🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 20 858
  • 766
  •   1
Отговори
  • Варна
Добре дошли на всички бъдещи мами с термин месец февруари 2025 година!
0⃣2⃣2⃣0⃣2⃣5⃣

Вече сме във финалният трети триместър

Третият триместър на бременността е последният непосредствено преди раждането. След три месеца бебето ви ще се роди, но преди това да се случи, ще трябва да се развие интензивно, а на вас ви трябва подготовка. Третият триместър на бременността започва в началото на седмия месец - или по-точно, датира от 27-ма седмица от бременността. Кога е краят на третия триместър, разбира се, е по-индивидуален въпрос - той ще бъде определен от самото ви тяло и кога то, както и бебето ви сте готови за раждането. Този момент бързо наближава и скоро ще можете да прегърнете бебето си за първи път!Когато влезете в третия триместър, вашето мъниче тежи средно около килограм. В близко бъдеще то ще расте интензивно, а обиколката на корема ви ще се увеличава с около сантиметър всяка седмица. Третият триместър е моментът, в който трябва да смените гардероба си, защото повечето от дрехите ви преди бременността скоро няма да могат да влязат в употреба.
През третия триместър матката ви се разширява стремглаво и притиска пикочния мехур или диафрагмата – поради това ще усещате повишено налягане върху пикочния мехур и задух при говорене.
През последния триместър детето произвежда много телесни мазнини, а теглото му се увеличава 3 или дори 4 пъти. Тъй като тялото расте, то също има все по-малко пространство за движение - поради което ритниците и движенията му стават по-малко интензивни и по-редки. Въпреки това, трябва да има не по-малко от около 10 такива на час.
Приблизително в средата на третия триместър бебето обръща главата си надолу, благодарение на което коремът пада малко. По-лесно ви е да дишате, но можете да очаквате повече ритници под ребрата.Последствието от бързото разширяване на корема и гърдите е разтягането на кожата в тези области. Ето защо може да забележите стрии. През този период особено си струва да се грижите за правилната хидратация и грижа за кожата. През третото тримесечие може да видите и бавно образуваща се кърма в гърдите ви – под формата на отделни жълти капки върху зърната, наречени коластра.

Animal Hatching ChickВместо запис може да споделите до къде стигнахте с подготовката за бебето? Animal Hatching Chick

Списък с термини
@Анонимна термин 01.02.2025 момче Blue Heart
Mariq878 термин 01.02.2025 момиче Sparkling Heart
KPP термин 02.02.2025 момче 💙
MBStefanova термин 02.02.2025 момче💙
Анонимна* термин 05.02.2025 момиче Sparkling Heart
Melissa3 термин 05.02.2025г момиче Sparkling Heart
Daisy_D  термин 06.02.2025 момче Blue Heart
Jakito999999 термин 07.02.2025 момче 💙
Kaq22  термин 08.02.2025 момче Blue Heart
Alyssa термин 08.02.2025 момче 💙
EluK термин 11.02.2025 близнаци, момичета 💖💖
soulfy термин 12.02.2025 момиче 💖
Lady_Kalinka термин 15.02.2025  момче Blue Heart
GNA2021  термин 16.02.2025 момче Blue Heart
MM* термин 17.02.2025  момиче 💖
Google76  термин 19.02.2025  момиче Sparkling Heart
posaranka термин 19.02.2025 момче 💙
Unicorn94 термин 19.02. 2025 момиче 💖
Rimmona термин 19.02.2025
esmeralda23 термин 20.02.2025 момче 💙
Mikmarr термин 20.02.2025 момче 💙
ThroughMyWindow термин 20.02.2025 момиче 💖
yanbibiyan818 термин 21.02.2025 момиче 💖
SissiK97 термин 21.02.2025 момиче 💖
Lipsie термин 21.02.2025 момиче 💖
The_Black_Hole термин 22.02.2025 момче Blue Heart
WildFlower13  термин 22.02.2025 момиче Sparkling Heart
Ai-djini термин 22.02.2025 момиче Sparkling Heart
Tddd21 термин 23.02.2025 момиче 💖
wertyn термин 23.02.2025 момиче 💖
Kookaburra термин 24.02.2025 момче 💙
***Стела*** термин 25.02.2025 момче Blue Heart
Жизел24 термин 27.02.2025 момче 💙
Zuchero термин 28.02.2025 момиче Sparkling Heart
alexksa термин 28.02.2025 момче 💙
tennis_coach термин 05.03.2025 близнаци, 2 момичета 💖💖
Sunshine lady термин 08.03.2025 момче 💙

Линкове към старите теми:
Скрит текст:
Линк към тема 1
Линк към тема 2
Скрит текст:
Линк към тема 3

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 21:55 от Daisy_D

# 1
Дейзи, благодаря за новата тема!

# 2
  • България
Daisy_D, благодаря за темата!

Скоро не съм имала време да пиша, защото бях много натоварена от към работа. Мислех да излизам в отпуск тези дни, но ме изпревариха вчера. Следобед започнаха едни болки ниско в дясната страна и си помислих, че е бъбречна криза или апендицит. Тези усилващи и намаляващи болки се оказаха контракции. Добре, че моя ме закара в спешното и ме приеха веднага. С бебчо всичко е наред, но аз много се уплаших. До сега не съм имала такива болки, всичко е минавало за секунди или 5 мин. Та веднага инжекции Ношпа и на системи, Магнерот. Може да се каже, че чак сега се успокоих и спах цял ден.

Сега трябва да започна Магнерот 3х1 и евентуално да увелича на 3х2, ако имам стягания. Имам часове при д-р Ибрям и д-р Йонкова във вторник, но сигурно ще им звъня и ще остане за по-късно този месец.

Като цяло ми казаха, че нямам разкритие или изтичане на околоплодни води, което е добре. Но аз да си излея страха, бебчо и той беше неспокоен цяла нощ. Знам, че тук споделихте, че доста пиете Магнерот, та само се настройвам, че всичко ще е наред.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 22:06 от Lady_Kalinka

# 3
Daisy_D, благодарим за новата тема. 🥰
Lady_Kalinka, дано всичко е наред. Досега не си ли пила Магнерот? Сигурна съм, че като се натрупа в организма ще се оправят контракциите. Бъди спокойна и всичко ще се оправи! 🍀

# 4
  • Варна
Lady_Kalinka дано бързо се възстановяваш. На 2 пъти и мен така ме свиват едни болки като от апендицит. Не знаех че са контракции... Иначе от утре съм в болничен и аз.
Не знам казах ли ви, в петък бях на кръвно захарен профил и пуснах изследвания на витамини и минерали- вит.В, вит.Д, желязо и магнезий всичко изброено пия от месеци и пак съм на долна граница.
В предната тема в края се питаше за Сорбифера- нямам проблеми с него от както го пия след храна. Ходенето до WC първия триместър ми беше проблем, сега нямам.

# 5
  • България
Благодаря ви, момичетата! 💐

Не, досега беше окей, но започнах да усещам крампи долу по крака предния месец и пиех обикновен магнезий. И се приготвях за часа за декември, че имах да питам за една бактерия стрептококи, която ми излезна на изследването и как ще я лекуваме.

Всичко друго витамин Б12, Д, Калций, желязо, гликиран хемоглобин, сутрин захар са в норма. Те ме бяха предупредили за играене на захарта, а то първо бактерията, после контракциите. 😔

Иначе където беше болката най-силна в дясно ниско, усещам все едно съм разтеглила мускул. Странно усещане.

Сорбифер и аз пия, но мисля, че ме запича.

# 6

Не, досега беше окей, но започнах да усещам крампи долу по крака предния месец и пиех обикновен магнезий. И се приготвях за часа за декември, че имах да питам за една бактерия стрептококи, която ми излезна на изследването и как ще я лекуваме.

Всичко друго витамин Б12, Д, Калций, желязо, гликиран хемоглобин, сутрин захар са в норма. Те ме бяха предупредили за играене на захарта, а то първо бактерията, после контракциите. 😔

Иначе където беше болката най-силна в дясно ниско, усещам все едно съм разтеглила мускул. Странно усещане.

Оооо, не пропускай магнерот-а, но един съвет, пий го рапределено във времето на равни интервали. Изненадващо как си издържала досега да не го пиеш. Ако е 3*1 или 3*2 задължително го пий на точно 8 часа. Аз дори да закъснея с няколко часа направо веднага почват стяганията, пробвах от 3*2 да го анмаля на 3*1, не стана. Снощи излязохмем и айде да минем там, айде през майка и вместо в 4 гопих в 7 вечерта, е стана мяумяу положението.

# 7
Lady_Kalinka дано бързо се възстановяваш. На 2 пъти и мен така ме свиват едни болки като от апендицит. Не знаех че са контракции... Иначе от утре съм в болничен и аз.
Не знам казах ли ви, в петък бях на кръвно захарен профил и пуснах изследвания на витамини и минерали- вит.В, вит.Д, желязо и магнезий всичко изброено пия от месеци и пак съм на долна граница.
В предната тема в края се питаше за Сорбифера- нямам проблеми с него от както го пия след храна. Ходенето до WC първия триместър ми беше проблем, сега нямам.
И аз пия от месеци гореизброените, вкл.конски дози магнезий и съм на долна граница. Явно бебчо ги "краде", знам ли. Преди да съм бременна съм пила Мягнерот за крампи и прескачане на сърцето и веднага ми е действал, сега все едно вземам бонбони...

# 8
  • България
The_Black_Hole, благодаря за съвета! 💐 До сега не съм имала повече от няколко секунди контракции и то супер рядко. Щях да питам сега на прегледа в София, но отиде...

А далече ли го пиете от другите хапчета? Аз в момента съм сутринта на Еутирокса, следобед пия витамин Д, фолиева киселина, Сорбифер вечер 1ч след ядене.

Скрит текст:

Оооо, не пропускай магнерот-а, но един съвет, пий го рапределено във времето на равни интервали. Изненадващо как си издържала досега да не го пиеш. Ако е 3*1 или 3*2 задължително го пий на точно 8 часа. Аз дори да закъснея с няколко часа направо веднага почват стяганията, пробвах от 3*2 да го анмаля на 3*1, не стана. Снощи излязохмем и айде да минем там, айде през майка и вместо в 4 гопих в 7 вечерта, е стана мяумяу положението.

# 9
Здравейте и благодаря за новата тема! Аз сутрин пия Л-тироксин и по препоръка на ендокринолога комбинираните витамини (pregnacare max) ги пия с 8 часа разлика. На практика ги пия вечер, така ми е по-удобно, тогава си взимам и витамин Д. Отделно вечерта си пия акард за профилактика на прееклампсията.

Иначе тази седмица пусках изследвания, горе-долу нещата са в норма - и витамин Д, и Б12, хемоглобинът ми е 130 при долна граница 120, желязото е ОК, но само феритинът е нисък - под долна граница.

След няколко дни съм на ЖК и ми е интересно какво ще ми кажат. Иначе съм в 28+3, можете ли са ми кажете от кога ще започнат да ме викат на две седмици? Тоновете кога започват?

# 10
Моят Аг каза,че от 32г.с вече ще започваме с тоновете.

# 11
The_Black_Hole, благодаря за съвета! 💐 До сега не съм имала повече от няколко секунди контракции и то супер рядко. Щях да питам сега на прегледа в София, но отиде...

А далече ли го пиете от другите хапчета? Аз в момента съм сутринта на Еутирокса, следобед пия витамин Д, фолиева киселина, Сорбифер вечер 1ч след ядене.

Аз пия Прегнакеър макс (3 хапчета) и Сорбифер. Сутрин започвам с 9 с Магнерот-а, после след около час/два жълтото и първото зелено от Прегнакеър макс, след още два часа Сорбифер, после в 4 Магнерот, към 8 второто зелено от Прегнакеър макс и в 12 пак Магнерот. И за Сорбифер-ът и  за Магнерот-а знам, че да не се взимат с други хранителни добавки и неща с калций. Следобед и привечер започвам да си бухам сирене и мляко. Дали така трябва да се взимат - божа работа. Взех на мен и на мъжът ми по една кутия за хапчета, неделя разпределям и за двамата за седмицата, че с толкова се забравя, взех ли го, не го ли взех.... Бъзикам го, че сме стари, но поне засега не взимаме сериозни хапчета, а добавки.

.... (pregnacare max) ги пия с 8 часа разлика. ...

Много съм доволна от тези витамини. Откакто ги пия съм направо различен човек. Взимам ги от Гален, там са най-евтини - на 36 лева.

Смяташ ли да ползваш витамините за след раждане на фирмата? Смятам, че е възможно да спомогнат за по-кратка следродилна депресия/по-добро състояние.

# 12

Аз пия Прегнакеър макс (3 хапчета) и Сорбифер. Сутрин започвам с 9 с Магнерот-а, после след около час/два жълтото и първото зелено от Прегнакеър макс, след още два часа Сорбифер, после в 4 Магнерот, към 8 второто зелено от Прегнакеър макс и в 12 пак Магнерот. И за Сорбифер-ът и  за Магнерот-а знам, че да не се взимат с други хранителни добавки и неща с калций. Следобед и привечер започвам да си бухам сирене и мляко. Дали така трябва да се взимат - божа работа. Взех на мен и на мъжът ми по една кутия за хапчета, неделя разпределям и за двамата за седмицата, че с толкова се забравя, взех ли го, не го ли взех.... Бъзикам го, че сме стари, но поне засега не взимаме сериозни хапчета, а добавки.

.... (pregnacare max) ги пия с 8 часа разлика. ...

Много съм доволна от тези витамини. Откакто ги пия съм направо различен човек. Взимам ги от Гален, там са най-евтини - на 36 лева.

Смяташ ли да ползваш витамините за след раждане на фирмата? Смятам, че е възможно да спомогнат за по-кратка следродилна депресия/по-добро състояние.

Не съм мислила по този въпрос, но е много вероятно - да, сега като го поставяш. Аз пиех и pregnacare conception преди забременяването (и после едни други по-сериозни), но от момента, в който съм бременна, си пия комбинирани витамини и да чукам на дърво, чувствам се доста добре.

Аз обаче двете зелени ги пия наведнъж Grinning никъде не прочетох, че не трябва заедно (на макс съм от една опаковка, преди това бях на Plus) през колко часа трябва да се пият?

# 13
Не съм мислила по този въпрос, но е много вероятно - да, сега като го поставяш. Аз пиех и pregnacare conception преди забременяването (и после едни други по-сериозни), но от момента, в който съм бременна, си пия комбинирани витамини и да чукам на дърво, чувствам се доста добре.

Аз обаче двете зелени ги пия наведнъж Grinning никъде не прочетох, че не трябва заедно (на макс съм от една опаковка, преди това бях на Plus) през колко часа трябва да се пият?

Ааа, за двете зелени инкой не ми е казвал, аз на своя глава и никъде не съм чела да се прави така Grinning

# 14
Здравейте, към дамите които се следят в Токуда. Позволявате ли си да звъните на АГ при проблем . Аз днес за пръв път си позволих, а ми казаха ,че като има нещо се ходи на място . Не е заяждане просто аз нямам опит с лекари и тн. Пък тук чета често че я си звънят ,я си пишат хората. Не знам аз ли правя нещо грешно ?

Общи условия

Активация на акаунт