Първокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 27 080
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • София
А защо ви е да решавате задачите от този тип? За домашно ли ги дават?

Синът ми имаше един дълъг период /цялата си 4 - годишна възраст/, в който не искаше да ходи на градина. Затова го записахме после ПУК към училище, за да казва, че ходи на училище, не на градина. Та, оттогава свикнахме всеки ден да си учим нещо. Отделно логпеда ни караше като има задачи докато не ги свърши да не става. В нас имах сигурно почти всички помагала по БЕЛ и МАТ и всеки ден по 30 мин работехме. Сега също си продължаваме по малко.

# 136
Mijjj, освен 3-те дни по домашни причини, които се подават към класния ръководител, имате право на още 7 дни, които се подават към директора. Бланки би трябвало да има на сайта на училището.

# 137
  • Варна
И аз съм силно затруднена какво се иска тук. Госпожата даде задачите за болните, но за тази първа нямаме разяснение.

# 138
И аз съм силно затруднена какво се иска тук. Госпожата даде задачите за болните, но за тази първа нямаме разяснение.

Явно някога съм писала в темата, защото ми излизат известия Simple Smile
И се изнедавам, коет точно е трудното в тези задачи?
Пише сравняване на количества - задачата е устна - колко са къщите? А колко са децата? Къшите повече ли са от децата? Кое е по-голямо? А децата по-малко ли са от къшите? А дърветата колко са? А кое е най-много?

# 139
  • Варна
Трудното е това, откъде бих могла да се сетя, че е устна Simple Smile няма икона или разяснение от госпожата. Вероятно като се сблъскам 2-3 пъти с логиката на задачите, ще знам вече какво подяволите искат. Мерси.

# 140
  • София
На нас учителите не ни отговорят на лично, а другите родители ни се карат, че пишем в общата група да задавме въпроси- идилия. Simple Smile

# 141
Добър ден, днес от училище ни дадоха да се регистрираме към мон и какво ми излиза" Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“ някой чувал ли е да не мислят пак да учат онлайн, или е вид да сме подготвени.

# 142
  • София
Нека спазим добрия тон и да си помагаме с каквото можем.

# 143
  • Варна
Питах една приятелка, която е учител. Тя има достъп до електронния вариант. Каза, че няма звуково разяснение на задачата. Явно караме на фантазия.

# 144
  • София
Децата все още не пишат, не четат, нито пресмятат с писане на цифри.
Нормално е задачите им все още да са устни.

# 145
  • София
Ето линк към електронното издание на учебника по математика на Просвета Плюс. Има звукови инструкции към всяка една задача. Изисква се напълно безплатна регистрация, но пък при проактвност могат да се ползват много допълнителни ресурси.
https://bg.e-prosveta.bg/free-content/e-readable/42/47/ebook?page=8

Където трябва също е осигурен компютърен прочит и на останалите учебници от издаделската група. За по-лесно  можете да ги намерите тук: https://bg.e-prosveta.bg/free-content/e-readable/1. Предполагам и други издателства имат подобни, ако все пак на някого му се търси с Гугъл.

В първи клас при боледуване у дома не съм занимавала детето с нищо, освен с пазене на леглото. С брат му сега ще процедирам по същия начин. Ама това съм си аз.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 14:12 от Beeps

# 146
  • София
Извинявам се за отклонението, слагам го в скрит текст, но нещо тези дни ми идва в повече набиването на канчета от страна на форум и родители.
Скрит текст:
Дъщеря ми няма нужда да лежи по цял ден. Има задна хрема, както вече писах и кашля много от нея. Чувства се добре ( надявам се и така да остане), но не мисля, че предвид кашлицата и е ок да стои и сред децата и да ги заразява. Всеки си познава  добре детето и не мисля, че има някой, който ще тормози детето си да учи, ако му е лошо, лежи му се и т.н.

Днес са имали входен тест по български, утре ще е по математика, а в петък по родинознание. Много ми е интересно какво представляват, госпожата каза, че като се върне дъщеря ми на училище ще ги направи тогава.

# 147
И моите деца имат входни нива, контролни представляват.

# 148
  • София
В горния пост няма набиване на канчета и няма да го сложа в скрит текст. Най-малкото има намеци за тормоз. Има споделяне на публични линкове и конкретно моя опит. На същия принцип като споделянето на кой какви тетрадки е купил, несесери, раници и дали ходи на някакъв спорт.

# 149
  • София
Информацията, която си споделила е чудесна, при първа възможност ще я разгледам. Коментирам изречението ти, кой как процедира, когато детето му е болно.

Общи условия

Активация на акаунт