Паник атака ли е?

 • 1 068
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: 22
Бихте ли ме насочили накъде да тръгна? Жена съм на 27г, имам дъщеря на 4г. Живеем в чужбина. Преди около две седмици имах диария и гадене без повръщане. Преди това дъщеря ми беше с дискомфорт в корема. Леко воднисти, светли изпражнения и липса на апетит. При нея отне около седмица докато се възстанови. При мен диарията продължи 4 дни. На третия ден сутринта след три пъти ходене до тоалетна, получих сърцебиене. Уплаших се много. Веднага започнах да търся в интернет при какви болести се появяват подобни симптоми. Аз съм хипохондричка и лесно си поставям диагнози. Малко след сърцебиенето, започна едно замайване. Квърното ми беше 140/90. Така изчаках около час. Съпругът ми се прибра от работа за да ме закара до личният лекар. Там ми измериха кръвното, беше 130/80. Казаха, че съм най-вероятно дехидратирана. Изписаха ми таблетки против разстройство и гадене. На следващия ден вече нямах разстройство, гаденето беше само в първите дни. Да, обаче замайването си продължи. Не е точно замайване, нямам проблем с ходенето, не губя равновесие, но ми е едно такова разсеяно. Вярно, в главата ми е само мисълта "Какво ми е? ", но мисля, че не си въобразявам. В понеделник, отново бях при личният лекар, казах че продължава да ми се замайва, тя ми каза да си меря сутрин и вечер кръвното и да записвам. Даде ми час за след две седмици. Другото, което ме притеснява е, че аз от близо две години имам шум в ухото. Не съм обръщала специално внимание на това. Дори не съм сигурна, дали не съм го имала преди повече от две години. Веднъж го споменах на личния лекар, беше ми изписала капки за уши. Изследвания не ми пусна. Не мога и сама да си пусна, няма такава частна лаборатория тук. Да вметна, от февруари до април пих таблетки желязо. Януари месец пуснах изследвания, защото имах сухота в устата, чувство за буца в гърлото. Оказа се, че имам дефицит на желязо. Април месец отново пуснах кръвни изследвания, резултатите бяха добри. Лекарката го отдава на това, че имам късна и обилна менструация. Незнам дали от постоянно четене на разни болести и симптоми, но клепачите ми са леко подпухнали. Изглеждат някак нездравословно. Знам, че стана много дълго, надявам се някой да се заеме да прочете цялата история и да ми даде съвет. Не ми се чака две седмици, след това дори да ми пуснат кръвни изследвания, ще чакам още седмица за резултати. Какво ми е в главата, не мога да опиша. Не мога да върша най-нормална домакинска работа, сещам се, че нещо в мен не е на ред и до там.

# 1
 • Мнения: 2 924
На първо четене мисля, че следват изследвания на щитовидната жлеза.

# 2
 • Мнения: 22
Януари месец ми правиха такива, всичко беше на ред. Но тази разсеяност и обърканост ме побърква. Незнам, претоварена ли съм, много ли мисля или има нещо сериозно. Страх ме е да отида на невролог. Страх ме е, че ще излезе нещо страшно. Не ми се говори с никой. Постоянно плача. Едва събрах сили да пиша в групата от страх, че някой ще пише нещо страшно. Дано да ме разбирате.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 36 353
Изследванията ти са добри. Останалото според мен е самонавиване и вкарване зорлем във филми. Нищо чудно, че си разсеяна и не можеш нищо да свършиш след като непрекъснато ревеш, четеш в нета за страшни диагнози и се самоубеждаваш как си на умиране.

# 4
 • Мнения: 1 109
Не разбрах само кое трябваше да е паник атака от разстройство 5 дни и после се върнахме на април месец. Замаяността ти е дошла от дехидратацията, нормално е, ти си изкарала всичко от теб, аз се чувствам по същия начин даже няколко дни след това

# 5
 • Мнения: 22
Паник атака може би беше това, че се получих сърцебиене и световъртеж?. Върнахме се на април месец, за да вметна, че съм имала железен дефицит и може би повтаря?.  Току що, както си бях съвсем спокойна, приготвях обяд, ми се зави свят отново, а уж бях по-добре. Веднага измерих кръвно, да не би рязко да пада, беше 128/80.

# 6
 • Мнения: 1 109
а сега как е желязото ?

# 7
 • Мнения: 22
Нямам идея как е сега желязото. Преди малко се прибрах от дежурния кабинет към болницата. Направиха ми ЕКГ, беше на ред. Мисля да запиша час за невролог. Незнам към кого да се обърна.

# 8
 • Мнения: 9 444
Може би е добре да потърсиш специализирана помощ. Плачеш, защото си въобразявам разби неща, после подутите от рев клепачи ги виждаш като някакъв симптом, четеш какви ли не неща, което те води до безсъние и отпадналост, после отново четеш …
Въртиш се като хамстер и няма излизане от въртележката.

# 9
 • Мнения: 22
Здравейте на всички. Почувствах се длъжна да ви информирам, какво се случва с мен. В четвъртак едва навих личната ми лекарка да ми пусне изследвания за желязо. Днес ще излязат резултатите. Аз се чувствам по-добре от около 3,4 дни. Прилошаването съвпадаше с менструацията. Незнам, дали тя беше причината. В петък си взех витамини Б12. Откакто ги пия кръвното ми сутрин и вечер е 115/70 128/80 максимум с пулс 77. Изненадана съм. Възможно ли е толкова бързо да е подействал? Или просто менструацията е била виновна ( тя също спря вчера)?. Между другото миналата седмица ми правиха кратко ЕКГ, тогава пулсът беше учестен, но не видяха друг проблем.

# 10
 • Мнения: 1 638
Провери и магнезий и витамин Д как са

# 11
 • Мнения: 22
Обръщам се отново към вас с поредния въпрос. Резултатите от изследванията ми не показват проблем. Личната ми лекарка казва да го карам по-спокойно. Днес сутринта бях в DM, загледах се в едни витамини и до тях видях най-различни тестове, които се правят вкъщи. Попитах една служителка и тя ми обясни, че тези тестове са били доста популярни тук. Става въпрос за малки тестове, като тези за бременност. Та, реших да си взема такъв за витамин Д. Надежда Х ми беше дала съвет да се изследвам за дефицит на вит. Д. Направих теста вкъщи, показва много нисък вит. Д. Ще сложа снимка на теста и листовката с възможните резултати. Въпросът ми към вас е на какво може да се дължи такъв дефицит? Трябва ли да уведомя личната лекарка или мога да взема сама витамин Д и да го почвам. По принцип знам, че е най-добре тя да прецени, но ме е страх, че ще ме вземе за луда. Тя винаги казва, че всичко е на ред, но ето че има нещо и не си измислям болести(вярно, хипохондрията ме тресе много яко).

# 12
 • Мнения: 1 638
Много хора имат дефицит на витамин Д,а той от своя страна води до страшно много симптоми...можеш да прочетеш в интернет...можеш да започнеш и сама прием на витамина.. има едни спрейчета на Бетър Ю витамин д 3000iu + к2...всяка сутрин на гладно се правят 3 впръсквания от вътрешната страна на бузата и после половин час не се яде и не се пие вода...може и капки вигантол но трябва задължително да си купиш и витамин к2,защото отвежда излишния калций при прием на  големи дози витамин Д ...таблетки няма да ти свършат работа . .витамин Д се вдига много бавно и пада много бързо...тоест поне 2-3 месеца прием.. щом през лятото си в дефицит,представи си зимата как е...ако искаш все пак консултирай се и с личния лекар

# 13
 • Мнения: 2 734
Много ми напомняш на мен, преди 5 години. Същата бях, даже същите симптоми- сърцебиене, замайване, кръвно- тези най-много ме плашеха и изпадах в паника. Нон стоп следят пулса. Само там ми беше ръката. По 3-4 пъти в седмицата до спешното, поне 2 прегледа в седмица.
В момента си яко във въртележката. Силно хипохондрична. Хипохондрията е форма на ОКР - обсесията е здравето, а ритуалът е ходене в спешно, мерене на кръвно, пулс, изследвания, лекари и така до безкрай.
Прочети тази статия и започни да прилагаш методите https://inesraycheva.com/terapiq-po-okr/
Важното е да не отговаряш с ритуал или емоция на обсесията и натрапчивата мисъл. Дойде ли мисъл - вие ми се свят и паниката с нея, не правиш нищо - не мериш кръвно, не откачаш, не четеш, не тичаш към спешно. Казваш си - И какво от това, какво ще ми стане. И така, докато паниката мине. Просто се оставяш на паниката и усещаш как отминава. Пътят е дълъг, на мен ми отне около година да се измъкна и да затвърдя. Естествено, че и сега имам такива мисли и отвреме на време ме обвзема паника, но веднага потушавам пожара. Вече съм го приела като част от мен и изобщо не ми пречи.
Е, сега съм в друга светлина на ОКР, имам натрапчиви мисли в друга сфера, но започнах и тук да оправям положението. Този път ми отне 4 месеца.
Ще се справиш.

Общи условия

Активация на акаунт