Първокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 27 074
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
Всички ми казваха - да стана 1 клас, ще почне по-малко да боледува- добреее. Тя даже лятото не се спря. 🙄
Напротив. В първи клас боледуват повече заради обстановката и стреса. От втори започват да закрепват. Очаквам и при моята девойка да почне задната хрема. В почивните дни се събуждаше с леко дрезгав глас.

Тези "картончета" ги изрязах с размер 5 х  5 см от PVC папка - обикновена папка, в която се класират документи.

За почивните дни имаше един лист с червен химикал написано "Допиши!" Ами, дописа го, освен това прегледах писаното в клас и я накарах да препише ченгелчетата - всяко ченгелче по един ред. Явнo в училище работят за време, бърза, не се старае и грозно ги изписва.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 15:34 от nells

# 106
И при нас бързичко работят, тя сподели, че на децата е останало домашно. Аз прегледах нейните и няма, но покрай този изпит се научи да работи много скоростно и явно е задобряла. Не се сетих и да питам учителките, изключително безотговорно от моя страна Grinning Сетих се в събота, че детето може да има домашно, ще видим днес дали нещо са казвали.

# 107
  • София
Ох, да оздравяват болничките! И моят се сополиви и киха на поразия, но съм го пуснала.

Аз както си мислех, че е само стихотворението наизуст за домашно, така изскочиха и други неща и през дългия уикенд се позанимавахме с него. Честно казано, се упреквам, че като че ли се предоверих на предучилищната и не го контролирах как пише и какво изобщо прави. Отчитам си го като огромна грешка!
В резултат на това предоверяване сега не може да държи моли правилно, пише отдясно наляво и отдолу нагоре, не внимава като свързва пунктири, излиза от редовете и т.н. и т.н.
Тази грешка с предоверяването и "о, ама той е много умен", "много съм доволна от него" повече няма да повторя със занималнята! Всяка вечер съм решила да го карам да пишем по 15-20 минути, че само телефонът и футболът са му в главата!

В този ред на мисли - знаете ли откъде в София мога да купя държач за молив или само от олх мога?
Питах в две-три книжарници - нямат...

Ето такъв:

https://www.olx.bg/d/ad/silikonov-darzhach-adaptor-za-moliv-himi … D618-ID7U9y1.html

# 108
  • ту тук, ту там
Докато намериш държач, накарай го да държи малко топче смачкана хартия в ръката, докато пише. 😊

# 109
  • София
Докато намериш държач, накарай го да държи малко топче смачкана хартия в ръката, докато пише. 😊

Заедно с молива ли?

# 110
  • ту тук, ту там
Да, да. Малко топче хартия, колкото малък орех - да го държи в същата ръка и да не го изпуска. Опитай и ти сега, ще видиш, че се получава правилната позиция на пръстчетата и правилният захват.

# 111
  • София
Да, да. Малко топче хартия, колкото малък орех - да го държи в същата ръка и да не го изпуска. Опитай и ти сега, ще видиш, че се получава правилната позиция на пръстчетата и правилният захват.

О, много ти благодаря!
Още тази вечер ще пробваме! Grinning

# 112
Mijj, мога да ти подаря такъв, ако искаш, имам останал от големия ми син.

# 113
  • София
Може ли помощ за всички задачи без последната.

# 114
  • София
Виж легендата за тия насекоми отпред на учебника. Не е толкоз сложно 😄 Тип “оцвети”, “огради”.

# 115
  • София
И какво да нарисувам на 2 и да оградя на 1 като не е толкова сложно. На мен и на още една майка ни е. 🤣

# 116
  • София
Е видимо са групирани на патета срещу пилета. Стегни се, чакат те дроби след няколко години 😄

# 117
И какво да нарисувам на 2 и да оградя на 1 като не е толкова сложно. На мен и на още една майка ни е. 🤣
Тъй като гледам и аз се пуля на вашите задачи и нямам идея какво да пиша

# 118
  • София
Е, то е толкова лесно. 🤣 Пилета срещу патета, ама колко и защо трябва да се оцветят. 🤷‍♀️
Аз въобще не знам защо са решили да няма написани условия.

# 119
  • София
На 1 ограждаш две групи по признак- в случая патета и пилета. На 2 се дорисуват по брой от горното квадратче- първото е направено по съответствие и са три. Останалите се дорисуват балон, круша и 2 яйца.
Как да има условия за деца, които не умеят да четат? В час госпожата разяснява явно задачките и какво се иска.

Общи условия

Активация на акаунт