Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 42 681
  • 791
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Къде са тези родители? Не си ли виждат децата? Как в 6 клас такъв грим?!
Моята голяма щерка е 10ти клас и дори с нея сме се разбрали, че училището не е цирк или банкетна зала, че да се появи по този начин. Има достатъчно време да се клепат по лица и коси.
Simple Smile

# 256
  • София
Родителите вероятно са наясно. Напълно е възможно да не са против грима. Имат право на това.

# 257
  • София
В нашия клас има 3-4 девойки, които ходят с доста силен грим: фон дьо тен, спирала, очна линия, опънати коси. Аз давам безцветен гланц, а от няколко дни има безцветна спирала, но не я ползва.
Ами... винаги съм била много кофти настроена към това, и сега съм, и ще бъда... в класа на малката не съм чувала да се гримира някое момиче.

# 258
  • София
Като родител, който е не ок с грима, ще ви кажа, че според мен, ако искат - носят си ги тайно в раницата и слагат....
В класа на дъщеря ми има едно или две момичета, които слагат фон дьо тен или нещо подобно ( има и по-леки текстури)...както и няколко, на които съм виждала спирала.
Гланцовете, особено едни на Есенс, бяха голям хит още от миналата година, носят ги основно зимата.

Аз набивам, набивам в главата, но реших, че е по-добре да си избирам битките и да давам победа в една - две, за да печеля войната, засега.
Имам поне на своя страна аргумента с дерматита, така че й държи...но не пречи да сме пълни с кремове, почистващи препрати и тн....няма лошо да има навик да почиства и поддържа лицето си. Има и декоративна козметика, но я държи в запас, засега.

За 10-класничката не знам как сте удържали...на сина ми съученичките ( уж в елитно училище) още в 9-клас имаха толкова грим по лицето, че синът ми твърдеше, че трябва да се забрани, тъй като без грим не могат да ги познаят.
Работя срещу НЕГ и там е същото....
Пиша толкова, тъй като доста размисъл по въпроса съм отделила.....не вярвах и аз, че ще е от толкова рано, но факт....

# 259
  • Бургас
Родителите вероятно са наясно.
Наясно са, да. Харесват всяка една от снимките им в социалните мрежи с джукички и провокативни пози, както и клипчета, на които друсат кючеци с препаски с пендари, или както там се казва.

# 260
През уикенда щерката решаваше тест по литература и дойде да ме пита какво значи "бездуховна слепота на зрящия". Дадох ѝ пример с Паисий - О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш Болгарин - не ме разбра. Като ѝ описах съвремието, което се вълнува само от външен вид, марки и материални придобивки взе да разбира за какво иде реч.
Плаша се и ми е притеснено, до къде ще я докара новото поколение. Да - живеят в различен свят, да - технологиите не могат да бъдат избегнати, но как да вземат добродетелите привес  над пошлостта.

# 261
За съжаление духът от бутилката вече е пуснат. Компютрите и интернет направиха живота ни много по-лесен, информацията много по-достъпна, но и "глупостите" също.....

# 262
  • София
Както всяко нещо, и технологиите си имат плюсове и минуси. Нищо ново под слънцето.
Ние пък пушехме. Като казвам "пушехме", имам предвид много повече, отколкото сега. Пушкоми имахме. Говоря за соц време, понеже съм родена и израсла тогава. Нито бяхме толкова духовни, нито бяхме толкова извисени, а немалко от ценностите ни бяха... Добре че изчезват, си мисля.

# 263
Аз също се научих да пуша след 6-ти клас лятото ( ако може да се нарече пушене - 1 цигара , 3 моми я пишехме Joy ).
Естествено , не искам децата ми да пушат , но ако мога да избирам измежду всичките хапчета,трева,наркотици какви ли не ..е предпочитам да пушенето.
Малката е още малка за гримила , но гледам тука съседските моми в 6-ти клас - при повечето има някакъв контрол и си слагат най-много някакъв гланц навън ( дори една мома идва да я уча да се гримира ..има повече гримове и  от мен ,но са и само за домашна употреба Wink Wink ).  Смятам и дъщеря ми като поотрасне да я науча ,ако тя не ме изпревари с клипчета от ютуб де. Предпочитам да знае кое е допустимо ,кое прекалено , кое може и как, дневен грим ,вечерен ..... , отколкото да и забраня всичко и тя тайно да ми се хлепоти като някой травестит( защото аз гримовете си няма да си ги крия ). Дори сега си има гланцове( почти безцветни ,разбира се ) и мацвам понякога ББ крем на някоя грозна пъпка на лицето или носа особено ....  и не виждам особена драма ...иска и тя като мама да си сложи нещо. Слага си и герданчета и гривни ,обеци има много , диадеми,скрънчинта и фиби ...кифла е голяма. Мен по ме притеснява ,като започнат да и се подиграват че е космата по краката и ръцете ...има и 11-годишни,които вече се епилират , има и такива ,които си ходят с космите ...там ще го мисля ,но е още на 8 и има време.
Аз и лак не давам , но за това пък редовно се прибира " лакирана" с флумастер Joy
А баткото е малко задръстен още и чак към 15 ще му  избият магариите . За сега е само пъпчив , но дори отказва да му чистя лицето и дори да си го мие с някакъв препарат. Няма предпочитания за дрехи ,обувки , марки ...

# 264
  • София
За дъщеря ми знам, че в момента, в който усетя някакво притеснение относно окосмяване,  в моите или нейните очи, ще махаме. На 11 в днешни дни е съвсем нормално да се епилират момичетата, те на тази възраст сигурно доста си личат космите. Така мисля без да имам особени наблюдения, а по спомен със себе си.
Междудругото, на шега поръчах едно като гъба от един сайт, с което се търка кожата и уж маха космите. Търках аз по едната ръка, ама ми стана досадно, защото си жули кожата и спрях. И чак не ми се вярва, мина повече от месец, косъм не е поникнал на мястото. И тъй като я скрих тази гъба и от себе си, сега поръчах втора.

# 265
  • Бургас
Моята девойка (почти на 12) от мъничка е доста окосмена, че и с тъмен косъм. Под мишниците махам от тази година с кола маска, в началото на лятото имаше желание да направим ръцете и краката, после се отказа. До следващото лято ме съмнява да си остане така.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 14:42 от selleste

# 266
Оооо, моята преди месец си направи първата кола-маска на мишници.  Изтърпя, но каза, че другаде няма да си прави - много боляло 🤣🤣🤣

# 267
Това лято подарих на щерката епилатор Филипс за под вода. Първото махане на краката отказа да е под душа, съответно опищя всичко. На следващото ме послуша и остана много доволна. Престраши се и под мишниците да махнем под душа и сега само тях махаме. Не иска сама, аз съм обслужващия персонал.

# 268
  • София
За епилирането е различно от гримирането. И пак зависи много от детето, окосмяването и пр. Малката сякаш не е толкова окосмена по краката, но има по лицето Simple Smile Предпочитам да се махат на козметик. Имам добра козметичка. Когато дойде момента ще я водя там. Под мишниците има мъхче още. Дала съм ѝ тример. Не съм сигурна, че колата е ОК за мишниците. Не знам защо, ама нещо не ми харесва това третиране там.

За гримчетата е ясно, че ако искат пак ще се гримират тайно, но това не значи, че съм съгласна. Pouh е права, че трябва да се избират битките. Затова позволявам гланц, но не всеки и не навсякъде (визиран училище). Абе в крайна сметка по-добре да го забраня, отколкото да съм официлно съгласна.

# 269
  • София
Maidenly, от къде поръча тази гъба?

Общи условия

Активация на акаунт