🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 61 415
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Привет от Истанбул, 😁😍 Днес видях най-малката опашка пред Света София,която съм виждала някога изобщо.Бяхме тръгнали за друго място и не се наредихме, а може би трябваше.

Кулата Галата😮 съвсем изтрещели ,ама наистина.иначе тя си е все така прекрасна.
Мраморно море, много ми е хубаво. Особенно ми е приятно,че нищо бетонно не помрачава гледката

# 241

Дами, поздрави от Ферит и Сейран, които бяха твърде заети да снимат новия епизод и не се показаха да ги видим 😃😃

# 242
  • Варна
чудя се какво да измисля  за Коледа и ЧНГ и не изключвам Турция и Истанбул - някой ако в видял оферта дето го е праснала по главата - да свирка Simple Smile

# 243
Моля думата чисто, отнасяща се за хотела,  да не се чете. Вечерта в тъмното, изморени. . .На сутринта като обърнах възглавницата и ооооо, чудо. Прах калъфки, но за всеки случай купих нови.

# 244
Па съм сладокусник!

# 245
Японски палачинки ли виждам? 😋😋😋

Да ти е сладко! ❤️

Чийзкейк Сан Себастиан в Балат ядох чуден.
Само казвам, нищо лично. 😂
Ама като си започнала... 😉 😜

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 22:02 от pepel_ot_rozi

# 246
  • Варна и...духом на Босфора
[url]https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0XqLmfQFiztC88sPYENUHiY9EEopRPEtdu55WKZ8DR3Ge76v8YFVva5ME3xxAa3zJl&id=625310101/url]

Не знам как да се вижда
Изложба
Анди Уорхол в Истанбул!
Highly recommended from Гери Чифтчиолу,моя приятелка
Живее в Кадъкьой.
Изложбата е в Емиргян
Emirgan's Tulip Museum!

Асамарис,стига ЯдИ!
Изкуство иди гледай,Дей гиди и палачинки!🤣🤣🤣

# 247
Редеми благодаря за информацията. Аз допълвам , това открих в чичко Гугъл
Tulip museum
Emirgan, Koruyolu Cd. No:1, 34467 Sarıyer/İstanbul
Раб.време 10:00- 21:00ч.
Информация за изложбата.

# 248
Японски палачинки ли виждам? 😋😋😋

Да ти е сладко! ❤️

Чийзкейк Сан Себастиан в Балат ядох чуден.
Само казвам, нищо лично. 😂
Ама като си започнала... 😉 😜
Шшттт! Тихо, че Зоната ми отиде на кино заради тебе. По-добре дай някоя къща, че втори път вече съм на сухо.

# 249
Каквото Сиенчето сподели това е, тя ми е източникът. 😂
Напролет ще я тормозя с Фара. 😉 😜
И аз не можах да стигна до къща този път, че бях преяла с палачинки. 😂
Ама и ИГ не ме оставя на мира- само с тебе го споделям това... 😉 😜 😂
https://www.instagram.com/reel/CwS5n_xAhEe/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Жертвай се заради всички нас тук. 😂

# 250
Здравейте,
от доста време обмислям една екскурзия до Истанбул и тази година вече се надявам да се осъществи.
Иска ми се да отидем април месец цялото семейство.
С две деца сме на 10 и 16г.
ММ не иска да шофира, така че вариантът ни е организирана екскурзия.
Въпрост ми е, дали да изберем такава, или да се самоорганизираме и ползваме само автобусен превоз до Истанбул.
Никога не сме ходили, не знам турски, ще се оправяме с английски.

Имайте предвид, че в Турция, много трудно се намират хора, които говорят английски. По-скоро на руски повече говорят, но с английския е мъка. Дори в малките хотелчета не го знае персонала, само собствениците поназнайват. Затова, препоръчвам организирана екскурзия.... Или като мен. Всеки ден зяпам турски сериали на турски и го понаучих, колкото да си изпрося боя Grinning

# 251
  • София
Аз не съм имала проблем с английски език. Има и фрий турове на английски, както и разходки с лодки на английски. В магазините не всички знаеха, но всички са услужливи и се оправяте. В нашия хотел знаеха английски език, ако не залагате на малък хотел, ще има говорещи. Стори ми се, че в Европейската част знаят повече, но и да не знаят, в ресторантите носят меню с картинки и посочваш. Не е имало момент да се затрудним наистина.

# 252
Имайте предвид, че в Турция, много трудно се намират хора, които говорят английски. По-скоро на руски повече говорят, но с английския е мъка. Дори в малките хотелчета не го знае персонала, само собствениците поназнайват. Затова, препоръчвам организирана екскурзия.... Или като мен. Всеки ден зяпам турски сериали на турски и го понаучих, колкото да си изпрося боя Grinning

По-големи глупости тук скоро не бяха писани Laughing

# 253
  • София
Идеално се оправяме с английски. Не всички го знаят, но пък са толкова услужливи, че все се намира някой, който да помогне. И не става въпрос за хотелите. Там винаги има знаещи езика, макар да отсядаме в малки непретенциозни хотелчета. Говоря за заведения и магазинчета в квартали, където почти не стъпва туристически крак, както и за места, доста отдалечени от Истанбул. Wink Не е никакъв проблем, че не зная и думичка на турски!

След съня на missNoir в главата ми е само Чанаккале. Joy Не веднъж сме минавали от там, но го свързвам с първата ни нощувка в градчето през 2000-та година. Отседнахме в някакво малко хотелче на път към морето. Имаше включена закуска на шведска маса, която беше наредена някак на тераски. Бяхме единствените закусващи. В един момент се появи котка, която реши да си открадне нещо от шведската маса. Обаче се стресна и бягайки събори чиния от най-горния ред. Тя повлече чиниите от по-долните редове и всичко стана мазало. В този момент дойде сервитьора и като видя картинката се хвана за главата! Joy И естествено реши, че ние сме направили белята. А и бяхме с две деца ... Joy  Не сме се опитвали да се обясняваме. Нито английски, нито турски биха го убедили, че белята е направена от котка, а не от нас. JoyJoyJoy

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 15:02 от Таня67

# 254
Няма проблем да се разберете на английски, от младите хора в градски транспорт, музеи, магазини, заведения винаги се намира да говорят.
В по-големите хотели -без проблем. В по-малки населени места-превод през телефона.
Но както беше писал някой, в цяла Турция ще намерите кой да ви упъти, изключително са отзивчиви.

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 21:56 от Tony Maria 22

Общи условия

Активация на акаунт