Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 16

• 54 023
  • 773
  •   1
Отговори
# 255
Имам предвид, че редовно се обсъжда, че софиянците не харесвали другите, а последните (и те, от темата също стана ясно) не харесват също придошли в техния квартал.
Когато другите правят нещо, винаги се забелязва и сочи, но когато самият ти правиш същото, не си грешен, прав си. Двойният аршин, това ми направи впечатление! Grinning

# 256
Хората от провинцията живеят в центъра на София ли?

# 257
Хората от провинцията живеят в центъра на София ли?
Минах по диагонал постовете, но със сигурност видях студентки под наем, доста хора бяха писали, че са минали през квартири точно в Докторската Wink
Обикновено софиянците рядко се местят или сменят квартири. Щом човек напише, че е сменил над 2-3 квартала в София да живее, поне на мен ми говори, че е отнякъде другаде Wink

# 258
Е, сега, случва се някой кореняк софиянец да се изнесе от детската си стая преди пенсия... мъжът ми например и май повече от съучениците му от центъра. Както писах, роден е в баш центъра на центъра, откакто сме заедно сме сменили 4 локации да ги наречем така, все не в центъра.
От тези софиянци, които "не се местят" сега се сещам само за две жени - верно са нахъсани срещу несофиянците, но винаги съм го отдавала на живота в детската стая до вече предпенсионна възраст.

# 259
Имам доста познати, които сме сменили повече от 2-3 квартала и сме от София. Има и такива на 50 при мама и тати, както и такива нанесли се на 2 етажа под родителите си с новото си семейство.

# 260
Бърза справка в сайтовете за имоти ми показва, че за под 1500  лв. се намират прилични апартаменти под наем в Докторската. И аз да нямах деца и семейство, всичко да се въртеше около работата ми (която е в района), и аз бих живяла само там под наем. Аз и иначе бих, но нямам такъв бюджет за покупка Grinning

# 261
  • пустинята Гоби
Аз не ходя в Докторската градина и поради тази причина не се дразня на нищо свързано с нея. Само коментирам навалицата, която съм виждала. Казах вече, че в нашата градинка, която пак е в центъра няма такава навалица, няма и в Градската градина, няма и в Княжевската. Идвайте бе, хора, защо се бутате само в Докторската?

# 262
  • София
Е, не е толкова престижно Joy

# 263
Аз не мога да си спомня кога последно съм ходил там. Явно не съм по престижа. Иначе има една брокерка, която редовно си полягва на хамак някъде там Grinning

# 264
То и да отидеш престижът няма да се отърка о теб. А и хората не се натискат да живеят там заради градинката.

# 265
Връщаме се откъдето тръгнахме.Уж не е хубаво да живееш в центъра,дори да е  Докторски паметник,но половината град се изсипва там при всяка възможност.По-лошото е,че идват с автомобили,но искат чист възгух за ''дечицата''.Как да стане?
Цитат
Иначе има една брокерка, която редовно си полягва на хамак някъде там
Зад НБКМ в заведението на Кремена Халваджиян.

# 266
Връщаме се откъдето тръгнахме.Уж не е хубаво да живееш в центъра,дори да е  Докторски паметник,но половината град се изсипва там при всяка възможност.
Може ли така, да ни дадеш поне няколко възможности. Но като източник да не е продавача на балоните, че станахте смешни

# 267
Проблема на хората е, че не могат да смятат. Знаете ли какво ще стане ако половин София се изсипе там (ако изобщо може да се поберат толкова хора). Нали се твърди че сме три милиона в София Grinning. Ако 0.001% се изсипят там това са 300 човека, вие ще имате усещането, че е има много хора, а реално не са много. Отделно тенденцията е всички хора да имат сходни навици т.е да ходят там по едно и също време. Така си създават илюзията, че видиш ли, винаги когато отидат там е пълно с народ.

# 268
Връщаме се откъдето тръгнахме.Уж не е хубаво да живееш в центъра,дори да е  Докторски паметник,но половината град се изсипва там при всяка възможност.По-лошото е,че идват с автомобили,но искат чист възгух за ''дечицата''.Как да стане?
Е, ти първа спомена пълните градинки като недостатък на мястото. На мен нямаше и да ми хрумне.

И запомнете - парковете и градинките са за всички живущи, приходящи, местни и гости на дадено място - граждани, селяни или марсианци. В затворените комплекси под Витоша ще откриете търсената от вас интимност.
Аз никога не съм живяла до Докторската градина, но обичам и познавам всеки метър от района и винаги съм се чувствала там като у дома си.

# 269
Малко офтопик, ама това ми напомни на една тема, където съфорумка се оплакваше, че децата на нейни бивши съседи продължавали да идват да играят пред техния блок, въпреки че вече живеят на друго място Grinning

Общи условия

Активация на акаунт