🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 730
  • 744
  •   2
Отговори
# 255
  • София
Единственото място където не се оправих с английски, 5 думи турски и комшу, бяха магазините в Лалели, в които продавачките/собственичка си бяха видимо рускини. В няколко такива попаднахме, цените в долари и само на руски се говори. Сигурно си има и за тях клиентела.
Налагало ми се е и охраната на турникета в Мармарай да разпитвам за загубен багаж, оправихме се чудесно.

# 256
Здравейте, обмисляме пътуване от Варна с автобус сами. Незнаем кой да изберем, предния път бяхме с кола. И другия ми въпрос е трудно ли се стига от автогарата до центъра. Видях че има метро, но не съм сигурна точно до къде води.

# 257
  • София
Здравейте, обмисляме пътуване от Варна с автобус сами. Незнаем кой да изберем, предния път бяхме с кола. И другия ми въпрос е трудно ли се стига от автогарата до центъра. Видях че има метро, но не съм сигурна точно до къде води.
Метрото е идеално. Предпоследната му станция е на линията на трамвая, който отива към Султанахмет и Еминьоню, а последната станция е Йеникапъ, където се срещат 3-те линии на метрото - вашата (от автогарата), тази към Таксим и Мармарай. А ако хотелът е в Лалели, най-вероятно няма да ви трябва втори превоз.

# 258

Метрото е идеално. Предпоследната му станция е на линията на трамвая, който отива към Султанахмет и Еминьоню, а последната станция е Йеникапъ, където се срещат 3-те линии на метрото - вашата (от автогарата), тази към Таксим и Мармарай.

Много благодаря

# 259
  • Варна
Здравейте, обмисляме пътуване от Варна с автобус сами. Незнаем кой да изберем, предния път бяхме с кола.

7  фирми имат автобуси , 4 редовни линии , сега май и 1 украинска - обадете се на автогарата и те имат подробно инфо

# 260
Здравейте, обмисляме пътуване от Варна с автобус сами. Незнаем кой да изберем, предния път бяхме с кола.

7  фирми имат автобуси , 4 редовни линии , сега май и 1 украинска - обадете се на автогарата и те имат подробно инфо

Благодаря

# 261
Нашите комшии днес празнуват 100 години република - честито!

И каква трапеза! ❤️
https://www.facebook.com/share/v/AeshpPHpde8M1EF1/

# 262
  • Някъде в Европа...
Честит да им е празника на комшиите! Велики са!
Имаме ли форумци в Истанбул в момента да ни разкажат какво е било през празничната нощ?
Ей много ме е яд, че не съм там сега...

# 263
Днес сутринта се подготвяха за парадните шествия(рано сутринта имаше огромен брой мотори и коли със знамена събрани в различни точки на града, два дни предварително самолетните ескадрили ( мисля,че така ги нарекоха) правят тренировки и пикираха над Босфора. Дори кабинките на  лифта Пиер Лоти са украсени😀огромен празник е наистина ,и се усеща.

# 264
  • Варна и...духом на Босфора
Имаме ли форумци в Истанбул в момента да ни разкажат какво е било през празничната нощ?

Имаме!😃
И още други пътуват натам!

Честит Юбилей,100 години,Турска Република!❤️❤️❤️❤️

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 04:07 от redemi

# 265
  • Някъде в Европа...

Имаме!😃
И още други пътуват натам!

Честит Юбилей,100 години,Турска Република!❤️❤️❤️❤️
Разказвайте, де! 😉

Днес сутринта се подготвяха за парадните шествия(рано сутринта имаше огромен брой мотори и коли със знамена събрани в различни точки на града, два дни предварително самолетните ескадрили ( мисля,че така ги нарекоха) правят тренировки и пикираха над Босфора. Дори кабинките на  лифта Пиер Лоти са украсени😀огромен празник е наистина ,и се усеща.
Гледах клипчета на шествието на военните кораби и самолетът, който преминава под Босфора. Гледах и от Измир и Ескишехир - зари, шоу с дронове, изобразяващо лика на Ататюрк...
Красоти, а атмосферата е на величие, гордост, че са турци....

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 23:35 от AIR

# 266
Здравейте, много ви благодаря за темата, записвам се и аз да следя и веднага имам въпрос - моля ви да ми кажете има ли влакове от София до Истанбул и как мога да си резервирам билети, ако може да ми пратите и линк, искаме много да отидем с детето и мъжа ми през декември:)) моля да споделите, благодаря предварително:)

# 267
  • На юг от тук
Ново 20,както казва народа:  Ayasofya yabancı turistlere ücretli olacak   /Влизането в AyaSofya (Света София)за чужденци вече ще е с вход от 15 януари./

https://www.trthaber.com/haber/gundem/ayasofya-yabanci-turistler … lacak-808474.html

# 268
Тук съм писала за пътуването с влак.
https://bg-mam.ma/p/1590342/47031268
Здравейте, много ви благодаря за темата, записвам се и аз да следя и веднага имам въпрос - моля ви да ми кажете има ли влакове от София до Истанбул и как мога да си резервирам билети, ако може да ми пратите и линк, искаме много да отидем с детето и мъжа ми през декември:)) моля да споделите, благодаря предварително:)

# 269
Благодаря Ви много, ще разгледам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт