Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

39 ГС седмица

  • 352
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6
Здравейте мами някой може ли да сподели за контракците и как започват, първа бременност ми е и от два дена имам чувството че всеки момент сякаш ще ми дойде цикълат, дали е нормално не знам, може ли да споделите някой имал ли е същата ситуация

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 00:37 от zlati0505

# 1
  • Мнения: 1 002
Контракцията няма как да я объркаш, тя е стягане на корема, усещаш как се стяга. Има болезнени, но има и неболезнени. Ако е започнало раждане ще ги усещаш болезнени, трябва да засичаш интервали- тоест 20 минути- 30 минути- 5 минути. Контракциите продължават кратко, имаш почивка между тях.
Когато аз раждах, болезнените контракции започнаха в 01ч, през ноща. Наспах се и от 08ч сутринта до 10:20 бяха на интервал, пред 5 мин. Тръгнах към болницата, но така и нямах разкритие, от там вечерта в 18ч по спешност се наложи секцио, но по друг повод, не заради контракциите. И все пак нищо не пречи да отидеш на преглед.

# 2
  • Мнения: 2 200
Има жени, които нямат болка при контракциите и достигат 5-6-7 см разкритие неусетно. В общия случай усещането е (в различна степен) болезнено стягане на целия корем (матка), като следва една синусоида в графиката, която виждате при измерване на тоновете. Т.е. стягането (болката) се засилва, засилва, засилва, стига една кулминация за няколко секунди и започва да отпуска, като матката остава леко напрегната, не е пълно отпускане. После след определен интервал - отново. Времето, което трябва да засечете и кажете на лекаря, е от начало на контракцията до начало на другата, не почивката между двете. При равни интервали от 5 минути, едноминутни контракции, в продължение на 1 час (20 контракции една след друга), отивате в болницата. Има приложения за телефон, където е удобно отбелязването им. Изтичане на води или кръв, тръгвате директно.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 09:40 от Enter Sandman

# 3
  • Мнения: 6
Да но  болката като менструация това какъв признак е че скоро предстои или? 🙄

# 4
  • Мнения: 2 200
Щом сте в 39 г.с., скоро си предстои. Аз лично болка при менструация нямам, а и не знам какво точно имате предвид за Вашето усещане. Описах същинските контракции, като някои жени усещат само болки в кръста, съм чела. Ако имате притеснения, отидете на преглед, никой няма да Ви върне.

Общи условия

Активация на акаунт