Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 42 645
  • 791
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Дори предметът да е скучен. По-рано дадох пример с Музиката. В момента учат някаква суха теория. Дали има 1-2 ученика, на които това да им е интересно... Силно се съмнявам. Никой не сме да каже гък обаче, защото знаят, че номерцата им няма да минат. Същевременно по Английски всички стават недисциплинарани. Защото учителката им го позволява.

# 511
Дисциплината е зле навсякъде. А пък повечето учители са оле-мале. И си зависи от учителя дали ще се справи с класа или не.
РС имаме другата седмица. Заради дисциплината.

# 512
  • София
На моя син са му безкрайно скучни часовете по испански, там са му и най-лошите оценки, обяснява ми как учителя бил такъв и онакъв, но аз хич не стимулирам тези мрънкания. По всеки предмет и към всеки учител трябва да показва уважение. За съжаление бойкотът и демонстрациите си продължават, предал празен лист на контролното. Не виня учителя, но не знам как да го стимулирам да слуша поне. Не му се разбирало. Хубаво е, че с други учители и предмети нямаме този проблем.

# 513
И моят мина през едни инати с предаване на празен лист (при положение, че е много добре по предмета). Видя, че няма да му се получи и спря с инатите. Ама ниската оценка е факт и му повлия на срочната. Рекох му - за теб си е. На госпожата не ѝ дреме, че на теб нещо не ти харесва и бойкотираш нещо-си-там. Ще ти цакне двойка, че и пет двойки даже и хич няма да ѝ дреме! Надявам се да ме е разбрал и да му е за урок...!

# 514
Ние пък други драми имаме с учителите - взеха ни госпожата по БЕЛ , за да поеме някакъв 7- ми клас , с който тяхната младичка госпожа не може да се справи ( като дисциплина,съответно подготовка за НВО ).
Не че е честно да е точно нашата госпожа и точно на нашия клас ( можеше да ощетят другата паралелка ) , но директорът така е решил. Естетсвено , това не е първата разправия на някои родители от нашия клас ,с директора , и вече ни е нарочил според мен. За съжаление , в класа има една ненормалница,която смята ,че ако детето и има 4-ка или по-ниска оценка , то има проблем с учителя ..и така миналата година беше учителя по История , тази започнахме с този по КМИТ ...и все ходи, организира 3-4 родителя и при директора.
Не че , съм съвсем съгласна с всички методи на всички учители ..

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 15:16 от paulieM

# 515
Да не сте в бившия клас на моя (хахах, предполагам не...), където имаше една такава майка. Златото все неоценено, все някой му попречил, все нещо се случило и той онеправдан (горкинкия), а той си я действаше супер подмолно, за да предизвиква скандали. След като ѝ отказах да ходя при директора да се оплаквам от учителката, ми вдигна скандал, че съм била лоша майка и спря да ме поздравява дори....и не само затова, де. Там драмите могат да запълнят книга.

# 516
  • София
Доколкото разбирам, не само за дисциплината, а и, че при едни скучаели и не им било интересно.

А за първото вече казах - няма как да искаш нещо от учителите, когато липсва възпитание вкъщи и основно първите 7 години.
На същото мнение съм. В нашия клас също ескалират нещата с говорене в часовете. Моето дете се опита да говори със съучениците си да вземат да се стегнат малко. И беше натирена да спре да мрънка, защото те били деца и какво толкова... лично четох чатовете. Убедена съм, че така разсъждават и родителите.
А грешката на учителите е, че в подобни ситуации дават шанс на децата и не пишат веднага забележки. И им се качват на главите.
Също така е малко неясно какво значи интересни часове. Искам тука един да ми посочи учител по математика, който провежда часовете си по интересен начин, но не от мат. училище, където децата са влезли с конкретните интереси по математика.

# 517
Никой не оспорва, че отношението в семейството се пренася и в училище.
Имаме си и ние 2-3ма лигльовци в класа, които не са научени на елементарно възпитание.
Имаме и учителка по-дребна от най-дребния шестокласник, току що завършила и преподаваща предмет, който не им е от основните и най-интересен за всички. Обаче кротуват при нея... опитаха се да се направят на интересни, разбраха бързо какви могат да са последствията и вече не смеят.
На тая възраст скачат все още според тоягата.

# 518
Някое дете ходило ли е на пробните на Примерно за 6 клас? Какви са отзивите?

# 519
  • София
Синът ми беше през Декември и на български,  и на математика. Доволна съм от анализа на работата му, който получих.  Сега съм го записала отново за Март. Да видим ще задържи ли високите резултати от Декември.
Някое дете ходило ли е на пробните на Примерно за 6 клас? Какви са отзивите?

# 520
Като трудност как са? Понеже не искам "лесни" пробни, на които да изкара високи резултати, но да не са реални.

# 521
  • София
Реално нямам база за сравнение,  другаде не е бил. Но пък резултатите му съответстват на оценките по съответните предмети в училище,  като се преобразуват по скалата.
Като трудност как са? Понеже не искам "лесни" пробни, на които да изкара високи резултати, но да не са реални.

# 522
  • София
При нас и по БЕЛ, и по Математика така са ги юрнали... Всяка седмица правят бързи тестове.

# 523
В нашето училище вчера и днес (съответно по бел и мат) всички шести класове правеха тестове, подобни на НВО, със същата трудност уж били, разбира се с материала, който са взели до момента. Но продължителността е била само един учебен час, така че не би могло да се каже, че е точно същият формат, но горе-долу да си видят дереджето. Та чакам да разберем нашето какво е, любопитно ми е много 😎

# 524
При нас бяха обявили на родителската около Нова година, че пролетта ще имат директорско контролно по мат и БЕЛ, ама не е ясно кога точно.

Общи условия

Активация на акаунт