Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 16

• 54 052
  • 773
  •   1
Отговори
# 390
Много от хората карат служебни автомобили, не им трябват лични и за тях фирмите плащат т.нар. данък за лично ползване. Така, че държавата си прибира не лоши пари за автомобилите.

# 391
Току що погледнах фактурата. Празен апартамент, компресорите на хладилника и фризера изключени. Свети само лампичката за индикация - 11.28 лв

# 392
  • пустинята Гоби
Няма връзка с презастрояването и празните жилища. Никой не купува ново жилище за да го държи празно, или поне много малка част го правят. Хората си влагат парите в имоти за собствено ползване или за отдаване под наем. В София се строи безобразно, защото има много алчни фирми и общината им позволява да презастрояват зелени/ празни площи. Когато общината влезе в ролята си, това ще спре. Нищо общо с това кой колко имота има. Аз имам един, да не реши някой, че съм с 15.

Хладилникът харчи повече ток през топлите месеци. Студените наистина е 5 лева.

# 393
  • София
С горното в много посоки не съм съгласен.
Критична маса хора купуват за да спасят пари от инфлация.
Алчни фирми... Зелени площи... Това, което виждаш като зелена площ не е зелена площ нормативно, а частен терен в регулация.
Ако ти отговаря проекта на законовите изисквания, общината не може да ти забрани.
В коя роля да си влезе?
Дивото застрояване е следствие на процеси от миналия век.
И аз да имам апетитен терен, годен за застрояване, ще го. Всеки си търси начините да си повиши стандарта на живот, което съвсем не е алчност.

# 394
  • пустинята Гоби
И аз не съм съгласна с теб. Сещам се за строежа на Божков около община Красно село. На кой точно частен собственик беше този парцел?

# 395
  • София
И аз не съм съгласна с теб. Сещам се за строежа на Божков около община Красно село. На кой точно частен собственик беше този парцел?
Е, на общински / държавен терен ли строи? Ей така му е хрумнало, че му харесва там и го е заградил.
Като изключим спорната му фигура, точно тези подредени, модерни комплекси съвсем не са пример за безобразно строителство.
Бараки имаше там, някакви халета. И на карта на София от 1973 година не е било поляна там.

# 396
  • пустинята Гоби
Естествено, че на общински терен се строи там. Масово се строи на общински терени.

# 397
  • София
Ако е общински терен, то трябва да е ПЧП и общината да получи процент от изграденото съответстващ на вноската си с терен.
Дори и така да е, в което не съм убеден и не помня такова нещо, а следя, то от всички странни безумия пак не разбирам защо вадиш този комплекс като пример за нещо лошо.

# 398
  • пустинята Гоби
Защото е много голям и ще задръсти квартала. Вероятно все някога ще се довърши и тогава ще стане ясно.

# 399
То е ясно, че теренът е частен, въпросът е как по-точно е станал частен от общински и на каква цена. Не се правете на леко разсеяни.

# 400
Както на Блъсков терените.

Мисля, че част от хората биха осмислили потребността си да имат 2 два таралясника, защото са евтини и за покупка, и за поддръжка.
Как оценяваме степента на “таралясване” ,че да позволим на хората да имат по две коли все пак?

# 401

Мисля, че част от хората биха осмислили потребността си да имат 2 два таралясника, защото са евтини и за покупка, и за поддръжка.
Как оценяваме степента на “таралясване” ,че да позволим на хората да имат по две коли все пак?
Ами както е нормално - години и емисионен стандарт

# 402
  • София
Около терена на Божков в Красно село няма никаква мистерия. Даваха копия от цялата документация на потенциалните купувачи. Така беше преди да спрат строежа. След като отмениха спирането, не знам как процедират. Но точно по тази линия Божков няма драма.

Теренът е станал частен, както стана частно всичко в тази държава - по линия на приватизацията.

# 403

Никой няма да забрани хората да имат по две коли, просто ще се плаща повече за втората кола.

# 404
  • пустинята Гоби
Хората имат по две коли. Не виждам защо подскачате по темата за намаляване на автомобилите и трафика в София. Транспортната мрежа се развива и ако можете да стигате до работа за 15-20 минути с метрото, няма ли да го предпочетете пред киснене в трафика? Децата растат, работата се сменя, вече има хоум офис, пък дай боже и наличните гаражи из центъра да почнат да се ползват по предназначение. Възможности има много, само желание да има.

Общи условия

Активация на акаунт