Първокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 27 084
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, още на първата седмица получих раницата на сина ми в състояние на пълен хаос с натъпкани и намачкани подвързии и липсващи помагала и учебници.
Оказа се, че помагалата са в училището, но предвид обстоятелството, че подвързиите са измъкнати, не знам кои са на моето дете, защото някои родители въобще не са надписали и подвързали учебниците и помагалата. Реших да купя от самозалепващите подвързии, за да не могат да се смъкнат. Обаче не намирам. Въпросът ми е, ако взема например по- голяма такава подвързия, мога ли да я пригодя към по- малък размер помагало?

# 121
Магаретата какво трябва да се оградят? Вероятно някаква бройка. Да не е урок за цифрата 3?

Предвидила съм измъкване на подвързията и етикета е лепнат върху учебната тетрадка. Учебниците са машинно подвързани и не се измъкват толкова лесно.

# 122
  • София
Не, те не са взели цифрата 1.
Благодаря за разясненията.
Хубаво, като са в час се обяснява, ама вкъщи сложно става, особено като ти е за пръв път. А на госпожата думите с ченгел да и ги вадиш. В един момент се отказваш да питаш вече.

# 123
Има учебник на учителя, освен да си купим и да действаме по него. Не са ли предвидили, че децата боледуват, отсъстват и вкъщи се работи също. Не е измислено добре, според мен. 2 висши не ми стигат (или по-скоро ми пречат), да се сетя какво се иска в задачата за 1 клас. Simple Smile

# 124
Още в началото, когато разглеждахме учебниците и отворихме Буквара, синът ми ме попита на един от първите уроци "и какво трябва да се прави тук?" ...ами не знаех какво да му отговоря. Гадаене по картинки.
Все още се възмущавам, че буквите вече се учат разбъркано.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 23:36 от Miss_Independent5

# 125
Магаретата какво трябва да се оградят? Вероятно някаква бройка. Да не е урок за цифрата 3?

Предвидила съм измъкване на подвързията и етикета е лепнат върху учебната тетрадка. Учебниците са машинно подвързани и не се измъкват толкова лесно.
Къде мога да ги подвържа машинно? Извинявам се за глупавите въпроси, но не искам да се отчитам като някоя ученичка пред учителката му, предвид че цяла седмица раницата му с всичко е в училището, и аз нямам контрол над нещата. Вече, като си чуя фамилията, се връщам в ученическите години.

# 126
В Офис 1, но не във всяка книжарница, Мания принт и други предполагам.

# 127
  • София
И в по-малки, квартални книжарнички предлагат машинно подвързване вече. Особено в такива, които са до училища.

# 128
  • София
Не, те не са взели цифрата 1.
Благодаря за разясненията.
Хубаво, като са в час се обяснява, ама вкъщи сложно става, особено като ти е за пръв път. А на госпожата думите с ченгел да и ги вадиш. В един момент се отказваш да питаш вече.
Синът ми обикновено по - бързо и добре се ориентира от мен къде какво трябва да се прави. Явно е свикнал с тези картинки, все пак тези задачки са еднотипни, и сам си ги прави. В ПУК бях накупували куп учебници и помагала.
Дори не ми беше хрумнало, че има легенда Tired Face

# 129
  • София
А защо ви е да решавате задачите от този тип? За домашно ли ги дават?
А буквите никога не са се учили подред. Имат си система по която се взимат - в зависимост от начина на изписване и се върви по определена методика. Дори по наше време беше така.
Самозалепващи подвързии имаше в Озон.бг.
Бъдете по-спокойни в началото. Ще помагате после, повярвайте ми. Сега още се настройват, че нещата са по-различни.
За пример - нашата госпожица не разбрала, че госпожата им прибрала учебните тетрадки по родинознание, и съответно тя няма никаква представа къде е въпросната тетрадка. Не че й пукаше особено 😂. Вчера разказвали за себе си и казала, че била на 6г. А миналата седмица стана на 7г.! Деца.

# 130
  • София
За отсъствие по домашни причини какво се подава до класната - молба, заявление или какво?

# 131
  • София
Заявление май, ама нали знаеш, че имат право само на 3 дни.

# 132
Добро утро. Решихте ли задачите. Ако имаш нужда пиши да ти обясня кое как е направено при нас.
Ние също ходим все още със желание. Но пусти чертички - не стават и не стават равни, което малко я демотивира. Иначе решава до 20 без проблем. С правописа също вече е супер добра, умее да си проверява.

# 133
  • София
За отсъствие по домашни причини какво се подава до класната - молба, заявление или какво?
Виж първо в сайта на училището дали няма качена бланка за попълване, ако нямат има в нета за изтегляне.

# 134
  • София
Заявление май, ама нали знаеш, че имат право само на 3 дни.

Знам, но няма как... Поводът не е никак приятен, но по-добре да изгърмя един ден от трите , отколкото да оставя детето тревожно и да го мисля цял ден Sad

Благодаря ви, Слив, sea.sea ... Hug

Общи условия

Активация на акаунт