🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 677
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Веве 400тл.ли е кулата?Astonished,ако е така значи отпада от графика.
Ходихме за 1г и 2 м.разлика в 3 аквариума,пърния в Анталия,билета беше под 30лв.това март минала година,ноември в Истанбул в  мола до декатлон мисля форум беше,аквариума беше 33лв.и май тази година пак Истанбул във другия до босфора цената вече беше 50лв.,правете сметка Confused

# 226
Веве 400тл.ли е кулата?Astonished,ако е така значи отпада от графика.
Ходихме за 1г и 2 м.разлика в 3 аквариума,пърния в Анталия,билета беше под 30лв.това март минала година,ноември в Истанбул в  мола до декатлон мисля форум беше,аквариума беше 33лв.и май тази година пак Истанбул във другия до босфора цената вече беше 50лв.,правете сметка Confused
375 лири е кулата, миналият октомври по това време( тогава бях на 20.10) беше 175,април стана 375 колкото и Сапфир.

# 227
Кулата Галата  цената е 650 лири. Музеум Пас е 2250 лири.

# 228
Ееее, това вече е....

Лиана, много пъти и много хора сме писали за посещение на Истанбул с деца, моите са точно на същата възраст, харесват разходки по Босфора с корабче, водните градини /Watergarden/, аквариумите и двата се харесаха, Рахми Коч, музея на Мадам Тюсо, Сапфир с прожекцията, хълма Пиер Лоти с фуникуляра до него, както и просто разходки из града..  Но моите вървят, не се мрънка. Дете на 6 какво има "да издържи" градския транспорт, не е бебе де  Laughing
По-честичко по някоя дондурма и нямаш грижи.
Поразрови се назад из темите, ще има полезна информация, мисля.

# 229
Кулата Галата  цената е 650 лири. Музеум Пас е 2250 лири.
Още по зле 45лв.за Кулата твърдо я отписах ,Благодаря за инфото.
В този ред на мисли знаете ли музея Рахми Коч колко е входа?

# 230
Рахми Коч музей 400 лири към днешна дата .
Проверявайте преди да тръгнете цените на обектите, че миналата година в рамките на два дни Музеум пас от 360 лири стана 550 лири. Вместо Долмабахче , може да се посети дворецът Кючюксу, по - малък , по - евтин и по - бързо се разглежда. Има хубава гледка към Босфора.
В музея Мадам Тюсо срещу представяне на международна студентска карта има отстъпка, както и за инвалиди след представяне на ТЕЛК решение.

# 231
  • Някъде в Европа...
Рахми Коч музей 400 лири към днешна дата .
Алелейййй...а 2018 като водих синковеца, входът за двамата общо бе от порядъка на 5-6-7 лв...😢
Вярно, много са се вдигнали цените от пролетта, когато бях за последно...Трябваше и уикенда, които мина, да сме, ама се провали организацията.
Във фейса прочетох, че се отменяли паради сега за празника заради конфликта в Газа и това донякъде ме удовлетвори, защото много исках да съм там, но от моя град няма фирма, която да пътува този уикенд.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 11:37 от AIR

# 232
Кулата Галата  цената е 650 лири. Музеум Пас е 2250 лири.

Колко😮😮?? Тез съвсем откачиха, днес ще отида да ги проверя на място ,какви ги вършат😁 така и така от там ще минем.

Моите момичета изявяват желание да хапнем риба. Сетих се ,че тук в темата се коментираха ресторанти в Кумкапъ...аз не съм наясно къде да го търся това. Хотела е в Лалели, знам че е някъде под квартала, ама пък там е Кенеди булевард...та ако някой ме ориентира ще съм благодарна.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 10:23 от Веве

# 233
  • Варна
Някой случайно да има представа, на базата на нивото на заплатите им (преводачка в болница), 1 500 лири образно казано надбавка към заплатата, много ли е, малко ли е?
Аз дрехи не купувам, храна също, с изключение на някой и друг зехтин и някак не мога да преценя тази сума като каква се приема.

# 234
  • Варна
[quote author=FBID1119177734809501 link=topic=1590342.msg47115699#msg47115699 date=1698252575
Моите момичета изявяват желание да хапнем риба. Сетих се ,че тук в темата се коментираха ресторанти в Кумкапъ...аз не съм наясно къде да го търся това. Хотела е в Лалели, знам че е някъде под квартала, ама пък там е Кенеди булевард...та ако някой ме ориентира ще съм благодарна.

продължавате надолу до Мраморно море - там около феритерминала Simple Smile Yenikapı Ferry Terminal
https://www.google.bg/maps/place/Panista+Yenikap%C4%B1/@41.00258 … 9551689,19z/data=!4m15!1m8!3m7!1s0x14caa7040068086b:0xe1ccfe98bc01b0d0!2z0JjRgdGC0LDQvdCx0YPQuywg0KLRg9GA0YbQuNGP!3b1!8m2!3d41.0082376!4d28.9783589!16zL20vMDk5NDlt!3m5!1s0x14cab91cfe0dcf3f:0xa3f63ab37362ec89!8m2!3d41.002405!4d28.9556451!16s%2Fg%2F11qh434hgv?entry=ttu
 Може да хапнете по ресторанчетата около всеки рибен пазар които са стотици в града и задължително има на всички кеьове за корабчета и фери , примерно на северния край на моста Галата( отсрещния край срещу Египетския пазар) като погледнете вляво има рибен пазар и зад него има 2-3 ресторантчета със споменатата рибена чорба за 3 лв. и прекрасна печена прясна риба за 10 лв . Simple Smile . НЕ ПОД МОСТА ГАЛАТА - там режат главата от кокалчетата , а качеството е гняс аз съм писал за 10тина  сеафуд заведения(около всички рибни пазари).
Същото е и с балък екмек - това е обикновенно размразено филе океанска скумрия или хек , не че не е вкусно щот е печено на мангал с дървени въглища ама замразено филе океанска скумрия или хек си имаме бол и тук .

# 235
  • Sofia
Някой случайно да има представа, на базата на нивото на заплатите им (преводачка в болница), 1 500 лири образно казано надбавка към заплатата, много ли е, малко ли е?

Дано някой живеещ там да се включи. Ще има по-реална представа. Виж няма ли такава тема.

Моето мнение е, че независимо от заплати и т.н. условности, това са около 100 лв. и са изключително малка добавка.
По-важното не е къде се дава тая заплата, а как се формира самата тя, голяма ли е, малка ли е за сектор/позиция/опит, има ли и други добавки и придобивки, какви са, колко са и т.н.
От малко, което споделяш е трудно да се отговори.

# 236
Здравейте, опитвам се да открия оферти за посрещане на Нова година без пакет в Истанбул. Идеята ми е да се разходим за 2-3 дни до там и просто да се радваме на новогодишната заря в приятна обстановка, не държа на вечеря и музикална програма, по-скоро предпочитам по-изискано място с добра панорама. Разбира се, бюджетът ни не стига за най-скъпите хотели около Босфора, затова предпочитаме апартамент или хубав хотел средна категория на подходящо място, така че да можем пеша да се придвижим до удобно за наблюдение на зарята място. Ако някой знае нещо повече и за евентуални улични концерти, ще се радвам да сподели.

# 237

Привет от Юскюдар. Катеря пет етажа пеша, но пък гледам красоти. Жегаааа, поопита се да завали, но не му се получи.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 21:56 от Dragmirа

# 238
  • Sofia
Ухааа, страхотно място!
Хотел или?!

# 239
Ухааа, страхотно място!
Хотел или?!
.   Значи в Букинг се води за хотел, но според мене е офис на некви младежи и те си докарват пари като дават стаите си за нощувки.
На 20 метра е от Мармарая, което е чудесно, имайки предвид колко ми тежат чанти и куфари. Чисто, приятно

Общи условия

Активация на акаунт