Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 75

• 35 296
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
За всеки влак си има пътници....

# 571
Прав е. Всеки ден идват бежанци от Близкия изток!

# 572
И вадят кешо за апартамент в Кърджали Grinning

# 573
Хаха, да, беше много смешно Grinning

# 574
  • София, Bulgaria
Хората с пари тласкат цените на имотите в България нагоре
Докато има хора, готови да платят 3000 евро на квадрат, цените няма да паднат, казва кредитният консултант

https://www.economic.bg/bg/a/view/horata-s-pari-tlaskat-cenite-n … C1949XqEX4z0yGUNk

# 575
Ако ги имаше нямаше да има нужда от тази реклама.

# 576
# 577
Всеки чете както му отърва. Що теглят кредити щом имат пари да дадат? Този кредитен консултант когато остане без работа в бъдеще, не съветвам никой да го наема, понеже е безотговорен манипулатор.
Колкото до ръста на нови коли, нали се сещате, че имаше огромни проблеми с вериги за доставки. Чакаше се 6-9-12м за автомобил. Еми ей ги, сега 2023 пристигат и сделката се сключва.

# 578
Всеки чете както му отърва. Що теглят кредити щом имат пари да дадат? Този кредитен консултант когато остане без работа в бъдеще, не съветвам никой да го наема, понеже е безотговорен манипулатор.
Колкото до ръста на нови коли, нали се сещате, че имаше огромни проблеми с вериги за доставки. Чакаше се 6-9-12м за автомобил. Еми ей ги, сега 2023 пристигат и сделката се сключва.

Първо, "имам пари" не значи непременно "държа ги в брой в банката". Може да значи "имам доходи да изплатя кредита предсрочно без проблеми", или "имам активи, които да обърна в пари с времето" или даже "имам пари, ама нямам как да ги покажа и дай с кредит за пред НАП".
Второ, за колите се чакаше по половин година и вече отмина. Но както и да е, нали ги има продажбите, а те без пари не стават?
Иначе на мен никак не ми отърва, нямам интерес. И чета както го разбирам, погледнато и през филтъра на факта, че по хотели, кръчми или на улицата се чувствам социално слаба спрямо останалите Simple Smile

# 579
с тая инфлация на храните, нова кола вече става лесно достижима покупка

# 580
То щото при колите няма инфлация...

# 581
Не, че се съмнявам в познанията ви, ама някой от коментиралите скоро да си е купувал нова кола?
Чакането продължава да си е от 6 до 9 месеца.
Ако цената на хляба и сиренето се вдига, цената на колите дали стои същата?

Що се отнася до цените на имотите, все си мисля, че който има накатани по 3000 евро/кв м няма да хукне да си купува апартамент в какъвто и да е комплекс, а ще търси друг тип имот. Останалите - разчитат на кредити (все още сравнително изгодни) и на обстоятелството, че инфлацията ще "изяде" покупателната способност на вноските.

# 582
То щото при колите няма инфлация...
20 % може и да има
при храните е над 200 (от моята пазарска кошница)

# 583
  • София, Bulgaria

Това, че не ти харесва написаното, не го прави невярно. Ако засечеш официално данни от тази година, не един и два пъти се говори, точно това, което и той казва. Брой на сделките намалява, но кредите имат ръст.

Сделките са на средния и високия сегмент. Аз самата цитирах и потвърждавам, че има търсения на големи апартаменти, на готови апартаменти и все по-често виждам цитирани бюджети: 300-350-400К евро.
Не анализирам, не прогнозирам...това са само факти, още по-малко пък ще правя сметка на парите на хората! Имат ги...евала! Нито пък съдя тези, които ги нямат!

П.С. За нова кола ни дадох 3 месеца срок на доставка,  преди 2 седмици! А ръст от 28% беше обявен и за миналата година!

# 584
Така е, харесва ли ни или не, не е като да няма купувачи за готови, а също и на зелено моменталически се разпродават апартаментите с най-добро разпределение още преди да е старирал строежа. После се продава, каквото е останало. Дали го признаваме или не, сделките си вървят.

Общи условия

Активация на акаунт