Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 268
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Зачеркнати са всякакви семейни планове тази година. И в школите и уроците препускат през материала, както в училище. Очертават се десет месеца без мърдане от София, защото и в събота, и в неделя е заета. Но каквото за другите, това и за нас.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 10:58 от мартеа

# 91
  • София
Аз с чудя къде да вмъкна едни по-дълги ски тази година. Обикновено ходим за една седмица през март в Италия, но тази година не смея да отсъства цяла седмца от училище. Не харесвам периода около Нова година за ски, но може би това е единственият шанс. И през пролетната ваканция има ски лагер в Австрия, на който обмислям да го запиша. Трябва да изпускат парата от време на време все пак. Той от сега говори колко му се карат ски. Годината още не е почнала, а аз вече взех да го ожалвам. Joy

# 92
  • София
Дано да има сняг. Малко е рисковано около Коледа с това дали и колко сняг, че и дъжд ни валя една година на ски, Е, по- гадно нещо не мога да опиша, да си на пистата и да те вали дъжд, децата се върнаха от ски училището мокри до гащите  ... буквално Grinning

# 93
  • София
В България по Нова година категорично не става за ски. Но в Италия би трябвало да става. Там и с изцяло изкуствен сняг пистите са супер.

# 94
  • София
AniK, за курсовете ми правят 10 % отстъпка и за двете. Не е кой знае какво, но ... Иначе аз проучих всички школи, графици, мнения и т.н., но тази най-много ми допадна като местоположение, цена, учители.

Вчера бях на родителска и в училището и всички учители са се настроили, че няма да изискват кой знае колко, само основното в материала, защото важни са Българския и МАТ, не че не са прави.
Днес едната девойка има две входни нива, по Биология и БЕЛ, а другата само по БЕЛ. Уж казаха учителите, че ги правят, за да видят новите нивото, а старите учители, защото им го искали, но нямало да взимат предвид оценките при оформянето.
При нас в школата ще има 4 пробни изпита и 2 в училище. Ще ги побъркат, направо ми е мъка. Ама каквото, такова.

# 95
  • София
В Австрия ни валя дъжда и имам лош спомен точно по Коледа, но то всяка година е различно, ние май уцелихме една кофти година и нямаше сняг никъде Confused

# 96
Здравейте,

Някой случайно да знае къде подготвят за изпита в Американския колеж, чудим се дали да не пробваме и там освен в езиковите? Мерси  ина добър час!

# 97
  • София
Кортезов, Хасъмска, Лого 3, Магнет, Вярабел.

Cabo, ние също избягваме този период за ски, ама тази година просто няма кога иначе. Надявам се да имаме късмет с времето. Дъжд да не вали, всичко друго ще е ОК.

# 98
Да знаете дали може да се намери / или някой от вас да има ел. вариант на учебника по Български език на изд. БгУчебник?

Скрит текст:

# 99
Нашата родителска среща е във вторник за цялото училище. Чудя се родители с три деца как евентуално биха успели да отидат ... Аз ще ходя на седмокласника. За сега е супер лежерно в училище - минимални домашни, никакви входни, само преговарят. Днес е 2 часа на Математика от 17. Снощи писа "лятното" домашното почти до 10. Беше и на тренировка. Надявам се днес да успее да си помогне с домашните за събота, за да можем утре да отскочим на разходка някъде по планините. Цялото семейство ще страдаме тази година от неговия график Disappointed Relieved (нагласен от майка му). Всичките съботи и недели са заети със занятия. Иска ми се да ги водя на театър, концерти, опера, но не знам как да стане - повечето представленията са в петък от 19 до 22... Докато се приберем е станало 23. Събота и неделя отпадат, защото ще е уморен според мен.  А той толкова много обича... Чакам репертоара на Младежкия театър, за да мога да вместя един "Бай Ганьо" ноември или декември.  Някой с отзиви за постановката?

# 100
Здравейте, след вълненията в отчетната група на майските бебета се включвам в темата със седмокласните трепети.
При нас курсовете започнаха активно и по БЕЛ и по математика, но за съжаление в училище учителката не е на ниво, имат си проблеми с нея от миналата година, а и досега не е извеждала седмокласници.
Девойката е в Energy save mode - може, но пък не си дава зор. Надявам се да удържим до заветните дати през юни Simple Smile

Jsed - ние гледахме Бай Ганьо в Младежкия и много ни хареса. За Хъшове, обаче, билетите се разпродават доста по-рано.

# 101
Здравейте,

Някой случайно да знае къде подготвят за изпита в Американския колеж, чудим се дали да не пробваме и там освен в езиковите? Мерси  ина добър час!
В последните години задачите от изпита се доближават до училищния материал. Така, че подготовката трябва дя е в тази посока, най-вече към бързо решаване на задачи по математика.

# 102
Ами за да ги решава бързо, трябва да има някаква подготовка...Вашето дете къде се е готвило?

# 103
За "Хъшове" съм взела билети още от юли Satisfied Планувано е за октомври. Дано да има представление само покрай тези драми в Народния.
Аз искам да изкажа възхищението си от дамите във форума. Регистрирана съм 2009, когато забременях с баткото. Само съм чела основно теми, които ме интересуват и ми помагат за децата, но съм активно четяща. Прописах основно в тази наборна тема. От както пуснах поста за сборника - една дама ми даде съвет за библиотека, а друга ми се обади и предложи да ми го сканира. Прекрасни сте, дами!

# 104
Вече не трябва и толкова бързо да е, нали първи модул става 75 мин.
Ще им е по-спокойно определено.

Общи условия

Активация на акаунт