Здравейте по вечерно време!
От всичко видяно до сега - първи и втори сезон, най-логично и праволинейно ми е представен образа на Тахир. Не съм пристрастна /ако някой си го мисли, защото съм фен на Енгин/. При Тахир има възходяща градация - той от дете сираче, преминало през ада на домашното насилие /толкова жестоко, че да се реши на невръстните си 10 години да посегне на тиранина си/, през също толкова жестокия ад на затвора за малолетни, където за да оцелееш физически и психически трябва да се бориш също толкова жестоко с много по-силните си насилници, през опеката на Али Галип Акънджъ и да си дясната му ръка във всичката мръсотия до светлината в този живот - едно малко, невинно и с чиста душа дете - Керимшах. Тахир се промени заради Керимшах. Възхити се от майката- лъвица Фара, която правеше всичко възможно и невъзможно да дава живот на детето си, което за съжаление беше тежко болно.
В стремежа си да помогне в откриването на втори възможен донор Тахир отвори кутията на Пандора.
Прекара цяла една година в затвора заради умишлено подставените улики, сочейки него за стрелеца срещу Мехмет.
Дори сега, след всичките лъжи на Фара, за щастливото ново семейство, което са създали - тя, Керимшах и Бехнам - той продължи да се бунтува, дотолкова че това едва не му коства живота.
Но в цялата лъжлива история на Фара има и една голяма истина - детето е спасено от родния му баща и се чувства щастливо с него.
Тук ще отворя една малка скоба за Керимшах - нали беше умно и прозорливо дете, ценящо и обичащо хората, /които всъщност живееха с него/ - как цяла една година е без майка си, която уж толкова работи, че не може да го вижда и той вярва в това!, без своята приятелка/сестра Гюнюл, която всеки ден беше до него и го гледаше на практика, която уреждаше прегледите му в болницата, без Тахир с който видяхме е имал доста хубави моменти и не проявява никакъв интерес да попита - къде изчезнаха тези хора? Защо не ги вижда?
Получава поредната играчка, радва ѝ се и е щастлив... Приема доста добре новото си семейство - баща, сестричките, новото място за живеене.
Не беше виждал майка си толкова време, но вместо да предпочете да остане до нея, защото тя е болна, той изхвърча радостен, че е получил поредния подарък - колата, която е искал.
Очаквам някакво развитие в неговия образ - не го искам да стане поредния "Каан".
А откъсът, който видяхме от следващата серия - мисля, че не е реален момент. Най-вероятно е поредна нереална визуализация на Фара. Пълна мистерия е как Тахир се е озовал в нейната стая.
И ако се чудите кой и защо е в Кан...

и озета !