Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 29 015
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Да споделя опит как отслабнах с 3 кг за 15 минути: старият ми кантар се пенсионира след търкулване по стълбите (не питайте...), и днес пристигна новичкият. О ужас 4 кг нагоре за 3 дена????? Та започнах да разнасям новия и да търся място, на което мери реално. Е, след около 15 минути търчане из къщата му намерих място, на което съм само с 1 кг повече от последното измерване. Майтапа настрана, не ме вълнуват числата, но искам да са съпоставими. Е, можеха да пратят някой модел, дето мери по-малко!
Пристигна и машинката за КЗ и кетони; след като източих сума ти кръв, докато направя нормални измервания, КЗ 4.7, кетони 0.8, коефициент на д-р Боз 104 (сп нея зоната за отслабване е от 80 надолу); измерването беше поне 3 часа след последната изядена храна. Та се чудя нормални ли са тези резултати? Стриктно карнивор почти 3 месеца вече; от вторник до момента никакви фастове, ОМАДи и пр, нормално стриктно карнивор хранене, 2-3 пъти дневно. Движех се доста по-малко тия няколко дена, отспивам си, може би превключването от сардини на по-разнообразна храна или повечко сол се отразяват, но като че ли задържам вода.
П.С. Нормални са, май: според другия коефициент (5.9 GKI), в умерена кетоза, на границата с лека кетоза. Мога да спя спокойно, значи! Grin
И 4.7 КЗ било оптимално, и 0.8 кетони също ОК.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 02:11 от Lynda

# 316
Момичета, аз ценя мненията на dolcheto, както и на останалите, които пишат. Обичам да ви чета. Не ми харесват нападките в последните страници. Целта на всички е да имаме нормални показатели, за да избегнем усложненията от диабета и ИЗ. Не спирайте да пишете.
По-добре всеки да следва тялото си и да търси баланса, за да не се разболее от нещо по-сложно. 
В момента и един ден не бих  фаствала, защото още не мога да се оправя от 3-те месеца на режим. Продължават да търсят причината за болките ми. Показателите ми са странни. Бях с 80 хемоглобин на 28.08, а на 20.09 бях с 110, при положение, че не можах да взимам желязо, тъй като се обринах от него.

# 317
В момента и един ден не бих  фаствала, защото още не мога да се оправя от 3-те месеца на режим. Продължават да търсят причината за болките ми. Показателите ми са странни. Бях с 80 хемоглобин на 28.08, а на 20.09 бях с 110, при положение, че не можах да взимам желязо, тъй като се обринах от него.
Stryper, отскоро съм в темата и не знам твоята история. Вчера в лайв презентацията на д-р Чейфи стана дума за желязото, анемия при хронични заболявания, при която хемоглобинът е нисък, но запасите от желязо в тъканите, макар и налични, са блокирани в резултат на хроничен възпалителен процес (хронична инфекция, автоимунно заболяване,  и др.). Направили ли са ти и останалите тестове - трансферин и феритин?

# 318
трансферин -не. феритин - да. Направиха 3 пъти различни изследвания. Пратиха ме на ревматолог, за да провери дали не развивам ревматизъм.

# 319
трансферин -не. феритин - да. Направиха 3 пъти различни изследвания. Пратиха ме на ревматолог, за да провери дали не развивам ревматизъм.

Stryper
Била си само 3 месеца на тази режим и ти се появяват тези болежки ли?
Извинявам се не съм те чела съжалявам.за неразположенията които изпитваш дано скоро ся открие причина и се почувстваш по-добре💐
Нападките
Във всеки един форум има такива. В спора се ражда истината казват.
Истината тук е, че станаха твърде много противоречия граничещи с фантастиката. Затова се появи и това недоверие, мнителност и пр

# 320
Не, не я нападам. Просто за мен лично поста беше насочен към определен човек.
Не съм сигурна колко здравословен е този фаст за човек с хипофункция, но то си е негова работа.

# 321
Здравейте, момичета, в тази хубава събота.
Аз съм доста скучна и праволинейна - ям си режимно, захарта се движи до 4,7 макс, опитах да направя трети 24 часов фаст, но на 23я час стомаха ме заболя и ядох, няма да правя ексцесии. Захарта на час 23 беше 3,9. Не знам дали това са някакви цифри, които да ме радват, скоро ще стане време вече да видя и инсулина в лаборатория. Плодове ям от време на време, няма да ръжа, проблемът с WC ме тормози редовно, сега ще пробвам чията с хуск.
Желая ви хубава събота, полна с въздух ш движение!

# 322
Ейй, така като вземете да пишете това няма как, онова няма как… ами организмите ни са различни и реагират по различен начин, така че има как и още как…
Жив пример съм (с част от вас сме се виждали за по цял ден) при спазване на режима как не свалям кг. Друг захарта не може, трети нещо друго.
Имаше един мъж, който тук във форума писа всеки ден докато прави 20 дневен фаст (само вода и електролитни напитки). Познавам лично човек-слънцеяд - жив и здрав е и сигурно има още примери за такива дълги гладувания.
Не на последно място: не приемайте нищо лично, защото основната част от живота ни не би трябвало да е във форума, а в ежедневието ситуации бол.
Хубава събота от мен Hug

# 323
Изводът значи какъв е -  трябва да казваме "да, супер" на всичко и темата ще върви отлично, другото се приема за "нападки". Не трябва да питаме и не може да се съмняваме в очевидното Simple Smile
Разбрах най-после какво трябва да е правилното поведение.

Иначе и аз трудно отслабвам, но знам защо.

Приятен съботен ден! Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 09:01 от Rosita

# 324
Понякога разбирам мъжете, когато ни хокат, че сме невротички и истерички.Шампиони сме да всяваме смут и да вдигаме пушилка от “нищото”.
😀😀😀

# 325
ДХ3, нали това казвам - по-добре да се оставим да ни баламосват мъжете Laughing
Доста спокоен човек съм, далече от нервността и истерията, въпреки менопаузата.

# 326
Еми не ДХ3, не сме невротички и истерички. Просто написаното мнение от Долче за мен беше насочено към човек от форума. На мен така ми прозвуча и изказах мнение. Дали в действителност е направила фаста, не мога да знам. Ако не го е, лъже себе си, не на нас.

# 327
Аз съм човек от форума, но не приех думите ѝ лично, за чий ми е да разследвам какво иска да каже, ако нямам отношение към хипотетичен междуличностен конфликт ?
И дори да има такъв конфликт( а аз не възприех така думите ѝ), кои сме ние. че да дирим истината.За каква кауза?
Колкото до КЗ - не съм наясно, но в природата доста често за данни, свързани с човешкото тяло, има достатъчно доказателства, че могат да бъдат оборени от самата природа.
По принцип гледам да съм обективен човек и не съм мнителна, но допускам, че може да има хора, които си измислят ежедневие, което явно е една от тезите.В случая всеки, решил да прави глад дълго време, ще го направи на собствен риск, надали мнението на Долче, истинно или не, ще повлияе.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 09:43 от ДХ3

# 328
Дара, не си спомням точно от коя тема беше...Може би за домашните колбаси или пък за домашните консерви...🤔 По-скоро първата сякаш. Като видя нещо интересно, запазвам. Тези определено мисля да ги пробвам по-нататък, че са удобни и за навън, и за училище за детето.
Аз се разписвам с фаст от 265 часа (11 дни и 1 час), само на вода, кафе и сол (в кафето). Какви хубави числа, само единици- сега забелязвам.😆 Преди час се захраних с бульон  от пилешки фенери. Планирах 10 дни, но се получиха повече. Можех и още да продължа, идеално се чувствах. Стабилна КЗ, нито за момент не съм имала симптоми на хипогликемия, не съм "настървена" да се нахвърлям на храна.🙂

направо не е за вярване, как си го постигнала, че и ежедневните  си неща да си правиш, а не си легнала да лежиш само. Долче готова си за "реката", от онова предаване.

Долче, в  другата тема с рецептите, видях твое  нещо - маслени кето бисквитки, но нямаше мерки и теглилки, може ли да ги напишех тук?

# 329
  • на острова на мечтите
Каква е разликата между карнивор(месояден) и Дюкан? Преди известно време се вдигна скандал около диетата Дюкан, понеже провокира проблеми на бъбреците.
Относно кантара и моят тегли различно, ако мястото на пода не е равно. Аз.не го местя, така че не му се връзвам.
Двайсет дни глад не ми звучи здравословно. В разни тъпи  talk show по американски модел,след третият ден започват проблеми. И ако предвид, че участниците не трябва да работят, шофират, чистят,.готвят вкусно за домашните,мииии...ами малко фантастично си звучи. Долче, нищо лично 🤗

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 22:00 от danilu

Общи условия

Активация на акаунт