Първокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 27 402
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Аз още помня майка ми как ми ги обясняваше преди 35 години Simple Smile Пак с х. От двете страни на знака = имаме две стаи. В едната стая трябва да остане това, което търсим, в другата стая - да преместим всички числа, които като минат по коридорчето, си сменят знака и + става -, както и обратното.

# 556
Това с Х на първокласници ли го обяснявате? Рано е още. Най- лесно е с реални примери:  Напр Имаш ябълки или бонбони , даваш 2 на Гошо и за теб остава 1. Колко бонбона си имал? Много бързо и правилно ги изчисляват.

# 557
  • ту тук, ту там
Е, не вярвам в първи клас да ти е обяснявала, че като минат от другата страна, си сменят знака. Дете в първи клас не може да осмисли, че числата имат положителна или отрицателна стойност. Не може да ме убеди никой, че това е лесният начин за обясняване на този тип задачи в първи клас.

# 558
  • Варна
Аз не твърдя, че е лесния начин, но този начин съм се сетила аз и при нас работи. С две бонбони ще върши работа докато смятат до три - четири, после става по-трудно да го сметнат така

# 559
Уравнения с едно неизвестно тогава учехме във втори клас. Ако въпросът беше към мен. Кой в каквото иска да вярва, аз няма да убеждавам Simple Smile

# 560
  • София
Тези дни и аз така с х ги обяснявах задачките като му казах, че догодина така ще ги смятат. Той обаче си знае принципа, не ми изглеждаше да съм го объркала. С повече упражнения се оправят нещата.
Как празнувате рождените дни? Кои са популярните места за празнуване за деца на 7-8 г.?

# 561
  • София
Ама то и сега учат уравнения с едно неизвестно, но им казават “задачки” и Х е просто празно квадратче..Никой и не им обяснява кое къде се мести, номерът е в отработването и заучаването. Като вземат числото 5 и правят равенства до откат до 5, после при тези същите едното число не го изписват по условие. И децата се ориентират органично и на база писано/решено 70 примерно пъти (щото преди до 5, същото е правено до 4 и пак и пак).

# 562
? - 2 = 3
Най-лесно е да събереш 3+2=5.

? + 4 = 5
Тук вадиш 5-4=1.

Действа се с обратен знак. Въпрос на време е да започнат да смятат автоматично.

# 563
Моите деца решават задачи с х, баба им ги научи още в предучилищната 😀 как, не знам.

# 564
При нас са обяснили нещо за "обърнато" или "объркано" равно. Потърсете клипчета за рачешки задачи.

# 565
  • Германия
Ние имаме още 2 дни училище и после една седмица ваканция! 🥳

При нас не знам дали вече са започнали да решават задачки, но май по-скоро не…

# 566
  • София
В България ваканцията е от 28.10 до 01.11 Simple Smile

Утре трябва да се върнат от зеленото училище, нямам търпение вече. Simple Smile

# 567
  • София

Утре трябва да се върнат от зеленото училище, нямам търпение вече. Simple Smile

Е, вашите са много на далавера! Един ден ще учат и после пак ваканция Simple Smile

# 568
  • София
Официално да, ама тя, ако си мисли, че няма да минем през целия изпуснат материал после, много се е объркала. Grinning

# 569
Аз съм останала с впечатление, че цялата следваща седмица ще са във ваканция, дори планове имах. Понеже нашата кака е студентка и тя е във ваканция до 6.11 и ще си дойде. Тц, тц.... Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт