Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 29 031
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Това с консервирането на месо в буркани може да бъде мнооого опасно. Наскоро наш познат лекар имаше семейство в реанимация заради месо в буркани и ботулизъм. От тогава не близвам домашно направено в буркани.

# 286
Това с консервирането на месо в буркани може да бъде мнооого опасно. Наскоро наш познат лекар имаше семейство в реанимация заради месо в буркани и ботулизъм. От тогава не близвам домашно направено в буркани.
И аз това си мислех; по-добре сардини, па ако ще да светя в тъмното после...

# 287
В Лидл има буркани със стерилизирано месо. Мъжът ми го харесва и използва, когато не сме готвили.

# 288
Ако са приготвени правилно и се варят достатъчно, вярвам, че са сравнително безопасни домашните буркани с месо. Иначе и нас щяха роднини да ни натровят преди години с най-обикновен доматен сок...😤 За щастие, разминахме се само с гадене и разстройство...

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 20:41 от dolce miele

# 289
Имам един буркан месо, брат ми го взе преди 2 години. Пише, че е без консерванти и го забравих, наскоро го видях и не смея да го изям.
Освен на кучетата отвън да го метна, не знам.

# 290
Моите родители си купуват от човек, който отглежда животни и консервира телешко в буркани. Всеки път съм на тръни, но не ме слушат. 🙄 Свекър ми беше направил свинско в буркани, за да ме улесни, но след въпросната история, ме накара да хвърля всичко в кофата.
Долче, не знаех, че даже с уж безобиден зеленчук, може да се случи натравяне. 😱

# 291
  • Варна
За  сардините защо говорите за консерви,  продават се сурови и само трябва да се опекат. Е да, трябва чистене, но те са малки риби, става съвсем лесно.
А и не му трябват чак толкова много бройки на човек да се засити...

Аз не мога да кажа, че съм на 100% по това хранене. Там където има много строги правила, мерки и теглилки не е за мен.
Тук няма мерки и теглилки, ама в зоната, прилича ми на орторексия невроза.
От всякъде, каквото намеря за добре за мен, си го взимам, интуитивно еклектичен метод според моите нужди и вкусове. .

Нагоре се заговори за книгата "Глюкозната революция".
Преди няколко месеца я прочетох. Попаднах и на нови неща там, но повечето съм срещала вече  под една или друга форма. Но за хората които попадат за първи път на тази информация книгата е добра по тази линия.
 За мен е по ценна по друга линия. По много симпатичен начин написана, земен, без излишна самонадеяност, засилваща волята и постоянството. Едно е да знаеш нещо, друго е да имаш воля да го прилагаш, е на мен ми се пропуква по някога волята, тази книга ми я засили.
Като я прочетох се замислих за методите на Емилова, че тези хора на мед и плодове трябва да са в постоянни глюкозни пикове....., ама знам ли аз може нещо да не преценявам.....

# 292
Нани, може. Даже точно от домати може да стане голяма беля...🤕
Аз имам проблем с намирането на пресни сардини. Веднъж купих от Кауфланд, но мисля, че бяха размразени. Но те са доста нетрайна риба, предпочитам размразени, замразени или в консерва.
Линда, редактирам и слагам в скрит текст няколко рецепти.😉
Скрит текст:
Пилешка пастърма:

Месни пръчици два вида:

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 20:58 от dolce miele

# 293
Мерки и теглилки има както в зоната, така и тук. Дали ще ги наричаме блокове или макроси е все тая. Даже според мен в Зоната е по-лесно, защото въглехидратите са доста повече и е по-лесно да си нагодиш порцията, а нв вмх все гледаш да не прекалиш с въглехидратите, да не говорим пък при кетото. Всъщност няма общовалидна истина, всеки ги усеща по различен начин нещата.
Наскоро бях в гръцки Лидъл и там имаше 4-5 вида вида от сардинените консерви, а тук е само 1.

# 294
И в нашия Лидъл преди имаше поне още два вида сардини в консерви, но от известно време останаха само филетата...
Редактирах си предишната публикация и сложих в скрит текст няколко рецепти.🙂

# 295
И в нашия Лидъл преди имаше поне още два вида сардини в консерви, но от известно време останаха само филетата...
Редактирах си предишната публикация и сложих в скрит текст няколко рецепти.🙂
Dolce, много благодаря!!! Имам шприц за наденички, дехидратор нямам, но на фурна с вентилатор трябва да станат. За съжаление, в готовите полски кабаноси има захар. В тукашния Лидл замразени сардини няма, само хек и пангасиус; по близките (в радиус 15-20 км) супери също. Чат-пат съм вземала замразена риба от азиатските, но качеството е лотария, особено в китайските супери.

VassiLea разбира се, колкото по-прясна е рибата, по-добре, но понякога се налага да се импровизира, когато липсват условия.

# 296
Като каза жълто и резидаво зелено🤭🤭Веднъж карам мм да ми подаде нещо “зелено”, той стои объркан…добре де “синьо”- пак стои в ступор.. абе, ей го де е!(еди къде си), а той Аааа, това ли? Ма то е цвят циан🤭🤭🤭🤭

И да има нещо по темата 🤭обяд чия с кис мляко и круша.. това ми роди главата.. напоследък го няма апетита 🤔да дойде мц и ще опитам фаст

Вчера се зачетах за сардините🤔не си падам по рибоци.. но мога да тествам една.. консерва

Fotokod аз това закусвам. Като слагам.и ленено семе (И двете ги накисвам във вода от вечерта). Слагам и праскови (нашите са едни зелени само се казват праскови но на мен много ми харесват. Слагам.и череши 2-3-4 замразени и ягоди или малити каквото имам . Много ми харесва тази закуска и добре ми действа сутрин за wc😂
От мен тази вечер купа със салата.  Вътре имаш я зеле, домати чери 3 броя, морков, пиперки,.зелена салата червено зеле един готов микс който си овкусих и 2 парчета шунка 😃

Долче радвам.се, че се появи 💐
От коя тема е тази мацка с тези рецепти. Мен хич.не ми се занимава. Да ще станат без консерванти но си е играчка а след работа нямам никакво желание а и време за подобни неща. Уикенда пък така бързо отлита 😃

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 21:53 от Dara20

# 297
Дара, не си спомням точно от коя тема беше...Може би за домашните колбаси или пък за домашните консерви...🤔 По-скоро първата сякаш. Като видя нещо интересно, запазвам. Тези определено мисля да ги пробвам по-нататък, че са удобни и за навън, и за училище за детето.
Аз се разписвам с фаст от 265 часа (11 дни и 1 час), само на вода, кафе и сол (в кафето). Какви хубави числа, само единици- сега забелязвам.😆 Преди час се захраних с бульон  от пилешки фенери. Планирах 10 дни, но се получиха повече. Можех и още да продължа, идеално се чувствах. Стабилна КЗ, нито за момент не съм имала симптоми на хипогликемия, не съм "настървена" да се нахвърлям на храна.🙂

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 22:22 от dolce miele

# 298
Ихуууу, бравооо
Огладнях като те чета tooth
Идеално, ти нарочно си продължила заради пълнолудието Grinning

# 299
Да, Елора, и тъкмо до утре поне до 15 ч ще съм на бульонче, така че напълно "хващам" и 24-те часа след пълнолунието (12,58 ч) да съм само на течности.🙂 Иначе се чувствах толкова добре, че днес до следобеда си мислех, че е десетият ден...после осъзнах, че е ден 11.😅 Ходих вечерта да купувам пилешки фенери, варих бульона и си станаха 265 часа, докато пия бульона.🙂

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 00:32 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт