🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 3 (19.09 - 03.10) 🐄

• 35 793
  • 793
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Петър получи имунитета по две причини:
1) Да паднат и да изгонят Станислав, а ако не е извикан, Жоро С.
2) Да може да играе със сигурност в битката за привилегия, защото искат да си върнат Рая. Този сезон, който е на Рая, има голямо предимство. Върши двойно, да не кажа тройно по-малко работа (извън самите седмични задачи визирам) и има време да се чете Алманаха, а това ти носи сигурни 4 точки. Въпреки, че от това което виждам само Мартина (нея специално два пъти я виждам да кълве) и Сергей четат този алманах. Другите сякаш не се интересуват от него.

Моника в Преди обед.
Най-дългото интервщ с участник от началото на сезона беше именно с нея.

Моника след "Фермата: Нишката на живота": Много трудно взимам решения в живота си
Кои са уроците, които научи Моника?

# 586
Здравето си е твоя собствена грижа.
Как така обвиняваш другия отбор, че са извикали Теди, а не обвиняваш Теди, че си рискува здравето като е контузена ?
Някой я е задължил да излиза и да се бие контузена ли ?

Всички, които пишат, че Петър го е страх, явно гледаме различни предавания. Петър искаше имунитет, защото желае неговия отбор да загуби, за да може да изгони някой от мъжете, които са срешу него.
Теди рискува здравето си факт, защото на никой не преливат система, ако е здрав и няма нужда. Прав си не си заслужава Теди да го прави, заради някакво предаване. Може би, като удавник за сламка е решила, че това предаване ще я извади от дупката и ще закърпи самочувствието й?! Не знам, честно не я разбирам. Чудя й се на акъла, на техния също, защото така настройват аудиторията срещу себе си.
Всеки нормален човек би съчувствал на болен човек и би се дразнил от тяхното поведение . Rolling Eyes

С втората част на коментара ти съм напълно съгласна. Петър е много силен и много неща умее, грам не го е страх да иде на елиминации. Петър е стратег, единственият мислещ в отбора или поне от малцината мислещи. Правилна стратегия е да отпаднат слабите звена и дразнещите играчи, а той може да бъде дръпнат отново, защото Катаница са стратези и стрелят по силните и важни за отбора звена. Точно по Петър, който им прави стратегиите и битките, и по домакинята, която им върти къщата, а това ще забави разчистването на "обора" от лоша стока.
Петър в началото ме дразнеше с логореята си, но му свикнах. Отделно той дръпна ръчната и не е така дразнещ, а и откак си отиде изгората му и любовните лигочи секнаха може да се каже, че му симпатизирам.
Той един от най-интересните персонажи този сезон.
 Коко ми е номер едно, но Петър също печели симпатии, когато го опознаеш, а и е много интелигентен, което за мен е задължително, за да стискам палци за някой.
Глупостта ме дразни почти, колкото простащината, а те често вървят ръка за ръка.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 14:56 от sineva 1

# 587
  • при късмета
Синева, аз съм с дископатия и трябва да ти кажа, че ако се стигне до вливания, то те са физ. разтвор, витамин Б и в много тежки случаи обезболяващи. Даже в криза, вливанията ти дават и подвижност и болката намалява. Даже, ако си спомняш когато разпределяха битките за дуела, хем ѝ казаха, че играта която е избрала включва активно участие на кръста, сама каза, че е нейната. Иначе, права си, не е спортсменско да дърпат такъв участник. За мен по-скоро лъжата, че не знаят какво ѝ е състоянието ме подразни повече, от това да я дръпнат. Все пак играта позволява да се възползваш от слабост на противника, за да спечелиш, дали е морално, спортсменско и т.н. е съвсем друг въпрос, на не е нарушение на правилата.
Всъщност, до момента единственото с което Петър ме издразни, беше това, че каза, че не знаят състоянието на Теодора. От самото начало Кенан ме дразни толкова, че дори на Иванка дадох кредит, какво остава за Петър

# 588
  • София
Снощи изборът на Елбетица леко ме изненада, защото аз очаквах да дръпнат освен вечното Хорхе и любимият им Кенан и новичкият Борис, а не Иван. Оказа се, че те не знаят за контузията на Иван, а по-скоро искат стратегически да нанесат удар ако го извадят от играта. Предвид коалициите в Канатица и бройката хора има сериозна опасност за Иван, но да не слагаме коня пред каруцата.
Според мен днес от Канатица ще изберат Станислав, Жоро С и се колебая между Андрей и Сергей. Не знам, по-скоро Андрей сякаш.

Очаквам трудна победа за Канатица, въпреки че трябва да се внимава със Станислав. Много го подценяват, но ми се видя пъргав и жилав, а и със сигурност има адски много злоба събрана в себе си, която ще го тласка напред.
Ако ще загубят отново червените, то отново ще е заради слабото си звено, което в случая ще е Жорката Стоянов. Както беше с Моника. Двама силни и един слаб = загуба.
Не че Хорхе е силен. Просто е по-малко слаб от Жоро С.
Интересно ми е да видя Иван. Това ще му е първата Арена. Той е много странен играч и според много хора, включително и мен играе сложна игра и има няколко маски и сценарии в главата. Искам да го видя в действие, когато ножът е опрял до кокала и тогава да го видя и преценя колко е добър в игрите, защото досега веднъж крампира и веднъж щеше да се утрепа. Наистина ли толкова може или е заблудил всички и ще се окаже скрита лимонка?

# 589
  • София
Канатица не са "по-слаби". Засега са ми някак непригодни. Стратегиите им започнаха едва наскоро - ще видим колко ще са успешни. Винаги във Ф е имало неприятни персонажи, но (за мен) като че ли в Канатица до момента има повече - или им личи повече.
"... тази година на финала вотът ще е наказателен, вместо положителен." Но е възможно наказателен вот на публиката (драгия зрител) да отрази отрицателните впечатления изобщо към сезона/играта/продукцията. Рано е, все пак. Може да се намери участник, който да ни накара - или да си изпроси - да го заобичаме повече от друг.
Дори и Петър да е (но не го виждам баш него) - и той си има фенове, а и си играе играта и не е нито кьопав, нито глупав.
В края на краищата, това е игра и печели само един. А всички са влезли, за да спечелят. По различен начин. Или поне (по свои си надежди и способи) да олихвят присъствието си. Да кажем, от толерантност, почти всички. Не е обезателно да сме "достойни популисти" като чакаме болните да оздравеят (пък и не всички виждаме еднакво болни). "Пирова победа да е победиш контузен съперник...", но това не пречи някой да си взима победите, а ние да не го харесваме (както и методи "на всяка цена"). "Злият герой" в очите на зрителя ще стане ясен (или може да няма такъв) едва накрая, когато гледащите се включат в "даването" на парите.
"Това е риалити предаване, игра. Нищо не е на всяка цена. Ако си се контузил и не си равностоен противник, имаш два варианта - противника те вика на дуел или напускаш." Е, продукцията прехвърля "ролята" на моралния съдник на самите участници. Така виждаме повече (т.е. и други характеристики) от тях. С лъжата не съм ОК (тази есен покрай шоАта, май любимата думичка е лицемерие). Но в игра за пари не бързам да хвърля камък по онези, които я играят за да я спечелят. Само близките им знаят какви са истински навън в живота и дали пък не са нормални - ала по-приспособими - хора.
"В предната ферма пазеха един смешник (Радо) и понеже не е "мъжкарско и спортменско", мъжете не смееха да го извикат на дуел, та той си откара почти до финала." Още пО не ми е ОК. Игра е. Не роман за борбата и победата на доброто над злото. Има поне "една ръка" участници, които ми демонстрират, че не са за там. Или са си за махане накуп и тутакси. Но нито ще стане, нито ще е интересно пък за "рейтинга" и съспенса.

# 590
Сега си смених мнението Андрей, Сергей и Жоро пълничкия са ми фаворити за дуела в понеделник.

# 591
Само лека корекция Жорката С. е от зелените. Аз също мисля, че всички грешно мислят Станислав за слаб играч, той има доста спортна злоба в себе си. Докато Иван е точно обратното, той е зле на игрите. И това, което показа не мисля, че е за заблуда на противника. Просто толкова си може...

# 592
  • Варна
О знаят зелените, че Иван не става. Нали го видяха като рязаха на гредите. Съвсем стратегически си избират по-слаби противници. От тримата червени само Кенан става и то не съвсем.

# 593
Подкаст с Моника след участието й във Фермата 9

https://youtu.be/0bQPuGZ2ISs?si=Ns6avDib-IUBKtoo

Подкаст с Цветина след участието й във Фермата 9
https://youtu.be/KUZGv5QgJ58?si=InZSdG1ekYErV1CV

# 594
Не мога да проумея защо всяка година се вкарват някакви индивиди извадка на най-ниско интелигентно и просташко общество. Събрали в себе си всички долни и гнусни навици и дразнещи зрителя. Не разбирам какво печели продукцията като натрапва такива олигофрени , напрягащи зрителите‼ Да обиждаш жена “калпава, тромава и т.н.”
Страх го било да не го облъчат , с класическата музика , ами да нали не е гюбек и циганийка”

# 595
Всяка социална прослойка трябва да има представителна извадка. Не всеки ще се припознае в Борис. Кенан сигурно също си има аудитория, която да го подкрепя, за съжаление. “Разни хора- разни идеали” и затова гамата от характери, колкото по-голяма, толкова по-добре и интересно. Поне добрият пример за поведение засега изпъква  и по коментарите тук личи.

# 596
"В предната ферма пазеха един смешник (Радо) и понеже не е "мъжкарско и спортменско", мъжете не смееха да го извикат на дуел, та той си откара почти до финала."
Не са го пазели, а се пазеха от него, защото беше силен, като биче и който хванеше  щеше да го мята, като маче у дувар. Хич, ама хич не им стискаше да го дръпнат на дуел. Нямаше по-силен мъж във Фермата от него. Те, затова продуцентите го изпидуркаха скоропостижно, че щеше да им изкара извън играта всички фаворити от "мъжката аудитория" на Фермата, ако мога да цитирам класика от ИВ  ГатЮ Балкански. Nerd
Радо беше култов персонаж. Яко го переше сачмата, беше добро попадение на кастинга миналата година. Satisfied

# 597
Сега доизгледах епизода, благодаря Мари!
   Кенан е простак! И извинението му грам не струва. И това,че жена му незнамсикакво, щото се извинявал още повече го "олеква". То ПЪ много мъжкарско да не се извиняваш. Комплексарска история.
    Лили вярно е преминала през ада. Евала на тази жена, как се е съхранила и е изплувала. Много верни съвети дадоха двете с Теди на Иванка, но за да реагира като тях трябва на друго ниво да се "покачи". Не е узряла още , според мен.
   Време му е на СТанислав да ходи на дуел.Ако наистина е толкова силен и можещ, да го докаже.

# 598
Не е първи сезон на играта. Тези, които отиват на кастинг, виждат какви физически усилия са нужни и си правят сметката. Ако няма да се справят, защото не са в добра физическа форма, като включат в това и понасяне на контузии, щото ИвАндрей много, много не мислят за тяхната безопасност, да не се бутат където не им е работата, ми да търсят някакъв друг начин да ги дават по телевизията.
Интересен ми е Жоро с Валерия. Там стана една... "Аз търся тебе, ти търсиш друг, но той търси друга, тя пък търси друг.", обаче на сила хубост не става. Той малко раничко почна с "много си сладка" и опити за гушкане... Ще го заболи, ми се струва. Пък Валерия още с първия разговор показа, че не си пада. Дано го види той, както Ния трябваше да го види него.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 21:28 от dia4ti

# 599
  • Варна
Любопитна ситуация.
За пръв път ми е по-интересно да гледам епизодите /а то не ми е особено/, отколкото да чета и пиша в  темата.

Друг път е било толкова забавно, не знам защо така.. сигурно сме се изчерпали..Joy

Общи условия

Активация на акаунт