Липса на позив за ходене до тоалетна.

• 218
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, ! 🌸
Имам въпрос към вас и се надявам да споделите опит. От повече от 5–6 години имам проблем с ходенето до тоалетна по голяма нужда – не усещам естествен позив,нужда ИЛИ РЕФЛЕКС за ходене до тоалетна.
Нямам запек или лениви черва, но ако не взимам едно сладко от аптеката (Laxatinil Fruct), нямам никакъв сигнал за нужда, без значение 2,3,6 дни.

Пробвала съм различни лекари, режими (вода сутрин, фибри и др.), без успех.

Въпросът ми е: някой от вас има ли опит с такъв проблем? Знаете ли специалист в София, който ви е решил такъв тип проблем (гастроентеролог или друг), който се занимава с това, или някакви методи за възстановяване на естествения ректален рефлекс?
На 28съм. Вярвам, че може да се оправи.

Благодаря много! 💛

# 1
Аз си имам хроничен запек от както се помня. От повече от 10 години пия сена. Като по-малка ми даваха рициново масло, в краен случай свещички (тъй като не е ок редовната им употреба, доколкото знам). В крайна сметка какво са Ви казали лекарите, не Ви ли предписаха нещо?

# 2
Аз си имам хроничен запек от както се помня. От повече от 10 години пия сена. Като по-малка ми даваха рициново масло, в краен случай свещички (тъй като не е ок редовната им употреба, доколкото знам). В крайна сметка какво са Ви казали лекарите, не Ви ли предписаха нещо?

Аз съм пробвала доста неща, от пробиотици до вода с лимон, фибри и режими. Скоро не съм пробвала отново да се обърна към специалист, но ми предстои.
Аз не мисля, че моето се нарича хроничен запек, защото нямам трудно изхождане. Имам липса на нужда , рефлекс или естествен позив за това да отида до тоалетна. Сладкото, което взимам няма сена.

# 3

Аз съм пробвала доста неща, от пробиотици до вода с лимон, фибри и режими. Скоро не съм пробвала отново да се обърна към специалист, но ми предстои.
Аз не мисля, че моето се нарича хроничен запек, защото нямам трудно изхождане. Имам липса на нужда , рефлекс или естествен позив за това да отида до тоалетна. Сладкото, което взимам няма сена.
Ами то това не са ли точно лениви черва, щом нямате позиви.?

# 4

Ами то това не са ли точно лениви черва, щом нямате позиви.?

Лениви черва (бавна перисталтика)
Това е функционално състояние на червата, при което те се движат по-бавно от нормалното.
Симптоми: запек, твърди изпражнения, подуване на корема, усещане за непълно изхождане.
Причината е бавен „транспорт“ на съдържанието през дебелото черво.
Важно: човек може да усеща позив за изхождане, но изпражненията просто се движат бавно.

2⃣ Липса на ректален позив/рефлекс
   •   Това е състояние, при което човек не усеща нуждата да отиде до тоалетна, дори когато червата са пълни.

Общи условия

Активация на акаунт