже на тези години.
Благодаря Flowers Hibiscus ще погледна какво предлагат. Може пък и аз да си харесам нещо покрай детето, знае ли човек Stuck Out Tongue Winking Eye
Ние ще поограничим пътуванията тази година. Трудно наваксва пропуснат материал. Нищо не сме планирали още и за ваканциите. Уикендите са сравнително свободни при нас, има 1 урок в школа, така че ако видя, че започва да прегаря, ще забегнем някъде за кратка почивка. Иначе излиза винаги, когато може, с децата от квартала. Събрали са се солидна банда. Това определено я разтоварва и за момента е най-силния стимул да си свърши задачите навреме. Ще видим как ще са нещата когато застудее.

# 164
Моят от сега няма свободна минутка, добре, че този уикенд е 3 дни. Но пише без да трябва да се пазарим, знае че трябва. Много си хареса учителката по математика. Никога не е имал по-добра учителка, по негови думи, а има около 80задачи от нея за домашна... Днес още сутринта в 10ч я започна. Радвам се, че я харесва, поне при нея ще ходи с желание. Той по принцип обича математиката и решава, забравил е някои неща, но много бързо влиза в час.

Общи условия

Активация на акаунт