Първокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 27 072
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Айде честито ми. Първокласникът е с 38.2. Тя госпожата ме предупреди, че в четвъртък са имали три повръщащи деца, ама... Засега няма други симптоми освен температура и реално не знам какво точно е лепнал. Май няма голям шанс да опазим бебето (на два месеца), той днес го целуна 300 пъти. Допреди малко мъчихме ченгелите, язък.

# 91
  • София
Всички ми казваха - да стана 1 клас, ще почне по-малко да боледува- добреее. Тя даже лятото не се спря. 🙄

# 92
  • Димитровград
А тези картончета, сини и червени от какво ще ги правите? 5 на 5 см, десет сини и 10 червени.

# 93
И в класа на моето имаше много болни миналата седмица, тази отново. Струва ми се много рано, но това е положението, дано минем между капките.

# 94
  • София
И моят пуса сополите. Според мен настива от физическото, което им е всеки ден. Карат ги да са по тениска навън сутрин, но той при температура под 20 градуса, ако не е облечен, веднага се сополиви. Дано не започне да кашля.

# 95
Ако пробваш да му слагаш потник под тениската?
При нас не са искали картончета, знам, че ги използват за учене на сричките и гласни/съгласни.

# 96
  • Варна
Картончета взех на издателство ФЮТ комплект за звукови модели.
Моето дете пък почти една година не беше боледувало. В предучилищната имаше контрол, а лятото е по цял ден навън. В училище явно всеки си пусна болното дете да си ходи и точно една седмица изкара. Тя педиатърката ме предупреди онзи ден като ходих на консултация с бебето, че като си води детето сутрин на училище вижда редовно сополиви, че и със зелен сопол.

# 97
  • София
Родителите купиха такива картончета и ги сложиха в подаръците за децата за 15.09, но не сме имали изискване да купуваме.

# 98
  • София
Ако пробваш да му слагаш потник под тениската?
При нас не са искали картончета, знам, че ги използват за учене на сричките и гласни/съгласни.
Казах му да си слага горната част на анцуга, но дали ще го направи....
Досега винаги есенно - зимният период е бил болен. Седмица сопол, седмица кашлица, тук таме асматичен пристъп. В ПУК със сополи не го пусках, за да стопирам последващата кашлица, но сега няма как заради сопол да не ходи на училище. Да не говорим, че преди две години от вирус кашлицата премина в психосоматична /тикова/. Две месеца седя вкъщи докато му поставят тази диагноза и го върнат в градината. Що лекари и лекарства изпробвахме и нищо. Затова от всяка кашлица изтръпвам да не се върне пак онова чудо.

# 99
Нашият Буквар е на "Просвета". Ето това видео ми е много полезно, за да не гадая всичко. https://www.youtube.com/watch?v=towT2K_6Vp0

# 100
Картончетата ги купихме, от книжарницата срещу 12 поликлиника в Люлин.

# 101
  • ту тук, ту там
За какви картончета говорите?

# 102
Комплект за звукови модели 😀 в доста списъци фигурират.

# 103
  • ту тук, ту там
Второ дете ми е, но ни съм чувала, ни съм виждала. Мерси.

# 104
  • София
И аз не съм. От този тип сме купували единствено синьо-червен молив, подострящ се от двата края. Доста се ползваше.

Общи условия

Активация на акаунт