Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 16

• 54 081
  • 773
  •   1
Отговори
# 345
  • пустинята Гоби
Така е. Около нас не е разчистено и затова местата за паркиране са по-малко от обичайното.

Просто имането на кола трябва да стане лукс. Такси за втора, такси за паркиране, такси за влизане в центъра и прочие.

# 346
Така е. Около нас не е разчистено и затова местата за паркиране са по-малко от обичайното.

Просто имането на кола трябва да стане лукс. Такси за втора, такси за паркиране, такси за влизане в центъра и прочие.

Семейство без гараж да може да притежава само една кола. Искаш две или три коли, може ако имаш два или три гаража и то в квартала където са колите.

# 347
За паркирането ми направи впечатление рези дни в два различни квартала - към 10ч няма къде да паркираш. Явно тези коли просто не се ползват ежедневно. Стоят си за по веднъж в седмицата, месеца.
Би било добре да се построят големи паркинги извън града и колите които не се ползват ежедневно да са там.
Нещо такова да се измисли.

Да не си ползваш колата всеки ден е за похвала, не за наказание.
И не виждам логиката, понеже не карам всеки ден, колата ми да е някъде на майната си и в дъжда и снега да пътувам до нея с градския транспорт. Извинявай, ама това е безумие.
Ами остави си я в гаража

# 348

Семейство без гараж да може да притежава само една кола. Искаш две или три коли, може ако имаш два или три гаража и то в квартала където са колите.

Това не е съвсем честно. По-скоро всяко семейство да е с право на една кола на улицата, а ако имат гараж да си държат там втората. Освен това как ще дефинираш семейство? Или домакинство? Ами ако са с различен адрес по лична карта?

# 349
  • пустинята Гоби
Домакинство е по-правилно, но в страна в която двойка без брак няма права, не е редно да има и задължения.

Иначе да, нещо такова е ок - една кола на улицата, за втора гараж и т.н.

# 350

Това не е съвсем честно. По-скоро всяко семейство да е с право на една кола на улицата, а ако имат гараж да си държат там втората. Освен това как ще дефинираш семейство? Или домакинство? Ами ако са с различен адрес по лична карта?

Става и така. Автомобила, трябва да има гараж или да се паркира в квартала в който е регистриран. Не е добре и така, но трябва някъде да се сложи точка, че и така както е сега не става. Не може всеки да има кола и да няма гараж за нея.

# 351
Би било добре да се построят големи паркинги извън града и колите които не се ползват ежедневно да са там.
Нещо такова да се измисли.
И вместо едно пътуване с кола до където ти трябва правиш три, да си стигнеш до колата, да отидеш за където си тръгнал и после да я оставиш? Satisfied

# 352
Имах колега японец. От него знам, че в Токио нямаш право да притежаваш кола, ако нямаш гараж/ къща И осигурено парко място около офиса. Та той горкият се радваше, че е командирован в Румъния и може да има лична кола, защото у дома не може да си го позволи финансово този лукс. И не беше обикновен служител.

# 353
Имах колега японец. От него знам, че в Токио нямаш право да притежаваш кола, ако нямаш гараж/ къща И осигурено парко място около офиса. Та той горкият се радваше, че е командирован в Румъния и може да има лична кола, защото у дома не може да си го позволи финансово този лукс. И не беше обикновен служител.
Ходила ли си в Токио да го видиш на място и да направиш сравнение със София?

# 354
Ходила ли си в Токио да го видиш на място и да направиш сравнение със София?

В Токио не съм ходила, също и вас не познавам, за да си говорим на Ти.
Знам че, там където има правила и спазването им се налага има и ред. В този ред на мисли сегашните правила са от времето, когато автомобилите са били много по-недостъпни за имане. Със сегашната прекалена достъпност трябва да се променят и правилата, за да има ред.
Ние имаме 2 коли и 2 гаража и си ги паркираме в тях. Така не преча на никого и не си образувам стрес да обикалям квартала, за свободно място. Когато си купих гаража в него паркирах кола в пъти по-евтина от сумата която платих за него.

# 355
Гаражите на улицата ли са? Ако са,тогава пречите да се паркира пред тях.

# 356
Гаражите на улицата ли са? Ако са,тогава пречите да се паркира пред тях.
Не. Подземни са, но са си гаражи.

# 357
В интернет се говори на Ти. А Токио е колкото две Българии, отделно има още няколко пъти по толкова в околностите, така че и цяла България да се премести в София пак ще е няколко пъти по-широко отколкото е Токио, това е съществената разлика. А и вече има различни стандарти за новите сгради в София, което подобрява паркирането, докато в Токио по разни причини няма.

# 358
  • пустинята Гоби
И дай като Токио е като две Българии да живеем в лудница и всеки да има по 5 таралясника. Здрав разум и мерки са нужни. Освен това е здравословно да се върви малко от малко. Разбира се, нужно е и транспортът да се развива, да е удобен и бърз.

# 359
В интернет се говори на Ти. А Токио е колкото две Българии, отделно има още няколко пъти по толкова в околностите, така че и цяла България да се премести в София пак ще е няколко пъти по-широко отколкото е Токио, това е съществената разлика. А и вече има различни стандарти за новите сгради в София, което подобрява паркирането, докато в Токио по разни причини няма.
Очевидно сме с различно възпитание и може би на различна възраст. За мен да говориш на непознат на Ти и да му обяснаваш колко много греши е невъзпитано. Няма такова правило да се говори на Ти с непознати в интернет.

Общи условия

Активация на акаунт