Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 29 062
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Скрит текст:
Днес слушах репортаж за деца с диабет, които също са били подценявани като грижа и внимание в училище. Ставаше дума, че все пак има напредък и учители, персонал като цяло, знаят вече как да реагират в патова ситуация с хипогликемия или хипергликемия. Но като цяло по български обичаме да цъкаме, да се възмущаваме, критикуваме, но не и ефективно да помогнем или поне да се опитаме да вникнем в другата гледна точка и да се замислим.
Мануна, стискам палци всичко да върви при теб по план! ✨🫶

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 16:51 от Анонимен

# 256
  • Бургас
Cygnus_i, благодаря, изследването е на брат ми, той живее в чужбина и сега е  тук и го накарах да изследва повечко неща профилактично, чернодробните са му  добре, сума ти неща е изследвал, 600 лева даде в лабораторията, обаче вит.Б6 не е изследвал, фолиевата му е 14 /5-35/  - ниска ли е

# 257
Ами изглежда в норма.
Предполагам знаеш, че повишеният хомоцистеин е свързан с атеросклероза, намаляване еластичността на кръвоносните съдове, и като цяло повишен риск от сърдечно съдови инциденти.
Неговият не е твърде висок, но не е за подценяване. Особено ако е мъж в 40-те И нагоре.
Другите изследвания как са му? Има ли кръвно?
Пие ли някакви лекарства?
Ето за това ти говоря. Не е скъпо.
https://fitness1.bg/vitamini/swanson/tmg-trimethylglycine/31401? … m7nRoCueYQAvD_BwE

# 258
  • Бургас
На 49 е, казва, че няма високо кръвно, от изследванията виждам, че холестеролът му е над 5 и нещо, лошият малко над 4, не е с наднормено тегло, досега беше прав и здрав, маратони бягаше, тази година нещо го заболяха ставите, в чужбина ЛЛ му казал, че има   уж подагра и пие хапчета за намаляне на пикочната киселина, но болките не минават, тук ходи на двама ревматолози и казват, че не е подагра, от месеци не яде червено месо и свали  килограми, чуди се вече какво да изследва и на какъв лекар да ходи, всички казват, че са му добри изследванията, дават някаква добавка и това е, за кардиолог не сме се сетили да посети, не знам има ли нужда, аз не разбирам много от изследванията, повечето неща са му в норма

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 15:27 от bur02

# 259
Щом е ходил на ревматолози, би трябвало ревматоиден артрит да е изключен като диагноза.
Другото за което се сещам, е Вит. Д. Връзката му с хомоцистеина е линеарна. Колкото по-висок Д, толкова по-нисък хомоцистеин.
А за кардиолога, защо да не си направи един  преглед.Никога не е излишна една допълнителна профилактика.

# 260
  • Бургас
Cygnus_i,  изследва някакъв ревматоиден фактор и е добре, от ревматолозите диагноза няма - единият му предписа добавка с колаген, другият-стероидни инжекции, вит. Д е 38 /30-100/,  даже за мен е нисък и ще започне да пие есента и зимата....записала съм го на нефролог, уролог, гастро, ендокринолог... всички казват, че няма някакво заболяване....за кардиолог не съм се сетила, но ще му предложа..

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 16:36 от bur02

# 261
+1 за споделеното от Cygnus

последно по спомен б6 се изследваше в чужбина т.е мн ще се забави резултата (пращаха го в Германия и не вс лаборатория го прави)

хомоцистеина и б12 са обратно пропорционално зависими. Висок хомоцистеин , нисък б12. (в темата за бременни са коментирали, че в Бг реф таблици не са актуализирани, примерно Сигридов иска 900 единици при наваксване на дефицит преди бременност)

Както и ако има тромбофилия (mthr фактор), и ако не усвоява б12 и фолиева, изкривяват се пак резултатите, защото се натрупва по токсичен за организма начин. Пак по спомен

Ако сте в Сф, може да се пуснат само рези 2 фактора и бързичко излизат. Мисля, че имат  освен осн лаборатория, още 2 пункта за вземане на материал.

Но с хомоцистеина шега не бива, води до сърдечни проблеми (имаме познат около 44г спасяван с ударни дози инжекции б12.. добре, че лекарите се усетили навреме)

ПП: да допиша- ако има мутация, консумацията на храни , подсилени с обикновени Б витамини трябва да се избягват. Има особено внимание към козметика и въобще битова химия..

Деликатна тема.. проучете. има и в бг мама, но в сектора Бременни

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 18:31 от fotokod

# 262
  • София
Момичета, отчитането с тези ленти как става - нали се гледат двата цвята като двойка към коя двойка са най- близки, а не поотделно и да се прави средно аритметично?

# 263
Поне на които съм виждала описано изрично, е било втория вариант. Сравняваш горното с горната скала, а долното с долния ред. И усредняваш. Не знам дали на всички е така, може да има пък и другото като опция

# 264
  • София
Май си права..
А кое е горно и кое долно на самата лентичка? Където са квадратчетата нагоре ли се държи лентичката, или както са поставени в кутийката?

# 265
Е нищо ли не пише на тия ленти...
Би трябвало квадратчетата да са нагоре, според мен като се и оцветят няма да ги сбъркаш кое за къде е.
Хубав си беше добрият стар лакмус, тия неща много сложни ги направили Grinning

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 08:47 от natka

# 266
Личи си по цветовете. Едното обикновено е жълто или оранжево, другото зелено, а тези крайните аз никога не съм ги виждала. Горен и долен край е много относително... приеми, че там където го държиш е долу, а цветовете са горе, на върха и така ще съвпадат с тези на кутийката.

# 267
Кетчър, и моите са такива. Специализирала съм се 😀. Хващам отгоре, директно от струята за малко, за да не топя в чашки, попивам с тоалетна хартия и сравнявам. Не гледам никакви средноаритметични, то си личи, като наложиш резултата върху скалата. Приблизително е. Но когато е високо пх- то, си се оцветява силно, иначе е бледо. Качвала съм някъде през миналата есен снимка с наложения...пикнеж 🤫

# 268
  • София
Мерси, дами.
Натка, пише само как да пишкаш или да плюнчиш и после "сранете с цветовете".
Друго си е американското като за по- семпли хора - един цвят и кръгче и въртиш по кръгчето. Joy Joy

Аз тесттвам плюнка с тях, но ще пробвам и урина. Едното жълто, другото резедаво зелено, пасва на 6.75 горе- долу.

# 269
Като каза жълто и резидаво зелено🤭🤭Веднъж карам мм да ми подаде нещо “зелено”, той стои объркан…добре де “синьо”- пак стои в ступор.. абе, ей го де е!(еди къде си), а той Аааа, това ли? Ма то е цвят циан🤭🤭🤭🤭

И да има нещо по темата 🤭обяд чия с кис мляко и круша.. това ми роди главата.. напоследък го няма апетита 🤔да дойде мц и ще опитам фаст

Вчера се зачетах за сардините🤔не си падам по рибоци.. но мога да тествам една.. консерва

Общи условия

Активация на акаунт